Home
Center for Research on Cardiac Disease in Women

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Seminar

Hvorfor kvinner må passe på blodtrykket

Høyt blodtrykk skader hjerte og pulsårer mer blant kvinner enn blant menn. Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner inviterer til seminar 14.10.24, rom 9.1+9.2, kl.12-13, om de nye europeiske retningslinjene for diagnostikk og behandling av høyt blodtrykk. Alle er velkommen

Eva Gerdts
Eva Gerdts er utdannet hjertespesialist og arbeider som professor i hjertesykdommer ved UiB som overlege i bistilling ved Hjerteavdelingen, Haukeland Universitetssykehus. Hun er nestleder for Rådet for høyt blodtrykk i European Society of Cardiology, og medlem av Det norske Vitenskapsakademi. Hennes forskning har fokus på hjertesykdom hos kvinner, og særlig hvordan høyt blodtrykk bidrar sterkere til hjertesykdom hos kvinner.
Photo:
Eva Gerdts

Main content

Innleder: Professor dr. med. Eva Gerdts

Tid: 14. oktober klokken 12.00 til 13.00

Sted: Rom 9.1 og 9.2 Laboratoriebygget

 

-Sju av ti kvinner rammes av høyt blodtrykk.

Høyt blodtrykk er den viktigste årsak til hjerte-karsykdom i verden. Høyt blodtrykk foreligger når blodtrykket overstiger 140/90 mmHg målt hos lege. Forekomsten av høyt blodtrykk har doblet seg på verdensbasis de siste 20 år, og mange får verken påvist eller behandlet sitt forhøyete blodtrykk, heller ikke i Norge. Høyt blodtrykk skader hjerte og pulsårer mer blant kvinner enn blant menn. Kvinner har andre risikofaktorer for høyt blodtrykk, og 50% av de som får høyt blodtrykk utvikler dette i løpet av 1 år etter at de slutter å menstruere (menopause). Det er behov for nye og bedre retningslinjer for påvisning og behandling av høyt blodtrykk. 
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner inviterer til seminar om de nye europeiske retningslinjene for diagnostikk og behandling av høyt blodtrykk.

Vi serverer kaffe/te/vann og noe å bite i. Åpent for alle!