Home
The Organisation Development Project

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Her er prosjektene som skal gi bedre administrative tjenester

Eksternfinansiering, rekruttering og digitalisering. Dette er viktige tema for de første delprosjektene, som nå skal gjennomføres for å utvikle administrasjonen ved UiB.

Photo:
Solrun Dregelid

Main content

20. juni 2014 hadde styringsgruppen for organisasjonsutviklingsprosjektet ved UiB sitt første møte. Der ble det besluttet å gå i gang med følgende delprosjekter med oppstart i august:

- Jeg er glad for at vi nå er i gang.  Arbeidet for å skape en  formålstjenlig organisasjon er et viktig punkt i vår valgplattform, og noe av det første vi gjorde da vi kom i posisjon var å gå rundt og snakke med folk og få innspill. De fleste er først og fremst stolte av jobben sin, men vi fikk også høre mange gode idéer til hvordan vi kan utvikle organisasjonen vår til å bli enda bedre, sier prorektor Anne Lise Fimreite.

 

Samstemte tilbakemeldinger

På bakgrunn av  dette ble det høsten 2013 besluttet  å sette i gang et organisasjonsutviklingsprosjekt. Denne ble innledet med en invitasjon til en kartlegging av hvilke tjenester fakultetene ønsker seg fra sentraladministrasjonen og en tilsvarende egenevaluering blant avdelingene. En arbeidsgruppe har gått gjennom alle innspillene og systematisert dem.

 

- Når vi ser innspillene samlet ser vi at hovedfunnene er ganske samstemte. Det er også en stor grad av overlapp mellom hva fakultetene og sentraladministrasjonen mener vi skal se nærmere på. Jeg synes det er positivt at dette ikke spriker i alle retninger. Det gir meg tro på at vi kan få god oppslutning rundt det vi skal gjøre, sier Fimreite.

 

Evolusjon, ikke revolusjon

Det er ikke tilfeldig at eksternfinansiering, rekruttering og digitalisering er fokus for de første delprosjektene som skal starte opp.

- Dette er utfordringer som blir nevnt av alle. I tillegg er de i tråd med rektoratets strategiske tekning om hvor UiB skal gå. Det er viktig å jobbe med å få til mer eksternfinansiering. Økte inntekter kan øke handlingsrommet vårt, sier prorektor.

Hvordan vil de ansatte merke prosessen som nå er i gang?

- Dette handler ikke om innsparing, men å skape en mer formålstjenlig organisasjon. Foreløpig er vi på prosjektstadiet. Dette er utviklingsarbeid, som skal munne ut i rapporter. Deretter skal prosjektene utkrystallisere seg i løpet av våren 2015.  Jeg ser for meg evolusjon, ikke revolusjon av organisasjonen. Det er ingenting som skal implementeres før vi har sett det i en helhetlig sammenheng, sier Anne Lise Fimreite.

Les mer om mandat og fremdrift for prosjektene i sakspapirene.

 

Universitetsstyret har vedtatt rammene og organiseringen av prosjektet.

Les mer om prosjektet her.