Hjem
Institutt for sammenliknende politikk

Fagutvalget Eurokratene

Eurokratene er fagutvalget for og av studentene ved bacheloren europastudier. Eurokratene skal fremme studentenes interesser og krav overfor instituttet og fakultets ulike organer, og innehar i tillegg et viktig ansvar for å arrangere sosiale arrangement for studentene.

eurokratene 24/25
Foto/ill.:
Eurokratene. (f.v.) Thor-Jakob Greve Løberg, Frida Hultman Rakkenes, Maksim Smirnov og Karoline Dahlen Annexstad.

Hovedinnhold

Eurokratene er både en sosial møteplass og bindeleddet mellom studenter og instituttet. Eurokratene holder faglige og sosiale arrangementer for alle europastudier-studenter som blant annet studietur, faglunsjer, fagkritisk dag, fjelltur, linjefester og nyttårsball.

Eurokratene vil opplyse om og høre studenter i tiltak og endringer fra fakultets- og instituttledelsens side. Foreningens oppgave er å tale for studentenes interesser når viktige beslutninger skal tas og videreføre studenters syn i alle saker som angår undervisning, studiesituasjon og drift ved fakultetet.

    Arrangement

    Noen av arrangementene som Eurokratene arrangerer:

    • Faglunsjer: Eurokratene inviterer jevnlig foredragsholdere som debatterer om aktuelle og relevante tema.
    • Fagkritisk dag: Arrangeres første torsdag i mars hvert år. Denne dagen skal sette et kritisk søkelys på faget.
    • Fagfester: Eksamensfester, julebord osv. arrangeres av Eurokratene.

    Eurokratene kan også arrangere andre aktiviteter om ønskelig. De er avhengig av innspill fra studentene slik at de kan få tatt opp saker som angår oss alle. Har du noe du ønsker skal tas opp i Eurokratene eller undervisningsutvalget? Mulige måter å nå oss på:

    Verv i det konsituerte fagutvalget høsten 2024 og våren 2025

    Leder og representant i undervisningsutvalget:Maksim Smirnovmasim7486@uib.no
    Nestleder og økonomiansvarlig:Thor-Jakob Greve Løbergthlob9561@uib.no
    Ansvarlig for sosialkomiteen og PR- og informasjonsansvarlig:Frida Hultman Rakkenesfrrak6908@uib.no
    Studieturansvarlig:Karoline Dahlen Annexstadkaan2318@uib.no

    Styrets ansvarsområder

    Leder

    Lederens oppgaver er å kalle inn til møter, lage sakslister og være møteleder. Lederen skal følge med om det kommer klager fra studentene og ta det opp med resten av Eurokratene. Lederen skal også være et bindeledd mellom instituttet og Eurokratene. Hvis instituttet har saker til Eurokratene vil de som oftest ta dette opp med lederen. Lederen kan også delta på aktiviteter som Eurokratene arrangerer. Lederen kan også ta initiativ til et arrangement. Lederen har også ansvar for at de andre i Eurokratene utfører sine oppgaver. Det er også lederen som innehar rollen som representant i Studentutvalget til SV-fakultetet.

    Nestleder

    Nestlederen skal ta over lederens oppgaver når lederen ikke kan utføre dem. Til vanlig skal nestlederen føre referat i Eurokratenes møter og sende ut referatene til de andre medlemmene.

    Økonomiansvarlig

    Økonomiansvarlig skal selvfølgelig ha ansvaret for økonomien. Økonomiansvarlig utformer søknader til instituttet om økonomisk støtte til ulike arrangement. Økonomiansvarlig skal ha kontroll på hva Eurokratene bruker pengene sine på, og skal også føre regnskap for Eurokratene.

    Leder for sosialkomiteen

    Politbyrået er en underkomité av Eurokratene. Komiteen har ansvar for å ta sosiale initiativ for studentene på instituttet for å fremme trivsel og et inkluderende miljø. Leder av sosialkomiteen har det overordnede ansvaret å lede planleggingen og gjennomføring av arrangementene. Planleggingen innebærer blant annet utforming av søknader om midler. Videre skal leder overse at komiteens medlemmer gjør sine respektive oppgaver.

    Representant til undervisningsutvalget

    Undervisningsutvalget er underlagt instituttrådet og er ansvarlig for planlegging, avvikling og evaluering på alle nivå, utviklingsarbeid med hensyn til fagtilbud, utvikle studieplaner og spørsmål vedrørende innpassingssaker. Undervisningsutvalget skal planlegge og evaluere instituttet sitt undervisningstilbud på alle fagfelt og nivåer. Studentrepresentanten har til å oppgave å fremme fagutvalgets syn og rapportere til fagutvalget etter hvert møte.

    PR- og informasjonsansvarlig

    PR- og informasjonsansvarlig sin hovedoppgave er å synligjøre fagutvalget overfor studentene på instituttet. Arbeidet innebærer å promotere for fagutvalgets arrangementer og øvrig aktivitet. Dette gjøres primært gjennom innlegg på Eurokratenes Instagram-konto «eurokratene_uib» og på Facebook.

    Studieturansvarlig

    De studieturansvarlige har ansvar for å lede planleggingen og gjennomføringen av studieturen for studentene ved europastudier. Det er likevel fullt mulig for andre- og tredjeårsstudenter å søke om å få delta. Studieturen gjennomføres stort sett rundt februar og mars hvert år.