Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Hjerte bestående av mat på rød bakgrunn, dame som jobber på lab og logoen til Senter for ernæring

Om Senter for ernæring

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet
fargerike bønner og linser i skåler på nøytral bakgrunn

God helseeffekt av å bytte ut kjøtt med planter

En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.

Nyhet
Brus helles i et glass

Økt risiko for høyt blodtrykk ved inntak av sukkerholdig drikke

En undersøkelse gjennomført ved UiB viser at inntak av drikke søtet med sukker, gir høyere risiko for høyt blodtrykk.

Nyhet | Forskning
hvite labrotter i bur

Ingen mikroplast i tarmvevet til rotter foret med mikroplast

Hva gjør mikroplast med kroppen vår? Forskere ved UiB foret rotter med mikroplast i en periode over fem uker for å finne svar. Funnene kan være godt nytt.

Nyhet | Media
Logo til kostholdsstudien CARBFUNC

Kostholdets effekt på magefett overrasket forskerne

Cathrine Horn Sommersten og Simon Nitter Dankel ved Senter for ernæring har bidratt i en sak i Bergens Tidende 2. oktober 2022 som belyser deltakerperspektivet i CARBFUNC-studien.

Nyhet | Media
Melk

Stor test av melk: - Dette er nærmest som vann tilsatt vitaminer

Fem ernæringseksperter fra Senter for ernæring vurderte 14 ulike typer melk - både plantebasert melk og kumelk - for Bergens Tidende 13. september 2022.