Hjem
Institutt for sosialantropologi
Studere sosialantropologi

Videreutdanning i sosialantropologi

Er du interessert i videreutdanning innen sosialantropologi? Da er Flerkulturell forståelse og kommunikasjon noe for deg, et deltidsstudium som kombinerer nettundervisning med helgesamlinger. Nytt opptak åpner i september, for våren 2025.

Collage videreutdanning i sosialantropologi
Foto/ill.:
Institutt for sosialantropologi

Hovedinnhold

Flerkulturell forståelse og kommunikasjon

Hvilke misforståelser kan oppstå i møtet mellom mennesker med ulik kulturbakgrunn? Hvordan kan økt kulturforståelse gi styrket yrkeskompetanse?

Videreutdanningskurset Flerkulturell forståelse og kommunikasjon er aktuelt for deg som møter flyktninger og innvandrere med en annen språk- og kulturbakgrunn i ditt daglige arbeid. Kanskje jobber du i barnehage, skole, voksenopplæring, i helsesektoren eller barnevernet, i mottaksapparatet, NAV eller politiet? Da er dette kurset noe for deg!

Det har vært veldig nyttig å reflektere og problematisere rundt ulike utfordringer som kan oppstå i møte mellom to mennesker med ulik kulturbakgrunn

Helsesøster ved Solheimsviken Åshild Eiken Dahle, kursdeltaker 2018

Undervisningen er en kombinasjon av helgesamlinger ved UiB med forelesninger og gruppeoppgaver, og nettundervisning hvor diskusjonsforum, veiledet lesing og ulike digitale undervisningsressurser tas i bruk.

Studiet er praksisnært ved at studentenes refleksjoner rundt egen yrkesrolle og egne erfaringer i møte med flyktninger og innvandrere brukes aktivt som ressurs i undervisningen. Studentene kan dessuten selv kan være med og påvirke hvilke tema som skal tas opp i fordypningsdelen av studiet. Hovedfokus i studiet vil være på Afrika og Midt-Østen, samt Norge som innvandringsland.

- For oss ble det enkelt å dra frem eksempler både på situasjoner der vi har forstått ting riktig og der vi virkelig har misforstått ting, sier sosionom Nawar Sayyad, også kursdeltaker våren 2018.

En sentral del av læringsutbyttet er å gi kursdeltakerne mulighet til å utøve sine yrkesoppgaver på en mer kompetent og tilfredsstillende måte, både for en selv og de man møter i arbeidshverdagen.