Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Ph.d.-programmet ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Forlengelse på ph.d.-programmet

Hovedinnhold

Forlenge tilgang til brukerkonto

Du kan selv forlenge tilgang til din brukerkonto ved UiB i 6 måneder ved å søke her:  https://www.uib.no/tilgang#phd-kandidat

Forlenge studierett på ph.d.-programmet  

Ta kontakt med instituttet så fort som mulig dersom du ønsker å forlenge studieretten på ph.d.-programmet. Studieretten din på ph.d.-programmet vil avsluttes ved finansieringsperiodens slutt dersom du ikke søker om forlengelse. Selv om studieretten er utgått, kan du søke om å få levere inn avhandlingen til bedømmelse for ph.d.-graden. Dette forutsetter at opplæringsdelen er fullført.  

Du må søke om forlengelse senest innen 2 måneder etter finansieringsperiodens slutt for at ikke studieretten skal avsluttes. Søknad om forlengelse sendes til instituttet (skjema).

I søknaden må det skrives en redegjørelse for hva som er fullført og publisert, og hva som gjenstår av ph.d.-arbeidet. Bekreftelse fra din hovedveileder om veiledning i forlengelsesperioden må legges ved søknaden. Det skal inkluderes en detaljert milepælsplan som viser planlagt fremdrift i forlengelsesperioden, slik at instituttet kan følge opp planen. Ved forlengelse må du søke om godkjenning av opplæringsdelen innen utløp av forlengelsen, dersom dette ikke allerede er gjort. Jfr. UiB sin forskrift § 5-3.

Søknaden kan innvilges der instituttet etter en samlet vurdering finner at prosjektet vil kunne gjennomføres i forlengelsesperioden, og at instituttet kan tilby nødvendige veiledningsressurser og infrastruktur.