Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

NFR-ledelsen på Infomedia-besøk

Som et av universitetets største institutter er Infomedia et selvsagt stoppested når ledelsen i Norges Forskningsråd (NFR) tar turen vestover. Torsdag 19. september tok Infomedia imot NFR-ledelsen i Medieklyngen.

Direktør for NFR besøker MediaFutures
Forskningsrådet følger godt med på innovasjonsarbeidet i SFI MediaFutures
Photo:
Janina Wildermuth, UiB/MediaFutures

Main content

Forskningsrådets ledergruppe er i Bergen for både å møte ledelsen ved Universitet i Bergen, og for å ta en nærmere titt på de etablerte sentrene for forskningsdrevet innovasjon (SFI) i Bergen. Forskningsrådet startet Bergensbesøket med møter og dialog med universitetsledelsen, før de tok turen til Institutt for Informasjons- og medievitenskap (Infomedia) i Medieklyngen.

- Det er veldig fint at Forskningsrådets ledergruppe ønsket å besøke Medieklyngen under sitt besøk hos UiB. At våre miljø ved Infomedia får presentert sitt arbeid og entusiasme direkte til Forskingsrådet er av stor verdi både for UiB og for Forskningsrådet, forteller prorektor Pinar Heggernes.

Det er nemlig fra medieklyngen at instituttet driver noen av sine viktigste næringslivssamarbeid, deriblant gjennom innovasjonsspydspissen SFI MediaFutures. Senterets hovedformål er utvikling av ansvarlig medieteknologi, spesielt å utnytte AI-teknologi, for og sammen med mediesektoren.

I løpet av to begivenhetsrike timer fikk den besøkende delegasjonen blant annet en innføring i medieklyngens samarbeidsmodell, demonstrert studentinnovasjoner, samt mer inngående presentasjoner fra Senter for Undersøkelse JournalistikkSFI MediaFutures og direktør i Mediaklyngen Helge O. Svela.

- Det er alltid hyggelig å få Forskningsrådet på besøk. SFI-ordningen er et viktig satsningsområde for dem, og de er til gjengjeld vår viktigste finansør. Besøket er en god mulighet for dem å få et oppdatert innblikk i vår banebrytende forskning og innovasjonsarbeid, forteller en fornøyd leder for SFI MediaFutures, professor Christoph Trattner.

Etter et inspirerende besøk hos Infomedia tok den besøkende delegasjonen turen innom SFI Smart Ocean ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet før de returnerte til Oslo.