Fullt hus på frokostmøte om KI og utdanning
Frokosmøtet til Kompetansebehovsutvalget samlet flere hundre deltakere. Gikk du glipp av møtet, kan du se det i opptak her.

Hovedinnhold
– Det åpenbare er at alle må opp på et grunnivå når det gjelder kunstig intelligens og teknologi. Men det er det er i en kombinasjon med basiskunnskap fra andre fagområder vi finner kompetansen samfunnet trenger, sa leder av Kompetansebehovsutvalget, Sveinung Skule, da han oppsummerte frokostmøtet som ble arrangert i Storsalen til UiB 20. januar.
Her kan du se møtet i opptak:
Tema for frokostmøtet var hvordan kunstig intelligens og digital teknologi påvirker hva vi trenger å lære – og hvordan vi lærer det.
Posisjonsnotat om digital kompetanse
I forbindelse med frokostmøtet har Universitetet i Bergen utarbeidet et posisjonsnotat som understreker betydningen av å integrere digital kompetanse i høyere utdanning for å møte samfunnets behov for digital omstilling. Her kan du lese mer om notatet.
På møtet var det innledninger og panelsamtale med Eirik Sjåholm Knudsen, professor ved institutt for strategi og ledelse NHH, Siren Sundland, konserndirektør teknologi og forretningsprosesser i Sparebanken Vest, Jill Walker Rettberg, professor og nestleder Senter for digitale fortellinger ved UiB og Aleksander Isaksen Husøy, avdelingsleder Nordahl Grieg VGS, utvalgsleder Sveinung Skule og prorektor ved UiB Pinar Heggernes.
Kompetansebehovsutvalget er et regjeringsoppnevnt utvalg som vurderer fremtidens kompetansebehov. I perioden 2024 til 2025 har regjeringen bedt utvalget om å undersøke hvordan nye teknologier påvirker kompetansebehov. Utviklingen av disse teknologiene skjer raskt og uforutsigbart, og utvalget står overfor en stor oppgave. For å få innspill fra mange ulike aktører skal utvalget arrangere fem frokostmøter, dette møtet var det andre i serien.