Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Studentliv og studentinformasjon

Informasjonssenteret ved Det medisinske fakultet

Har du spørsmål, eller trenger du råd og veiledning? Informasjonssenteret for studenter er til for deg.

illustrasjon av student som får hjelp i Infosenteret
Photo:
UiB

Main content

Informasjonssenteret er til for å hjelpe deg som studerer her. Hvis du har noe du lurer på, men ikke vet hvem du kan spørre, kan du alltid ta kontakt med infosenteret. Vi hjelper deg med å finne riktig sted, person eller annen informasjon du er på jakt etter! 

Lurer du på noe? Det kan hende vi allerede har svaret under Ofte stilte spørsmål lenger nede på denne siden. 

Finner du fremdeles ikke svar på det du lurte på? Ta kontakt med Informasjonssenteret via UiBhjelp! Du kan også komme innom, eller nå oss på telefon i vår åpningstid, som stort sett er hverdager mellom kl. 12 – 14. Se faktaboks for aktuelle åpningstider. 

Ønsker du studieveiledning?  

Studieveilederenkan hjelpe studenter med alt fra studiereglement og tilrettelegging, til studieprogresjon og andre studierelaterte spørsmål. De kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med fagpersonell, finne studenttjenester eller råd for å mestre studiehverdagen. 

Bestill studieveiledning hos din studieveileder

Har du IT-problemer? 

Våre IT-assistenter hjelper deg gjerne med tekniske spørsmål. Du finner dem i biblioteket, i BB-byggets 3. etasje. Du kan også chatte med dem på itchat.uib.no.

Les mer om hvordan du kan få IT-hjelp

Studenthverdag - nyttige verktøy og sider

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg få godkjent tidligere utdanning? 

Ved Det medisinske fakultet kan du søke om å få godkjent tidligere emner i din nåværende utdanning. For at emner skal kunne godkjennes, må de ha en viss faglig overlapp med emnene du skal ta hos oss. For å finne ut av dette må det tas en individuell faglig vurdering. Det er kun studenter ved fakultetet som kan søke om godkjenning. Hvis du får godkjent alle emnene for et helt år, kan du søke om å rykke opp til et høyere kull, men dette er avhengig av om det er ledig plass på kullet du vil bli flyttet til. 

Les mer om godkjenning av tidligere utdanning og om opprykk  

Må jeg vaksinere meg og/eller teste meg for sykdom? 

Noen studenter anbefales å vaksinere seg for bestemte sykdommer før de skal ut i praksis. Studenter som har vært utsatt for smitte av tuberkulose eller MRSA må teste seg for dette for å kunne delta i praksis eller klinisk undervisning. Les hvilke forhåndsregler du må ta før du begynner i praksis eller med klinisk undervisning som del av studiet ditt: https://www.uib.no/med/vaksine 

Jeg er ny student, hvordan leverer jeg politiattest? 

Nye studenter på de fleste studieprogram ved Det medisinske fakultet må levere inn politiattest innen 1. september i sitt første semester.  Dette er lovfestet, og må gjøres før du kan møte pasienter som del av studiet. Farmasistudenter må levere to ulike politiattester. Du trenger kun å levere inn politiattest én gang i løpet av studiet. Les mer om innlevering av politiattest, og se oversikt over hvilke studieprogram det gjelder: https://www.uib.no/med/politiattest 

Spørsmål om eksamen 

Se svar på ulike spørsmål om eksamen på siden Eksamen ved Det medisinske fakultet 

Jeg trenger tilrettelegging - hvordan får jeg det? 

Eksamen: Som student kan du søke om tilrettelegging ved eksamen hvis du på grunn av sykdom, skade eller funksjonsnedsettelse har utfordringer med å gjennomføre eksamen på vanlig måte. 

Se hvilke tilretteleggingstiltak du kan søke om for eksamen, og finn søknadsskjema  

Studiehverdag: Hvis du har en funksjonsnedsettelse eller særlige behov kan det være du har rett på tilrettelegging. 

Se hvilke tilretteleggingstiltak du kan søke om i din studiehverdag, og finn søknadsskjema 

Jeg er gravid/har barn - kan jeg få tilrettelegging?

Gravide studenter eller studenter med barn kan søke om ulike tilretteleggingstiltak. Les mer tilrettelegging for gravide studenter og studenter med barn (krever innlogging). 

Jeg trenger permisjon eller pause fra studiet mitt, hva gjør jeg? 

Alle studenter kan søke om pause eller permisjon fra studiet sitt hvis de har behov for det. På nettsiden Permisjon fra studiene finner du informasjon om forskjellene mellom pause og permisjon, hvordan det kan påvirke studieløpet ditt, og hvordan du går frem for å søke. 

Jeg har vært vekke fra obligatorisk undervisning, hva gjør jeg? 

Hvis du har dokumentert fravær, kan du vise dokumentasjon i Infosenteret, eller legge det i Infosenterets postkasse med post til fakultetet (du finner den utenfor Infosenteret). I tillegg til dokumentasjon trenger vi:

  • studentnummer
  • dato for fravær
  • emnet/emnene fraværet gjelder for

Har du spørsmål om hva som er gyldig fravær, ta kontakt med oss via UiBhjelp, så skal vi hjelpe deg å finne ut hva du må gjøre videre. HUSK: ikke del sensitiv informasjon (som legeerklæringer eller andre helseopplysninger) via UiBhjelp.  

Jeg trenger studentbekreftelse, hvordan får jeg det? 

Du kan bestille en generell studentbekreftelse på Studentweb. Trenger du en spesielt tilpasset bekreftelse, for eksempel en som sier hvor langt du har kommet i studieløpet, kan du ta kontakt med Infosenteret via UiBhjelp

Hvor kan jeg få karakterutskrift? 

Du kan bestille karakterutskrift via Studentweb. Trykk på “Mer ...” i menylinjen øverst på siden, deretter på “Bestillinger”. 

Kan jeg sende spørreundersøkelse til studenter som del av min akademiske oppgave?

Vi har egne retningslinjer for spørreundersøkelser blant studenter, du kan lese dem her: Retningslinjer for spørreundersøkelser blant studenter på Det medisinske fakultet

Kan min studentorganisasjon booke rom på campus? 

Ja, for å booke rom til studentaktiviteter, ta kontakt via post@med.uib.no.​

Kan dere svare på spørsmål om utbetaling av lån eller stipend fra Lånekassen? 

Nei, vi kan dessverre ikke hjelpe med spørsmål om lån eller stipend, for slike spørsmål må du kontakte Lånekassen. 

Hvordan får jeg lisens? Hvordan får jeg autorisasjon? 

Medisin- og farmasistudenter får midlertidig lisens (studentlisens) i løpet av studiet. Studenter som har fullført utdanning i enten medisin, odontologi, tannpleie, farmasi eller klinisk ernæring, vil få autorisasjon fra Helsedirektoratet. 

Les mer om både studentlisens og autorisasjon etter fullført studium 

Hvordan sier jeg opp studieplassen min?

Hvis du vil slutte på studiet, anbefaler vi at du først tar kontakt med studieveilederen din for en veiledningstime. Deretter kan du bruke eget skjema for Oppsigelse av studieplass ved Det medisinske fakultet.

Vil du begynne å studere her? 

Se alle studieprogram ved Det medisinske fakultet 

Opptakskontoret ved UiB kan hjelpe deg med spørsmål om kvalifisering til våre studieprogram. De kan blant annet svare på: 

  • Hvilke fag du må ha for å komme inn på våre studieprogram (utover det som står på studieprogramsidene)
  • Hvor langt søknaden din er kommet i saksbehandlingsprosessen (gjelder søkere til masterstudier) 

Les mer søknadsfrist og hvordan du søker opptak, på siden til det studieprogrammet du vil begynne på.