Home
Research group for Legal Culture

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Workshop

Nasjonal workshop i rettshistorisk metode

Forskergruppen for rettskultur, rettshistorie og komparativ rett ved Universitet i Bergen arrangerer en nasjonal workshop for unge rettshistoriker-talenter med fokus på metodiske spørsmål den 16. november 2023.

Skrivebord med pcer
Photo:
Foto: Scott Graham via Unsplash

Main content

 

Forskergruppen for rettskultur, rettshistorie og komparativ rett ved Universitet i Bergen arrangerer en nasjonal workshop i rettshistorisk metode den 16. november 2023.

Forskergruppen har invitert unge rettshistoriker-talenter med særlig interesse for juridisk forskning innenfor rettshistorie, rettskultur og komparativ rett fra Bergen, Oslo og Tromsø, for å delta på workshopen.

 

Idéen er å etablere kontakt mellom den neste generasjon av øst- og vestnorske rettshistoriker, forteller Sören Koch, Leder av forskergruppen for rettskultur, rettshistorie og komparativ rett.

 

Gjennom workshopen skal fremtidens forskere bli kjent med forskningsfeltet og metodebruken, for å få et innblikk i hvordan det er å arbeide med rettshistoriske temaer. I tillegg får deltakerne anledning til å diskutere metodiske utfordringer og presentere egne rettshistoriske prosjekter.

Workshopen arrangeres av forskningsgruppen, med professor Sören Koch og postdoktor Brage Thunestvedt Hatløy, som initiativtakere og ledere av workshopen.

Program

Formålet er å fremme diskusjon og opplegget er derfor ment å være nokså uformell.  

Kl. 12:00 – 12:30: Lunsj

Kl. 12:30 – 12:45: Kort introduksjon av Sören Koch med etterfølgende introduksjonsrunde.

Kl. 12:45 – 13:45: Deltakerne presenterer sine prosjekter/prosjekt-idéer og minst en metodisk utfordring som kom opp underveis i prosessen. 

Kl. 13:45 – 14:00: Pause

Kl. 14:00 – 15:30: Åpen diskusjon

Kl. 15:30 – 16:00: Noen avsluttende refleksjoner (Brage Thunestvedt Hatløy)