Home
Faculty of Humanities

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Studentpuben Ad fontes er en populær møteplass etter nyåpningen

I høst har studentpuben Ad fontes gjenoppstått i ny og oppusset versjon, noe HF-studentene ser ut til å sette pris på. Mange slanger seg i nye møbler og prater eller jobber med studier.

Bilde av lokale med mange studenter.
Photo:
UiB

Main content

Oppusset og med nye møbler framstår studentpuben Ad fontes som et trivelig sted å møtes, eller bare å henge og drikke kaffe. Det ser det ut til at studentene på HF-fakultetet også synes. Lokalet er fullt av studenter som leser eller prater.

Puben tilbyr gratis kaffe og te og åpner klokka ti om morgenen. Allerede da er det studenter som kommer innom, forteller daglig leder, Christoffer Janson. Christoffer overtok som pubansvarlig i fjor høst, og det første han måtte takle var å stå uten skjenkebevilgning.

– Jeg ante ingenting før vi fikk beskjed om at skjenkebevilgningen var gått ut for ti måneder siden.

Årsaken var kommunikasjonskrøll, som gjorde at ingen meldinger fra Bergen kommune nådde fram til de som drev puben. Dermed ble hele høsten snudd på hodet, og Ad fontes måtte stenge inntil ny bevilgning var på plass.

Med bistand fra HF-fakultetet og universitetets eiendomsavdeling, fikk Ad fontes i mellomtiden en ansiktsløftning, og kunne gjenåpne til fadderuken i august. Nye bord og sofagrupper er kjøpt inn som gjør det lettere å bruke puben til gruppetreff og annen jobbing med studier, forteller Christoffer.

Han er tydelig stolt og glad etter nyåpningen, og forteller at hele 50 studenter har meldt seg som frivillige til å stå for driften. Med så mange hjelpere er det kjekt å være daglig leder. 

Bilde av daglig leder foran lokalet.

Christoffer Janson er stolt leder for nyåpnet pub.

Foto/ill.:
UiB

I tillegg til gratis kaffe og te, har Ad fontes fast quiz-kveld og avslutter hver uke med "Fin fredag". Da er prisene litt lavere enn ellers.

– Og så har vi bokkafé og bokbad også, kommer det fra de som passer baren. 

Ad fontes er i høst møtested for HF-fakultetets lesekampanje Humanistar les, der nye studenter er invitert til flere arrangementer for å lese og diskutere romanen Chiquitita av Pedro Carmona-Alvarez. Boka er blitt delt ut gratis til alle som vil ha, og bokkaféen byr på boller og kaffe.

Besøket etter åpning har vært over all forventning, og Christoffer ønsker seg flere arrangementer utover høsten – gjerne med bidrag fra forskere ved UiB.

Bilde fra publokalet med studenter
Foto/ill.:
UiB

Studenter som prater i i en av sofaen hos Ad fontes.
Foto/ill.:
UiB