Hjem
Institutt for biomedisin

En dag, to institutter, tretti postere

Den første inter-institutt posterdagen ved Gades og Biomedisinsk ble avholdt i aulaen i 3. etasje på BBB den 12.06.2008.

Posterdag BBB 12.06.2008
Posterdag BBB 12.06.2008
Foto/ill.:
Jan R. Lothe

Hovedinnhold

Arrangementet var utløst av at Avdeling for Mikrobiologi og Immunologi ved Gades institutt flytter inn i de nye NLB-bygningene som nå nærmer seg ferdigstilling rett ved BBB. Gades og Biomedisinsk har blitt nære naboer.
− Tanken bak posterdagen var å la naboene bli bedre kjent, forteller Donald Gullberg, professor ved Institutt for Biomedisin.
Gullberg og hans kollega professor Harald G. Wiker står sammen om initiativet.
− Para-klinikken ligger i grenselandet mellom klinikk og forskningslaboartoriet, forteller Wiker. − Vi deler mye metodologi med Institutt for Biomedisin.
Utførelsen av posterdagen har gått knirkefritt. Steven Finkbeiner fra Gladstone Institute of Neurological Disease, University of California, San Francisco åpnet med sitt foredrag om gen-ekspresjons rolle innen minnedannelse og læring. Etterpå sirkulerte begge institutter fritt blant et trettitalls postere.

Posterne presenterte forskningsprosjekter som spente over et spekter av problemer, metoder og tilnærminger. Prosjekter med både direkte klinisk relevans og grunnforsknings var representert. For besøkende var det verdt å merke seg bredden av sykdommer og plager arbeidene omhandlet − aggressiv tannkjøttbetennelse, tuberkulose, medfødt hyperinsulinisme og kreft er noen av mange eksempler. I en helt uformell prosess ble Crina Tirons poster utnevnt til publikums-favoritt – den beskrev et større arbeid innen vevs-manipulering.

Tre bidrag fra hver av Gades og Biomedisinsk institutt ble valgt ut for muntlig presentasjon og diskusjon. Gabriela Dabija, stipendiat ved Gades, la blant andre frem sitt arbeid «Fusobacterium Nucleatum Invades Primary Normal Human Oral Fibroblasts». Arbeidet, som er under utvikling, undersøker hvordan en bakterie som er involvert i flere lidelser får fotfeste i munnhulens bindevevsproduserende celler. I diskusjonen som fulgte innlegget, ble Dabija spurt hvorfor denne bakterien lettere invaderte bindevevet som fester en tann til kjevebenet enn andre typer bindevev undersøkt i studiet. − Jeg vet ikke. Dette er mine resultater, svarer hun. Dette er et godt svar. Hadde alt vært klart som blekk, ville en ikke trengt å forske, selvsagt. Men svaret har vi kanskje neste gang posterdagen blir organisert. Gullberg og Wiker håper dette vil bli et årlig arrangement og bli spiren til gode samarbeid mellom instituttene.