Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Sampol oppretter en «kodeklubb» for bachelor- og masterstudenter

Kodeklubben til Sampol er en del av instituttets generelle satsing på metode, og har som formål om å tilby studentene praktisk hjelp med koding i R.

kodere
Det var stort oppmøte på fredag da kodeklubben gjennomførte sitt første møte for både bachelor- og masterstudenter.
Photo:
Welat Westrheim

Main content

Sampol oppretter «kodeklubb»

Institutt for sammenliknende politikk har etablert en «kodeklubb» der både bachelor- og masterstudenter kan få hjelp med koding i R. Kodeklubben er et ekstra tilbud utenom den vanlige undervisningen som har som mål å gi praktisk hjelp til studentene i forbindelse med obligatoriske oppgaver og eksamener. 

Det var stort oppmøte på fredag da kodeklubben gjennomførte sitt første møte for både bachelor- og masterstudenter. Studentene fikk hjelp fra dyktige stipendiater og masterstudenter som er tilknyttet Sampol.

Sampol erstatter STATA med R i MET102

Kodeklubben opprettes i sammenheng med at Sampol erstatter STATA med R som hovedverktøy i undervisningen i MET102. Dette betyr at studentene vil bli introdusert for R allerede i tredje semester.

- Kodeklubben er en del av instituttets generelle satsing på metode. Tilbudet er satt i gang denne høsten i forbindelse med at instituttet går til R fra STATA i metodeundervisningen på bachelornivå. Vi er generelt opptatt av å gi studentene så god metodeundervisning som mulig fordi vi ser dette er nyttig for alle fag de tar i studiene våre, men vi vet også at gode metodekunnskaper er noe arbeidsgivere er spesielt opptatt av, sier instituttleder Leiv Marsteintredet.

Kodeklubben avholdes i Diskuterbar (Ulrike Pihls hus) hver fredag kl. 14:00-16:00. Vel møtt!