Home
Centre for Climate and Energy Transformation (CET)

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
forskningsprosjekt

Er du uenig i at klima er et viktig problem? Vi vil gjerne prate med deg!

Diskusjonen om klima og bærekraft preges av steile fronter og misoppfatninger mellom personer som har ulike ståsted. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

portrait of Håvard Haartstad and Johan Elfving
Del tankene dine om klimaendringer med Håvard og Johan
Photo:
CET

Main content

Målet vårt er ikke å overbevise. Hensikten er å lage en guide for samtaler på tvers av politiske ståsted og at dette igjen skal forbedre den politiske dialogen i landet vårt.

Mange mennesker er uenige om en rekke politiske og sosiale spørsmål. Dette er ikke et problem i seg selv. Men for mye uenighet og konflikt er ikke bare ukonstruktivt, men kan også være skadelig for politikkutforming og demokratiske prosesser. Dette er spesielt tilfelle når det kommer til bærekraftig omstilling og klimapolitikk.

Det overordnede målet med prosjektet vårt er å øke gjensidig forståelse og finne felles grunnlag, samtidig som vi ønsker å redusere misoppfatninger mellom folk med ulike meninger. Tilnærmingen består av en åpen dialog mellom to samtalepartnere, hvor vi ønsker å sette søkelys på hva som forener oss på temaer om rettferdighet og tanker rundt fremtiden.

På bakgrunn av dette ønsker vi å invitere til samtale. Hvis dette høres ut som noe du ville vært med på, så oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss. Prosjektet henter inspirasjon fra flere hold, inkludert forskningsprosjektet America in One Room, som har oppnådd vellykkede resultater gjennom organisert gruppediskusjon, og initiativet My Country Talks, som har engasjert hundretusener av politiske motstandere over en rekke land i en-til-en-samtaler. Dialogprosjektet vårt springer ut av forskningsprosjektet The Times of Just Transition og DEMOCLIM.