Home
Faculty of Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Se hva tidligere studenter jobber med

Master i arbeids- og organisasjonspsykologi - hva kan du bli?

Main content

Med en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi åpner det seg en rekke muligheter for spennende karrierer, med et bredt spekter av arbeidsoppgaver. 

Typiske arbeidsplasser kan inkludere:

  • Personal- eller HR-avdelinger i bedrifter: Her kan du jobbe med rekruttering og seleksjon av ansatte, opplæring og utvikling, konflikthåndtering, medarbeiderundersøkelser og personalpolitikk.
  • Konsulentselskaper: Som konsulent kan du jobbe med å bistå bedrifter med å optimalisere sitt arbeidsmiljø, utvikle lederkompetanse, gjennomføre endringsprosesser og løse konflikter i organisasjonen.
  • Offentlig forvaltning og administrasjon: Her kan du arbeide med HR-relaterte oppgaver i kommuner, fylkeskommuner eller statlige organer, bidra til å utvikle personalpolitikk, drive med organisasjonsutvikling eller arbeide med helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
  • Forskning og utdanning: Du kan jobbe som forsker ved universiteter eller forskningsinstitutter, hvor du bidrar til å øke kunnskapen om arbeids- og organisasjonspsykologi gjennom forskningsprosjekter og undervisning.

Arbeidsoppgavene dine kan variere avhengig av arbeidsplassen, men kan omfatte ting som å gjennomføre medarbeiderundersøkelser, utarbeide rekrutteringsstrategier, designe og gjennomføre opplæringsprogrammer, analysere arbeidsmiljøet, bistå ledelsen i endringsprosesser, og gi råd og veiledning til ansatte og ledelse i personalrelaterte spørsmål.

Under finner du et utvalg tidligere studenter på master i arbeids- og organisasjonspsykologi som forteller om sitt studium og veien videre ut i arbeidslivet. 

Tilknyttet innhold