Rå fisk var ikke det sunneste
Sammen med flere forskerkolleger har ernæringsforsker Oddrun Gudbrandsen ved Senter for ernæring undersøkt hva som er den beste måten å tilberede fisk på.
![Oddrun Gudbrandsen](https://www.uib.no/sites/w3.uib.no/files/styles/content_main/public/media/oddrungudbrandsen_0.jpg?itok=DaCj9MU0×tamp=1579195073)
Hovedinnhold
Gjennom forsøk på 18 overvektige rotter, hvor 1/3 fikk proteiner bare fra melk, mens de to andre gruppene fikk proteiner fra enten bakt eller rå laks, gjorde forskerne et overraskende funn:
– Vi lurte på om noe av omega 3-fettsyrene og proteinene i laksen ville bli ødelagt av bakingen. Men det vi fant var overraskende: Det var en større reduksjon i kolesterolnivået i rottene som spiste bakt laks enn de som spiste rå laks, selv om omega 3-nivåene i bakt og rå laks var like, sier Gudbrandsen.
Les hele saken i BT (krever abonnement).
Studien er publisert i tidsskriftet Food & Nutrition Research.