Home
Department of Mathematics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Møte 11. mars

Matematisk institutt, Universitetet i Bergen

Main content

Til stede:

Gruppe A:      Berntsen (rådsleder), Dahle,  Johnsen, Øien, Tverberg

Gruppe B:      Støve

Gruppe C:      Sund

Gruppe D:      Stensholt, rom 612, Jakobsen rom 620 

Instituttleder: Strømme

Nestleder:       Heuch

Fra adm.:       Jordanger møtte under behandling av sak 4 og 5. Skorpa Nilsen

Forfall:           Fløystad, Nilsen, Engelsen.

 

Sak 1: GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Instituttleder meldte fra om at Jordanger ville møte under sak 4 og 5. Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

Sak 2: GODKJENNING AV REFERAT FRA MØTE 22. OKTOBER 2004

Protokollen ble godkjent.

 

Sak 3: ORIENTERINGSSAKER

Instituttleder:

- Regnskap 2004

Instituttet har et akkumulert overskudd på 4,9 mill. som er overført til 2005. Overskuddet skyldes i hovedsak ledighet i stillinger, herunder også ubrukte midler til didaktikkstillingene.  Inkludert i dette beløpet er det også oppsparte belønningsmilder, personlig annum og salderingsprosjekt. Det vil bli behov for overskuddet når alle stillingene ved instituttet etter hvert er besatt.

 

- Budsjett 2005

Instituttene har samlet et overskudd på kr 30 mill, mens fakultetet har et underskudd på kr 10 mill. Fakultetet har forståelse for at instituttene ønsker å spare midler til for eksempel bruk under friår. Men det er vanskelig for fakultetet å argumentere for større bevilgninger overfor universitetsledelsen samtidig som instituttene har store overskudd.

Instituttet har fått en økning i bevilgningen på ca. 1,1 mill. i forhold til 2004. I instituttets budsjett er det lagt opp til et underskudd på kr 340.000. Dvs. at overskuddet vil bli redusert med dette beløpet.

 

- Sammenslåing av gruppene i anvendt matematikk og numerisk analyse til ABM (anvendt og beregningsorientert matematikk)

Gruppene i anvendt matematikk og numerisk analyse ønsker å gå sammen i en gruppe. Sammenslåingen er godt faglig begrunnet i evalueringen; det er enstemmig oppslutning i begge gruppene om sammenslåing og det støttes av instituttlederne ved begge instituttene og fakultetet. Sammenslåingen innebærer at det overføres fem faste vitenskapelige stillinger og en stipendiatstilling fra Institutt for informatikk til Matematisk institutt, dog slik at ved første ledige fast vitenskapelig stilling i ABM-gruppen (uansett om det skulle være en anvendt stilling) går lønnsmidlene tilsvarende den ledige stillingen til II. Kursportefølgen som følger med numerikerne dekkes av numerikerne. Fakultetsstyret har satt av 1 mill av strategiske midler og har søkt om  kr 1 mill fra universitetet sentralt, i tillegg til 1 stipendiatstilling. I tilegg kommer følgekostnader; driftsmidler, tekn/adm. ressurser og husleie. II får beholde kontorene etter numerikerne.  Prognose for samling av hele MI i Realfagbygget vil være om 5 år, etter omfattende ombygging/oppussing. I denne omgang vil Allegt. 36 vil være disponibel for MI, og en ser for seg for eksempel følgende alternative bruk av lokalene: 

1.            ABM- gruppen flytter til Allegt. 36 og statistikk flytter til Johs. Brunsgt. 12.

2.            Ren og statistikk flytter til Allegt. 36, ABM blir i Johs. Brunsgt. 12.

Administrasjonen blir i sine nåværende lokaler. Det ble presisert at en må sørge for tilstrekkelig med undervisningsrom og gode forhold for studentene i de nye lokalene.

Fakultetet planlegger å behandle saken i styremøte 28.04.05 med sikte på en sammenslåing av gruppene i anvendt matematikk og numerisk analyse fra 01.07.05.

 

- Fast tilsetting i studiekonsulentstilling (lærerutdanning og IMØ)

Marianne Jensen har fått tilbud om fast stilling som studiekonsulent og takket ja til dette.

 

Rådsleder:

- Tiltak for rekruttering til mastergrad

Som et ledd i rekrutteringen til mastergrad vil alle i ABM gruppen bruke kontakttimen i MAT131 6. april for å presentere seg. Rådslederen oppfordret de andre gruppene til å gjøre noe for å bedre rekrutteringen.

 

Sak 4: MEDVIRKNING FRA DE ANSATTE I UNDERVISNINGSSAKER

I diskusjonen fremkom det ulike sider i saken.

Rådet vedtok med 8 mot 1 stemme, 1 blank stemme, følgende:

Instituttrådet anmoder PS om i stor grad å legge vekt på synspunkt fra faggruppene, rådet og den enkelte underviser i undervisningssaker ved Matematisk institutt.

 

Sak 5: SELVSTENDIG ARBEID I BACHELORGRADEN

Rådet diskuterte alternative opplegg for 10 studiepoeng selvstendig arbeid i bachelorgraden og programstyret vil søke å finne andre løsninger enn det opplegget instituttet har i dag.

 

Sak 6: EVENTUELT

Ingen saker.

 

 

14.03.05/MSN