Vi i prosjektgruppen gleder oss til å ta fatt på et spennende og viktig prosjekt. Ifølge mandatet til prosjektet skal vi:
- Gjennomføre evaluering av UMs organisering og utarbeide forslag til styringsgruppen om en formålstjenlig og framtidsrettet organisering med hensyn til mål, struktur, funksjonsinndeling og ledelse
- Foreslå for styringsgruppen øvrige forbedringstiltak for å skape en smidig og samarbeidsorientert organisasjon som ivaretar museets ulike oppgaver
- Sikre framdrift og god kommunikasjon i prosessen inkl. god involvering av og kommunikasjon med UMs ansatte og hovedverneombud
Prosjektet vil bestå av følgende tre hovedfaser:
- (mai/juni): Fast ansatte og stipendiater vil bli involvert i kartleggingsarbeidet gjennom deltakelse i digitale gruppeintervjuer og oppfølgende e-post. I tillegg vil prosjektet bl.a. intervjue UMs styreleder, en rekke andre interessenter ved UiB, samt interessenter utenfor UiB og UM.
- (august): Etter sommeren vil vi avholde en workshop hvor funn fra kartleggingen fremlegges og diskuteres. Fast ansatte og stipendiater vil bli invitert.
- (september/oktober): Før endelig rapport skal ferdigstilles i begynnelsen av oktober, vil vi avholde en løsnings-workshop med bred involvering.
Hvorvidt workshops vil bli arrangert digitalt eller med fysisk tilstedeværelse, eventuelt som en kombinasjon av dette, vil være avhengig av hvordan smittesituasjonen knyttet til korona er over sommeren.
Foruten innledende samtaler med rektor, universitetsdirektør og ass. universitetsdirektør, har prosjektet hatt en samtale med UiBs hovedverneombud June-Vibecke Knudtsen Indrevik. June er også en av deltakerne i prosjektets styringsgruppe, og vil derfor følge prosjektet tett i månedene som kommer. Hun er spesielt opptatt av involvering av UMs ansatte og sier i en kort kommentar;
«Jeg håper og tror at UMs dyktige og engasjerte ansatte benytter den kommende prosessen til å gi input til hvordan arbeidsplassen deres kan videreutvikles. Jeg oppfordrer dere til å delta i diskusjonene, gi innspill og være uredde – på den måten hjelper dere prosjektet til å komme frem til best mulig anbefalinger for fremtidens Universitetsmuseum!»
Henrik von Achen deler Junes oppfatning. «Jeg håper alle vil bidra med oppriktige, ærlige og konstruktive tilbakemeldinger og innspill. Nå har vi sjansen til å påvirke hvordan vår fremtidige arbeidshverdag kan bli. Og husk, ingen aspekter og/eller synspunkt er feil eller irrelevante. Det eneste feilgrepet vi nå kan begå, er å ikke si i fra om hva vi mener».
Prosjektgruppen vil sikre god involvering og kommunikasjon i prosessen og holde IDU og UMs styre orientert om status i de ulike fasene av prosjektet.