Home
Centre for Interprofessional Workplace Learning

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
TVEPS pilotprosjekt

Kunstbasert pilotprosjekt for TVEPS-studenter

IMAGINE og TVEPS ønsker studenter velkommen til å delta i et kunstbasert forskningsprosjekt om forståelse og omsorg ved livets slutt.

Bilde av studenter som jobber med kunstprosjekt tilknyttet prosjektet IMAGINE i regi av KMD
Bildet er hentet fra en workshop IMAGINE-prosjektet hadde med studenter fra musikkterapiutdanningen. Nå ønsker IMAGINE-prosjektet å involvere tverrfaglige studentgrupper i prosjektet.
Photo:
Wolfgang Schmid, KMD, UiB

Main content

Høsten 2024 inviteres studenter ved UiB og HVL til en annerledes og kreativ, tverrfaglig praksis, i samarbeid med forskningsprosjektet IMAGINE.

Hva er IMAGINE?

IMAGINE har som formål å samskape og utvide kunnskap om musikkens betydning for omsorg ved livets slutt. Deltakerne i prosjektet er helse- og sosialpersonell, studenter, brukere/pasienter, deres nærpersoner og alle som er berørt av temaet på tvers av generasjoner, og som ønsker å bidra med sitt perspektiv.

Ved å bruke kunstneriske materialer og medskapende prosesser, samt reflekterende samtaler rundt disse, er målet å forestille seg, uttrykke og fremme mangfoldige og bærekraftige tilnærminger til omsorg ved livets slutt. Materialet som blir laget og fremstilt fra deltakerne i denne TVEPS-praksisen vil vi bli inkludert i forskningsprosjektet IMAGINE.

Mer om IMAGINE, som er et pågående forskningsprosjekt ved Griegakademiet, kan du lese her: Forskningsprosjektet IMAGINE

Problemstillinger som skal belyses nærmere i IMAGINE er:

  • Hvordan ønsker vi oss omsorg for oss selv og andre ved livets slutt?
  • Hvordan kan vi bruke kunstneriske uttrykk i møte med tap, sorg og død?
  • Hva kan vi lære av menneskers omsorg for musikk ved livets slutt – for utforming av helsetjenester, for utvidelse av omsorgsbegrep og praksis?

Hvordan foregår det?

  • Oppstartsmøte: (digitalt) 1,5 time individuell forberedelse og 1,5 time digitalt møte, der studentene som skal være med på denne spesial-TVEPS-praksisen samles til innledende møte og får treffe hverandre.
  • Praksisdag: (6 timer) IMAGINE workshop ledet av forskere fra fakultet for kunst musikk og design (KMD) (4 timer gruppearbeid, 2 timer gruppefremvisning). Studentene har frihet til å selv velge tematisk innfallsvinkel.
  • Kreativt produkt: (om lag 8 timer) Hver gruppe skaper noe som representerer gruppearbeidet, for eksempel podkast, kortfilm, tegneserie eller kunstnerisk objekt. (TVEPS har podkaststudio til disposisjon) 
  • Dialogmøte med IMAGINE og TVEPS: (2 timer) Studentene holder en presentasjon av det kreative produktet med påfølgende dialog om musikkens/kunstens betydning for omsorg ved livets slutt og om erfaringene fra å samarbeide på tvers av fagfelt.
  • Refleksjon: (individuell, 1 time) Studentene svarer på et online spørreskjema om læringserfaringen i prosjektet.

Hvor mye tid tar det?

En vanlig TVEPS-praksis består av oppstartsmøte, utredningsdag/praksisdag, gruppearbeid, dialogmøte og evaluering. Tidsbruk estimeres til om lag 20 timer. I skisseringen ovenfor har vi som utgangspunkt at deltakerne i dette prosjektet bruker tilnærmet like lang tid som i en vanlig TVEPS-praksis.

Når og hvordan?

Prosjektet gjennomføres høsten 2024 etter følgende oppsett:

  • Oppstartsmøte: 23. oktober 16:30-18:00 (digitalt).
  • Praksisdag/workshop uke 44 torsdag ELLER fredag, ved fakultet for kunst, musikk og design (KMD).
  • Dialogmøte med presentasjon i uke 47 ved KMD.

Hvorfor delta?

Studenter som ønsker å delta i denne gruppen må ha en interesse for tematikken omsorg ved livets slutt og en personlig motivasjon til å gjennomføre en TVEPS-praksis litt utenom det vanlige. Prosjektet gir deg mulighet til å:

  • Knytte kunnskap og kreativitet
  • Reflektere over etiske og helsefaglige spørsmål
  • Jobbe og lære i et tverrfaglig forskningsprosjekt

Deltakelse vil gi godkjent TVEPS og en egen attest for gjennomføring.

Er du interessert i å delta i denne TVEPS-praksisen? Ta kontakt med oss i TVEPS på epost tveps@uib.no