Hjem
Spansk språk og latinamerikastudium
News

Med spansk til Regnskogfondet

Kombinasjonen av utviklingsstudier og spansk- og latinamerikastudier var utslagsgivende da Hanne Krogstadmo fikk tilbud om jobb i Regnskogfondet. Temaet for masteroppgaven hennes, som omhandlet afrobolivianske minoriteters posisjon i Bolivia, viste seg også å være midt i blinken. Hun er ansvarlig for organisasjonens prosjekter i Bolivia og Peru.

Foto/ill.:
www.colourbox.com

Hovedinnhold

Hvilken grad har du?

Jeg har en Bachelor i Development Studies (med spesialisering på Latin American Development) fra University of East Anglia og Mastergrad i Spansk språk og latinamerikastudier fra UiB.

Hvordan var det å studere spansk språk og latinamerikastudium?

Det var virkelig to flotte studieår. Forelesningene var i høy grad spennende, mange dyktige forelesere og gode muligheter til egenstudium. Jeg var godt fornøyd med valget fra første stund og det har gitt meg flere bein å stå på når jeg skulle ut i arbeidslivet. Og miljøet blant studentene var fantastisk!

Hvilke andre fag har du tatt?

Bortsett fra en bachelor i utviklingsstudier (East Anglia), har jeg tatt grunnkurs (årsstudium) i historie og kulturkunnskap samt mellomfag (90 studiepoeng) i latinamerikansk litteratur, også ved UiB.

Hva skrev du om i masteroppgaven?

Jeg skrev innenfor hoveddisiplinen historie og kulturkunnskap. Tema var minoritetetspolitikk og navnet på oppgaven var: “En analyse av den afrobolivianske minoritets posisjon i det bolivianske samfunnet: Deres kamp mot rasisme, diskriminering og utestengelse”.

Hva jobber du med nå, og hvordan var veien dit?

Jeg jobber som programkoordinator for Amazonas/Bolivia i Regnskogfondet. Jeg kom så å si direkte fra universitetet og inn i organisasjonen gjennom vanlig søknadsprosedyre.

Hvilke arbeidsoppgaver har du, og hvordan er din arbeidsdag?

Jeg jobber på Amazonasavdelingen og har ansvaret for prosjektoppfølgingen med våre bolivianske partnere samt en partner i Peru. Mine hovedoppgaver er:

- kontakt med partnere og kvalitetssikring av prosjekter og programmer gjennom løpende  kommunikasjon og prosjektreiser
- søknadsskriving og rapportering til eksterne donorer
- oppfølging av policy- og nettverksarbeid
- informasjonsarbeid

Jeg har vanlig kontortid, men det blir ofte litt ekstraarbeid. Jeg reiser blant annet på prosjektturer til Amazonas 3-4 ganger i året og er borte i 2-4 uker per tur.

Hvordan er studiet i spansk språk og latinamerikastudium relevant for jobben din?

Valg av studium (kombinasjon av utviklingsstudier og spansk og latinamerikastudier) samt valg av tema for masteroppgaven viste seg å være midt i blinken for denne jobben. Stor forståelse for regionen (historie, kultur, politisk etc.) og språkkunnskap var avgjørende for at jeg fikk tilbudet.

Har du noen erfaringer eller råd du ønsker å gi til en som er interessert i å studere det samme som deg?

Dette er et studium som gir mange valgmuligheter og som det er lett å bygge videre på. Det er utrolig mange ulike typer jobber en blir kvalifisert til. Så ikke vær redd for å søke!

Og ikke gi opp selv om “drømmejobben” ikke dukker opp umiddelbart!

(Tilrettelagt av Marte R. Fjørtoft)