Home
Faculty of Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Ferske jurister blir hedret av ambassadør

Fredag 15. juni er det nok en gang duket for høytidelig arrangement for å hylle våre ferdige kandidater.

Main content

Avslutningen på fem års studier og kandidatenes farvel til Dragefjellet feires med musikk og taler. Kveldens gjestetaler er den amerikanske ambassadøren til Norge, Barry B. White.

Barry B. White er selv jurist og er utdannet ved Harvard College og Harvard Law School. White har lang erfaring som advokat, med 40 års juridisk praksis i advokatfirmaet Foley Hoag LLP bak seg. I sin tale til kandidatene vil han blant annet snakke om etiske og moralske utfordringer for fremtidens jurister i et internasjonalisert samfunn.

– Med den viktige internasjonale posisjonen White har, vil han også kunne se problemstillinger fra et annet perspektiv enn det norske, sier dekan Asbjørn Strandbakken.

I fakultetets strategiplan er det uttrykt av man ønsker å rette et fokus på det internasjonale, både i forhold til utdanning og forskning. Strandbakken forteller at en gruppe fra fakultetet senest var i USA i våres for å besøke flere universiteter som fakultetet har utvekslingsavtaler med. Et nytt besøk er allerede på trappene, og at ambassadøren kommer til Bergen i forbindelse med kandidatarrangementet er derfor spesielt hyggelig.

– Som ledd i fakultetets strategiplan, er Whites besøk en fin mulighet til å styrke relasjonene til USA, understreker Strandbakken.

Kveldens hovedpersoner er fortsatt kandidatene. Kjærester, foreldre og ansatte ved fakultetet blir med på feiringen, før kandidatene forlater Dragefjellet, og kanskje til og med byen mellom de syv fjell.