Hjem
Universitetshagene
Sopp

Soppkontroll i Arboretet alle hverdager

Soppsesongen er igang. Selv om det er god matsopp i skogen, så er det dessverre rikelig med giftige sopper også, derfor inviterer våre soppsakkyndige til soppkontroll i arbeidstiden.

Soppsankere med kurv på veg mot bordet der soppkontrollen venter
På veg til soppkontroll
Foto/ill.:
Reidun Myking

Hovedinnhold

 

Ring til våre sakkyndige og avtal tid til soppkontroll på Milde (mildevegen 240):

Terhi Pousi416 49 302terhi.pousi@uib.no
  • For å få best utbytte av kontrollen er det lurt å plukke sopp i åpne, luftige kurver eller papirposer.
  • Bruk gjerne en soppkniv med børste når du plukker.Det du vet er matsopp, bør grovrenses i skogen, slik at du slipper å dra med deg rusk og rask og markspiste eksemplarer hjem.
    De soppene du er usikker på bør være så hele som mulig og ligge atskilt fra de andre (bruk gjerne papirposer eller jordbærkurver).
  • Plukk bare ung, frisk sopp. Gamle eksemplarer er gjerne markspiste og  bedervede, og ikke egnet som mat. La dem heller bli igjen ute i skogen der de kan spre sine sporer.

Vi gleder oss til å få besøk av deg  for å se hva du har funnet og hjelpe deg å bestemme soppen din!