Hjem
Senter for krisepsykologi
Nyhet

Støtte for overlevende etter terrorangrep

Cath Hill er foreleser ved Lancaster University i Storbritannia. I 2017 overlevde hun og sønnen hennes terrorangrepet i Manchester Arena, der 22 personer mistet livet etter en Ariana Grande konsert.

Cat Hill
Foto/ill.:
AMM

Hovedinnhold

Som en følge av manglende støtten til de unge som ble rammet av angrepet, dannet hun Manchester Survivors Choir, en støttegruppe for overlevende etter terrorangrepet. I 2022 i samarbeid med katastrofehjelpsorganisasjonen National Emergencies Trust, utviklet hun forskningsprosjektet Bee the Difference. Dette er et samarbeidsprosjekt med ni unge overlevende, som arbeider for forbedrede tjenester og tilbyr seks måter å skape endring på. Du kan lese rapporten her: https://nationalemergenciestrust.org.uk/beethedifference/

Forskningen hennes har ført til endringer i måten de som er vitne til massiv vold kan få tilgang til støtte, og hun fortsetter å jobbe i partnerskap med Victim Support og Cruse Bereavement for å skape endring i hvordan unge kan få hjelp og støtte, spesielt på skolen. I år har hun blitt engasjert av National Emergencies Trust for å utvikle et lignende prosjekt, men denne gangen med fokus på støttetjenester for de som er rammet av flom.