Home
The Nordic Graduate School of Educational Research

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Om forskerskolen

Forskerskolens ambisjon, historie og samarbeidspartnere

Den Nordiske Forskerskolen for Utdanningsforskning

Producer:
Rune J. Krumsvik

Main content

Den nordiske forskerskolen for utdanningsforskning (tidligere WNGER II) ble grunnlagt av Professor Rune Johan Krumsvik og offisielt åpnet 23. august 2018 for å styrke forskerutdanningen på tvers av 7 universitet og høgskoler på Vestlandet. Forskerskolen WNGER II's intensjon er at den skal være et godt supplement til de eksisterende ph.d-programmene på Vestlandet og derfor legger den opp til at stipendiater tar de doktorgradskursene som passer deres progresjon og ønsker. 

Målgruppen for forskerskolen er doktorgradskandidater innen pedagogikk, lærerutdanning, universitets -og høyskolepedagogikk, utdanningsvitenskap, helse -og idrettsvitenskap, spesialpedagogikk og profesjonsutøving. 

Vertsinstitusjon er Universitetet i Bergen og de opprinnelige partnerinstitusjoner var Universitetet i StavangerHøgskulen på VestlandetNLA HøgskolenVID Vitenskaplige Høgskole og Høgskulen i Volda. Universitetet i Agder ble assosiert medlem fra 1.5.2020.

Fra høsten 2023 har forskerskolen blitt utvidet fra 7 til 15 partnerinstitusjoner og blitt en nasjonal forskerskole, og består nå av vertsinstitusjonen Universitetet i Bergen og partnerinstitusjonene Høgskulen på Vestlandet, NLA Høgskolen, VID Vitenskapelige Høgskole, Høgskulen i Volda, Universitetet i Agder, Universitetet i Tromsø, Politihøgskolen, Høgskolen i Molde, OsloMet, Høgskolen i Østfold, Norges musikkhøgskole, Göteborgs universitet, Dronning Mauds Minne Høgskolen og Høyskolen Kristiania.