Hjem
Senter for digitale fortellinger
ALGOFOLK x AI STORIES Seminar

ALGOtalk #2: Nick Seaver

Nick Seaver (Tufts University) holder et foredrag med tittelen "How to Not Pay Attention" der han presenterer sin nyeste forskning på den oppmerksomhetens sosiotekniske konstruksjon. Arrangert av prosjektene ALGOFOLK og AI STORIES.

This image is exploring the hidden AI labour of everyday internet usage.
Foto/ill.:
Anne Fehres and Luke Conroy & AI4Media / Better Images of AI / Hidden Labour of Internet Browsing / CC-BY 4.0

Hovedinnhold

Nick Seaver er førsteamanuensis i antropologi og leder for Science, Technology and Society-programmet ved Tufts University i Medford Massachusettes, der han studerer hvordan mennesker bruker teknologi for å forstå kultur. TMS-finansierte ALGOFOLK og ERC-finansierte AI STORIES har invitert ham til å holde et foredrag med tittelen: "How to Not Pay Attention".

Om foredraget

Hvordan vet du om noen følger med?

I settinger som førersetet til en "selvkjørende" bil, arbeid fra hjemmekontoret, musikkstreametjenester, eller i forelesningssalen, blir oppmerksomhet administrert gjennom teknologiske målinger som er sårbare for manipulasjon.

Foredraget undersøker teknikker for å holde seg uoppmerksom – for å lure slike oppmerksomhetsmåleapparater – og forstå hvordan samtidens oppmerksomhet blir konstruert. Disse villedende forstyrrelsene i det Taina Bucher kaller "oppmerksomhetens teknisitet" bidrar til å tydeliggjøre hvor vi henter både de sosiale og tekniske sidene av oppmerksomhet i dag.

Foredraget blir holdt på engelsk.