Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Innovasjon

Infomedia utvider ledergruppen

Fra 27. februar utvider Institutt for informasjons- og medievitenskap ledergruppen med en innovasjonsleder. Det er professor Leif Ove Larsen som trer inn i rollen.

Media City Bergen
Photo:
Simon S. Brandseth

Main content

Larsen kjenner instituttet og ambisjonsnivået godt, og har blant annet vært instituttleder i over to perioder. I 2023 mottok han Christiprisen for sitt arbeid med å fremme og synliggjøre universitetets betydning for samfunnsutviklingen gjennom sitt arbeid med Media City Bergen. Han sitter også i styret til VIS – Vestlandets innovasjonsselskap AS.

- Det blir en spennende oppgave å arbeide med å styrke innovasjonsarbeidet i et flerfaglig forskningsmiljø som Infomedia. Instituttet har et utstrakt samarbeid med næringsliv og offentlige aktører, og vi har stor aktivitet innen studentinnovasjon særlig ved våre program i Media City Bergen. En viktig oppgave for meg blir å legge til rette for samarbeid og systematisk arbeid med denne delen av vår aktivitet, sier professoren.

Innovasjonsarbeid er ikke nytt for instituttet, som i lang tid har hatt satsninger som SFI MediaFutures - Forskningssenter for ansvarlig medieteknologi og innovasjon, prosjektet Innovasjonspedagogikk for medieutdanninger, og flere prosjekter med norsk næringsliv. Det er dette arbeidet som ligger til grunn for den videre satsningen på innovasjon.

- Det er vanlig å ha én eller flere forskningsleder på insituttnivå, men å synliggjøre akademias innovasjonsansvar på denne måten er relativt nytt - i hvertfall innen samfunnsfag, utdyper instituttleder Marija Slavkovik.