Home
Department of Mathematics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Møte 1. februar

Matematisk institutt, Universitetet i Bergen

Main content

Til stede:

                              Berntsen (rådsleder)

Gruppe A:             A.Z.Munthe-Kaas, Nilsen, Kalisch, Heuch

Gruppe B:             Grong

Gruppe C:             Jensen, Oppedal

Gruppe D:             Ek (620), Sæbø (522), Bringedal (618)

Fra adm.:              Skorpa Nilsen

Varaverneombud: Høyberg

 

Sak 1: GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Vedtak: Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

Sak 2: GODKJENNING AV REFERAT FRA MØTE 30.09.2010

Vedtak: Referatet ble godkjent.

 

Sak 3: ORIENTERINGSSAKER

 

Ledige universitetsstipend i 2011

Det vil bli lyst ut to ledige stipendiatstillinger (i ren og abm) med frist 01.06. 2011.

 

NFR-prosjekt

Irina Markina har fått midler til et FRINAT-prosjekt med oppstart 01.08.2011. Prosjektet finansierer bl.a. en postdoktor og en stipendiatstilling.

 

Nyopprettet II-stilling

Margot Gerritsen er tilsatt i professor II-stilling for 3 år med virkning fra 0101.2011. De to første årene finansieres av Akademiaavtalen, det siste året finansieres av Matematisk institutt.

 

Arealer i Realfagbygget

Fakultetsdirektøren har informert instituttleder om at nåværende ledige lokaler i 4. et., Realfagbygget (RFB) skal bygges om til Matematisk institutt. Ombyggingen vil ta ca. 6 md. og innflytting kan skje i slutten av 2011 (Fase 1). Flytting av resten av instituttet til 4. et. skal etter planen skje i 2013 (Fase 2).

 

Abelstipend

Norsk matematisk foreningen (NMF) deler ut hvert år Abelstipend til studenter som er opptatt til masterprogram i matematiske fag ved norske læresteder. Abelstipendene har som formål å stimulere lovende studenter til videre studier og forskning i matematiske fag. Søknadsfrist er 15. april. 

 

Neste møte i instituttrådet blir sannsynligvis i begynnelsen av mars for å behandle forskningsmelding, forskerutdanningsmelding og utdanningsmelding. (Frist er ikke satt av fakultetet ennå).

 

Sak 4: BUDSJETT 2011

Vedtak: Rådet vedtok enstemmig å slutte seg til det fremlagte forslag til budsjett for 2011 med forbehold om de endelige regnskapstall for 2010 og vedtak om overføring av overskudd til 2011.

 

Sak 5: EVENTUELT

Ingen saker.

 

 

01.02.2011