Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Nyhet

Åpnet NG5 i Universitetssmauet

Nå er Nygårdsgaten 5 offisielt åpnet. UiB markerte dette med å invitere ansatte, ordfører og samarbeidspartnere til feiring i Universitetssmauet.

Neste
Ansatte står i Universitetssmauet
Gjestene fikk nyte en kake som var laget etter modell av Nygårdsgaten 5.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
1/9
Bilde av Tore Tungodden
– Nå er NG5 ferdig, enda bedre enn forventet. Det har krevd mye hardt arbeid, stå-på vilje og samarbeid mellom mange ansatte. Jeg gleder meg til å se hva vi får til sammen fremover, sa universitetsdirektør Tore Tungodden.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
2/9
Bilde av koret Nystemten
Studentkoret Nystemten underholdt med blant annet Blackbird av The Beatles.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
3/9
Marit Warncke og Margareth Hagen
Ordfører Marit Warncke og rektor Margareth Hagen feiret i Universitetssmauet.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
4/9
Bilde av kaken
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
5/9
Kjartan Nesset gir nøkkelkort til Inger Ulveseth
Eiendomsdirektør Kjartan Nesset takket Inger Ulveseth, administrerende direktør i entreprenørselskapet Ulveseth,
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
6/9
ordfører Marit Warncke
– Jeg håper det nye trappeløpet gjennom bygget også gjør at veien fra Høyden til resten av Bergen blir liten, sa ordfører Marit Warncke.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
7/9
Ansatte i Universitetssmauet
Gjestene samlet seg i Universitetssmauet for å feire Nygårdsgaten 5.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
8/9
Ansatte i kafeen
Smauet kafé.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/UiB
9/9
Tilbake

Hovedinnhold

Rektor Margareth Hagen åpnet markeringen den 30. oktober med å gratulere alle gjestene med dagen.

–  Vi har fått et hus som er en bro mellom byen og UiB, med trappeløpet som åpner opp passasjen mellom Nygårdsgaten og Høyden. Med NG5 er UiB et sterkere og tydeligere byuniversitet. Ved å samle så mange avdelinger i samme hus vil vi endre måten vi samarbeider på. Jeg er helt sikker på at huset vil utløse større tverrfaglighet, sa rektor Margareth Hagen.

Milepæl for UiB

Rundt 450 ansatte i fellesadministrasjonen flyttet inn i begynnelsen av september. NG5 samler derfor hver tiende ansatte på UiB, og er det største grepet som er gjort for administrasjonen på UiB noen sinne. Samtidig er NG5 et bygg for hele UiB, som har et fokus på å levere tjenester til fellesadministrasjonen.

– NG5 gjør administrasjonen mer samordnet og tilgjengelig. Ut fra stemningen i bygget så langt setter kollegaer pris på å komme tettere på hverandre, det er lettere å møtes, og bygge en felles UiB-identitet og kultur, sa universitetsdirektør Tore Tungodden i sin tale.

Nå er NG5 ferdig, enda bedre enn forventet

Han trakk også frem rehabiliteringen av NG5 er en milepæl for UiB som byggutvikler. NG5 har en grønn og bærekraftig profil med mye gjenbruk, men er likevel et moderne kontorbygg med lav kvadratmeterpris.

– Nå er NG5 ferdig, enda bedre enn forventet. Det har krevd mye hardt arbeid, stå-på vilje og samarbeid mellom mange ansatte. Jeg gleder meg til å se hva vi får til sammen fremover, sa Tungodden.

Åpner snarvei til Bergen

Åpningen av bygget var også et av de første oppdragene til den ferske ordførereren Marit Warncke. Hun benyttet også anledningen til å gratulere UiB og Bergen med dagen, og alle som har jobbet med bygget i lang tid.

I dag er 20 prosent av Bergens befolkning enten studenter eller ansatte på høyskoler og universiteter. Hun ga UiB to lykter dekorert med kommunevåpenet i gave, som symboliserer at UiB er den viktigste utdanningsinstitusjonen i Bergen.

Bergen er ikke bare en by med et universitet, men en universitetsby

– Det er fantastisk å stå her og åpne dette bygget, som endelig er ferdig. Jeg håper det nye trappeløpet gjennom bygget også gjør at veien fra Høyden til resten av Bergen blir liten. Bergen er ikke bare er en by med et universitet, men en universitetsby. Dette bygget understreker det, sa Warncke.

Markerte med nøkkelseremoni

Entreprenøren Ulveseth og UiB ved Eiendomsavdelingen markerte åpningen av NG5 med en symbolsk nøkkelseremoni.

– Jeg vil takke for et godt samarbeid med UiB og alle andre aktører i prosjektet. Vi kjempet hardt for å få denne jobben, siden prosjektet med blant annet bærekraft stemmer overens med mange av våre verdier. Dette har blitt et flott bygg å både være i, og samhandle i, sa administrende direktør i Ulveseth, Inger Ulveseth.

Dette har blitt et flott bygg å både være i, og samhandle i

Samtidig nevnte hun at det har vært et hardt arbeid, med mange aktører involvert. Mange ungdommer har også tatt utdanningen sin i byggprosjektet, med over 35.000 lærlingtimer.

Også eiendomsdirektør Kjartan Nesset delte ut takk for det harde arbeidet mange har lagt ned. Siden NG5 er et åpent bygg, kunne han ikke en dele ut nøkler i nøkkelseremonien, men symbolske nøkkelkort til alle avdelingene.

– Det er en gledens dag for UiB. Prosjektet er holdt innen tid og kostnad, og vi har hatt fokus på gjenbruk med sorteringsgrad over 98 prosent, med god planlegging helt fra forprosjektet. Dette er et bygg vi kan være stolte av, sa Nesset.