Home
Medieval Research Cluster

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Paneldebatt

Paneldebatt om Landsloven

Universitetsbiblioteket inviterer til en spennende debatt om forskningen på Landsloven, og hvordan den blir formidlet. Panelet vil sette søkelys på utgivelsen av Landsloven i ulike versjoner, og hvordan dette har påvirket forskningen på loven.

Bilde av en av de fineste utgavene av Landsloven, Codex Hardenbergianus.
En av de fineste utgavene av Landsloven, Codex Hardenbergianus, GKS 1154 fol. (tilhører det Kgl. Bibliotek i København). Boken har tilhørt Helvig Hardenberg (1540-1599), som var gift med lensherre Erik Rosenkrantz på Bergenhus.
Photo:
UiB

Main content

De siste årene har vi sett et sterkere fokus på Landsloven, både fra akademikere, biblioteker og museer, i tillegg til en økende interesse fra allmennheten. Dette har ført til flere forskningsprosjekter og mer formidling rettet mot publikum. Formidlingen, som for eksempel den nåværende utstillingen på Bryggens museum, er forskningsbasert, men er samtidig interessant for folk flest.

Men hva baserer vi forskningen og formidlingen på? Kildetekstene – utgavene og oversettelsene av loven – har vært viktige for arbeidet med dette lovverket fra middelalderen. Panelet vil diskutere de ulike utgavene av Landsloven, hvordan de brukes og oppleves av forskerne og det generelle publikum. Men blikket blir også rettet fremover – mot de digitale utgavene av loven.

Paneldebatten blir ledet av førsteamanuensis Helen Leslie-Jacobsen, og panelet består av forsker Stefan Drechsler, postdoktor Brage Thunestvedt Hatløy, professor Sören Koch,  og overingeniør Robert Kristof Poulsen - alle fra Universitetet i Bergen.