Home
Faculty of Humanities

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

80 stolte masterkandidater

Stolte mastergradskandidater ved HF-fakultetet mottok torsdag gratulasjoner i Universitetsaulaen. Med musikk, taler og full sal ble det en stilfull avslutning på masterstudiet.

Alle masterkandidatene samlet i aulaen
Photo:
Thor Brødreskift

Main content

I en flott seremoni i Universitetsaulaen torsdag 13. juni mottok 80 av HF-fakultetets masterkandidater diplom og blomst for gjennomføringen av masterstudiet ved UiB i løpet av studieåret 2023/2024. 

Med fanfarer og taler ble kandidatene feiret, før hver og en ble kalt fram og tema for masteroppgaven ble presentert.

En gruppe kandidater på scenen i aulaen.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Og mangfoldet av oppgaver og temaer var stort: Fra  romerske murer, bergkunst i steinalderen og japansk påvirkning på norsk popkultur – til kommunereformer, Arkitekturopprøret, SIANs islamofobiske ytringer og gruvedrift på havbunnen.

Et fast innslag i seremonien er tale fra en tidligere student. Årets utvalgte alumn var Renate Rivedal, som har en master i kunsthistorie fra UiB, og i dag jobber som kunstkritiker og foredragsholder.

Renate Rivedal holder tale.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Sprudlende og inspirerende understreket Rivedal hvordan det å studere humanistiske fag er å studere selve mennesket:

"[...] gjennom dei humanistiske faga dykkar vi djupt ned i det som gjer oss menneskelege. Vi ser på forbindelsane mellom menneske, vi ser på avtrykka dei har gitt oss. Gjennom arkitektur, poesi og maleri. Vi dykkar ned i språka vi har brukt for å kommunisere med kvarandre. 

Vi lærar ikkje å bygge ei kirke, men vi lærer grunnane til at menneske ber til ein Gud, vi lærer om forskjellane, men like mykje om likskapen mellom religionane. Vi lærer om grunnane til utsmykkingane på ein husvegg og utviklinga i historia.

[...] Gjennom digitalisering kjem verda nærare. Vi lev i ei verd av globalisering, men også i ei verd av splittelse og splid,  og i vår tid er det viktigare enn nokon sinne å ha kunnskap om kultur, språk og menneske sjølv."

Bilde fra tilhørere i salen.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift