Hjem
Pandemisenteret
Arrangement

Pandemifrokost #1

Velkommen til årets første Pandemifrokost i Alrek helseklynge! Vi får denne gangen besøk av Alemayehu Hailu fra HVL og Sajida Ally fra Universitetet i Sussex.

Pandemifrokost cover
Foto/ill.:
Pandemisenteret

Hovedinnhold

Pandemisenteret ønsker velkommen til årets første frokostmøte i Alrek helseklynge.Vi får denne gangen besøk av Sajida Ally fra Universitetet i Bristol og Alemayehu Hailu fra Høgskolen på Vestlandet (HVL). 

Sajida Ally vil snakke om migrantulikheter, mobilitet og Covid-19-pandemien i Kuwait:

Presentasjonen hennes vil diskutere srilankiske migranters opplevelser av helsesårbarheter midt i et skiftende landskap med tilgang til helsetjenester og immigrasjonsinfrastruktur under Covid-19-pandemien i Kuwait. Basert på etnografiske metoder, har hun utforsket hvordan begrensningstiltak og grensepraksis påvirket mirganter og helseralterte valg. 

Sajida Ally er forsker i sosialantropologi ved School of Global Studies, University of Sussex, og hun jobber for tiden som internasjonal konsulent for en UNFPA-studie om migranters seksuelle og reproduktive helse langs de østlige og sørlige migrasjonsrutene i Afrika. 

Alemayehu Haili vil legge fram funn fra sin nyeste forskning der han har undersøkt skjæringspunktet mellom universell helseforsikring, global helsesikkerhet og innvirkningen på SARS-CoV-2-infeksjon og dødelighetsrater i Afrika. Han vil også snakke om lærdom til fremtidig pandemiberedskap basert på sine funn.