Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Central Lancashire Cyprus og Det juridiske fakultet (ERASMUS+ - 3. og 5. studieår)

  • LandKypros
  • ByLarnaka
  • Studieplassar4
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen kan nyttast av studentar både på 3. studieår og på siste studieår av masterprogrammet i rettsvitskap.

Om tal på plassar:

Det er to plassar til studentar på 3. studieår og to plassar til studentar på siste studieår.

Når i studiet kan eg reise

Studentar som starta på det femårige masterprogrammet hausten 2021 eller seinare kan reise på utveksling i vårsemesteret på tredje studieår. Under utanlandsopphaldet tek du valfrie juridiske emne i staden for emna du ville studert om du var i Bergen.

I tillegg kan alle jusstudentar, både dei på femårig og dei på toårig masterprogram, reise på utveksling i sitt siste studieår. Under dette utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva.

Under overskrifta "kven kan søke" finn du ut om utvekslingsavtalen gjeld for studentar på tredje eller på femte studieår, eller begge.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Kva emne kan eg ta

Utvekslar du til dette universitetet på 3. studieår tar du juridiske emne som blir godkjente som valemne på 3. studieår.

Sudieåret 2024/2025: Utvekslar du til dette universitetet på 5. studieår tar juridiske emne som blir godkjente som spesialemne (30 sp).

Frå 2025/2026: Utvekslar du til dette universitetet på 5. studieår tar du juridiske emne som blir godkjente som spesialemne (10 sp) og fordjupingsemne (20 sp).

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har teke tidlegare, eller planlegg å ta seinare, ved UiB eller på utveksling.

Utveksling på 3. studieår
Du vel frå «optional modules» i LLB-graden.

Lista over tilgjengelege kurs finn du på denne sida: LLB.

Utveksling på 5. studieår
Ved utveksling i både eitt og to semester kan ein velje mellom emna som vert tilbydde som del av LLM-graden. Ved utveksling i eitt semester må ein vere obs på å velje emne som blir underviste det aktuelle semesteret, ikkje "year long modules". NB! At ein får ta emne som inngår i LLM-programmet ved UC Lan betyr ikkje at ein vil oppnå ein LLM-grad etter utvekslingsopphaldet.

Ein må vere merksam på at LLM-emna vanlegvis har kveldsundervisning.

Dersom du utvekslar i to semester kan du òg skrive ei oppgåve som kan godskrivast som masteroppgåva i mastergraden i rettsvitskap. Dette er vanlegvis ikkje mogleg ved utveksling innan Erasmusprogrammet, så høvet til å skriva oppgåve ved UC Lan Cyprus er ganske unikt. Oppgåveskrivingsmoglegheiten er ikkje tilgjengeleg ved utveksling i berre eitt semester.

Dersom ein skal utveksle i to semester og dermed også skal skrive oppgåve som kan tilsvare masteroppgåva, gjer ein det ved å velje «the dissertation module». Oppgåveskrivingsemnet er eit emne som går gjennom heile året, slik at det er berre tilgjengelig for studentar som utvekslar i to semester.

Lista over tilgjengelege kurs finn ein på denne sida: LLM.

Studieavgift

Erasmusstudentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

The University of Central Lancashire, Kypros (UCLan Cyprus), ligg i Pyla, Larnaka. UC Lan Cyprus er ein eigen campus under University of Central Lancashire i Preston, UK samstundes som det er akkreditert som eit sjølvstendig universitet av kypriotiske myndigheiter. UC Lan Cyprus oppfyller både kypriotiske og britiske akkrediteringsstandardar og ein kan dermed studera "på britisk vis" på Kypros. Avdelinga på Kypros vart etablert i 2012, og UC Lan Cyprus er dermed eit ungt universitet. Pyla, Larnaka ligg på den sydlege kysten av Kypros, ikkje langt frå Ayia Napa. Kypros kan by på nydelege strender og spanande arkeologiske stader. Her kan du kombinere studier etter modell frå Storbritannia med fritidsaktivitetar som symjing, surfing og snorkling i middelhavsklima.

Bustad

Universitetet tilbyr studentbustader. Informasjon om studentbustadene og korleis ein søker om bustad finn du på denne nettsida.

Semesterinndeling

Frå midten av september til midten av janaur, og frå midten av januar til slutten av mai.

Studentrapportar

2024

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

15.01.2024 - 15.06.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* I forkant av utvekslingsoppholdet fant vi leilighet. Vi fant den på airbnb. Det oppleves som den tryggeste siden å finne leilighet på. Vi bodde i Nikosia selv om universitetet ligger i en landsby ved Larnaka. Alle Erasmus-arrangementer skjer i Nikosia og vi ville derfor bo nære disse. Da vi kom til Kypros leide vi bil. Vi brukte omtrent 40 min fra leiligheten vår til universitetet.

Undervisningsformer

Vi hadde tre fag. Det ene faget var det ikke undervisning i, mens i de to andre fagene hadde vi undervisning fire timer i uken hver. Vi hadde dermed to timer undervisning onsdager, to timer torsdager og fire timer på fredager. Undervisningen var for det meste lagt opp slik at læreren holdt en presentasjon og noen ganger oppfordret til diskusjon i klasserommet. VI var omtrent 15-20 studenter per klasse. Utenom undervisningen var det ikke lagt opp til noe ekstra lesing med mindre vi hadde innlevering i faget.

I et av fagene hadde vi en innlevering som stod for hele karakteren vår og i de to andre fagene hadde vi to innleveringer hver. Innleveringene var veldig teoretiske og man fant som regel god informasjon i powerpointene til lærerne. Man trengte heller ikke å bruke så lang tid på innleveringene for å få gode karakterer. Utenom dette hadde vi ingen eksamener.

Vurdering av emnetilbodet

Det var en god del varierte emner man kunne velge mellom. Vi valgte fagene "Independent Research Project", "Thinking and Arguing Law" og "Introduction to Business Law".

Fagleg utbyte og språk

Det faglige nivået var en god del lavere enn på UiB. Vi fikk dermed ikke så stort faglig utbytte. Vi fikk litt språklig utbytte ettersom undervisning og innleveringene var på engelsk.

Universitetsområdet og byen

I landsbyen der universitetet ligger er det ganske øde. Det tar ca 15 min å kjøre til nærmeste by (Larnaka). Denne byen er en koselig kystby.

Bustad

Vi bodde i en leilighet på 175 kvm fordelt over to etasjer. Vi var 4 og betalte 500 euro per person.

Sosialt miljø

Det er et veldig godt sosialt miljø for Erasmus-studenter i Nikosia. Det er arrangementer nesten hver dag der man kan møte andre utvekslingsstudenter. I tillegg arrangerer Erasmus ulike turer til andre byer på Kypros som man kan melde seg på.

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

15.01.2024 - 15.06.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* Jeg anbefaler at man finner leilighet i forkant av utvekslingsoppholdet. Vi brukte en del tid på å lete etter leiligheter på Airbnb, men endte opp med å overta en leilighet fra en tidligere utvekslingsstudent fra UIB. Universitetet befinner seg i en liten landsby (Pyla) i utkanten av byen Larnaka. Selv om universitetet befinner seg i Larnaka, anbefaler jeg å finne bosted i Nicosia (hovedstaden) da det er her alle Erasmus arrangementer finner sted.

Hvis man bestemmer seg for å leie i Nicosia, er man derimot avhengig av leiebil for å komme seg til universitetet ettersom kollektivtilbudet på Kypros er ikke det beste. Det er ikke et problem å få tak i leiebil når man ankommer Kypros, og jeg anbefaler å gå innom flere leiebilfirmaer for å forhandle seg frem til en god leiepris da det er vanlig å prute på Kypros.

Undervisningsformer

Undervisningsformen er ulik UIB da klassene består av rundt 10-20 studenter, og en foreleser. Det forventes derfor at man i høyere grad deltar i diskusjoner i undervisningen enn det vi er vant med fra UIB.

Vurdering av emnetilbodet

Vi fikk mulighet til å velge mellom flere valgfag på universitetet. Dette var fag fra både bachelor og master-nivå. Vi valgte "Thinking and arguing law", "Business law" og "Independent Research Project". Fagene krevde ikke mye arbeide sammenliknet med fag på UIB. Fagene var også mye mer teoretiske enn det vi er vant med. "Thinking and arguing law" liknet exphil fra UIB, "Business law" liknet avtalerett og selskapsrett, mens "Independent Research Project" gikk ut på å finne en problemstilling som vi skulle skrive en oppgave om. I dette faget var det heller ingen undervisning i løpet av semesteret.

Eksamensformen er ulik fra fag til fag. I fagene vi valgte var eksamen i form av ulike innleveringer som vi fikk karakter på. Innleveringene krever ikke mye arbeid og består av teoretiske oppgaver. Jeg anbefaler derfor at man velger fag med innleveringer istedenfor skoleeksamen da dette gir mer frihet til å reise rundt på øya eller andre steder i løpet av utvekslingsoppholdet. Dersom man bor med andre utvekslingsstudenter fra UIB og har leid bil sammen, er det lurt å velge samme fag slik at man kan reise sammen til forelesninger på universitetet.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige nivået i fagene er en del lavere enn på UIB. Dersom man ønsker et faglig utbytte av utvekslingen, burde man ikke velge Kypros. Selv om det faglige nivået ikke er høyt, får man likevel en god trening i akademisk engelsk ved å skrive engelske tekster og delta i diskusjoner på engelsk i undervisningen. Husk at universitetet er britisk, og at man blir undervist i britisk rett, ikke kypriotisk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet befinner seg i en landsby som ligger ganske øde. Det er derfor ikke mye som skjer her. Videre er det heller ikke mye liv i Larnaka før sommeren. I Nicosia er det imidlertid mange Erasmus-arrangementer hver uke gjennom semesteret. Det er også mer liv i byen sammenliknet med andre steder på Kypros. Det er heller ikke et problem å reise rundt til andre steder på øya (f. eks strender / kysten) hvis man bor i Nicosia da det ofte tar under en time å kjøre. Jeg anbefaler også at man bruker fritiden til å besøke andre land som befinner seg i nærheten av Kypros. For eksempel er Egypt kun en time unna med fly.

Bustad

Det kan være litt vanskelig å finne bolig i Nicosia dersom man er flere studenter som ønsker å bo sammen. Det anbefales derfor å se etter leiligheter / hus tidlig. Kypros er delt i gresk og tyrkisk side, man burde derfor være oppmerksom på at leiligheten ikke befinner seg på den tyrkiske siden.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet på universitetet og på Erasmus-arrangmenter er ganske bra. Jeg anbefaler å følge studentorganisasjonene ESN og ELS på sosiale medier for å se hvilke arrangementer som finner sted under utvekslingsoppholdet. På disse arrangementene er mulig å bli kjent med andre utvekslingsstudenter fra hele verden. Vi opplevde også at det var enkelt å bli kjent med medstudenter på universitetet som gikk i samme klasse som oss.

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

15.01.2024 - 15.06.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* Ville anbefalt å leie bil for semesteret, særlig om man bor i Nicosia. Kollektivtilbudet på Kypros er litt så som så, så det er veldig praktisk med bil. Men om man bor i Pyla (ved universitetet/campus), er det ikke like nødvendig med bil. Vi betalte ca 1700kr per person for bilen i måneden. Bilen kan man fikse når man kommer ned (ville sjekket flere steder mtp pris - går fint å prute litt). Hvis dere er flere som reiser sammen ville jeg valgt de samme fagene slik at dere har undervisning samtidig og kan kjøre til universitetet sammen.

Er ikke noe spesielt man må fikse på forhånd, men ville fikset bolig før man kommer ned. Vi brukte Airbnb.

Ellers ville jeg virkelig anbefalt å reise til steder man ikke drar ellers - vi dro bl.a til Egypt, og det var utrolig billig og lettvint (tok oss 45 minutter-1 time med fly).

Undervisningsformer

Vi hadde 3 fag med "forelesning" i to av de. Forelesningene foregikk i små klasser, og minnet litt om VGS. Generelt har man mer kontakt med lærerne enn på UiB, og studentene er mer aktive i timene (men er ikke krav om aktivitet). I disse to fagene leverte man inn 2 oppgaver i hvert fag i løpet av semesteret. Det tredje faget het "independent research project" hvor man kun leverer inn 1 oppgave i løpet av semesteret, og det var ingen undervisning. Vi synes dette var deilig ettersom vi fikk en del fleksibilitet mtp reising osv.

Var forelesning omtrent 2 ganger i uken i hvert av fagene, altså ca 4 forelesninger i uken (men ofte på samme dager). Vi endte opp med å ha undervisning fra onsdag-fredag hver uke, med fri mandag og tirsdag. Man kan forsøke å velge fag for å "konsentrere" undervisningen i de ulike fagene på samme dager. Om dere leier bil sammen ville jeg som nevnt forsøkt å velge de samme fagene så dere kan dra sammen opp til universitetet.

Vurdering av emnetilbodet

Det var en del fag å velge mellom. Vi valgte disse: "Introduction to Business Law", "Thinking and Arguing Law" og "Independent Research Project". Det første faget minner litt om avtalerett 1, men har i tillegg litt erstatningsrett, selskapsrett og arbeidsrett. Det andre faget er litt lignende exphil. I det tredje faget kan du (så og si) velge fritt hva du vil skrive om - du lager din egen problemstilling og skriver deretter. I dette faget får du veiledning underveis og leverer flere utkast. Vi var veldig fornøyde med å velge denne fagsammensetningen og hadde mye frihet.

Fagleg utbyte og språk

All undervisning var på engelsk ettersom universitetet er et engelsk campus. Generelt var nivået på fagene svært lavt. Du får veldig god tid på å skrive oppgavene, og mye av svaret på disse oppgavene står i professorenes power pointer. Det var heller ikke nødvendig å følge særlig med i timen for å svare på oppgavene. Vi fikk tilgang til oppgavene vi skulle levere - altså eksamen - en måned eller to før innlevering, men brukte kun et par dager på å skrive de. Vanskelighetsgraden på disse var litt ungdomsskole/videregående-nivå, og mye mer teoretiske enn på UiB. Vi opplevde at "tradisjonen" her var at man var mer opptatt av faktaopplysninger og teori, og ikke forståelse. Jeg ville derfor ikke valgt Kypros dersom faglig utbytte er viktig for deg.

Vi ble derimot flinkere til å snakke og skrive engelsk. På universitetet var de også veldig opptatt av riktig kildeføring, noe man ikke får så mye trening i på UiB ettersom vi for det meste skriver praktikumsoppgaver. Dette kan være en god trening til master.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger ca 45 minutter med bil fra hovedstaden. Byen universitetet ligger i (Pyla) er ganske død og det er ikke så mye å finne på der. Ville derfor helt klart anbefalt å bo i Nicosia (hovedstaden) og pendle frem og tilbake til universitetetet - alt av Erasmus arrangementer osv skjer i hovedstaden. Nicosia er en fin by og er delt i to: en tyrkisk og en gresk del. Vi bodde på den greske delen, men reiste veldig ofte til den tyrkiske siden (da må du ha pass). På den tyrkiske siden er det veldig billig og annerledes - veldig gøy å oppleve siden Nicosia er den eneste hovedstaden i verden som består av to land. Generelt følte vi oss veldig trygge på Kypros.

Bustad

Vi overtok en leilighet som noen studenter fra UiB hadde bodd i før oss. Igjen så anbefaler jeg helt klart å bo i hovedstaten og heller kjøre til universitetet (men da må man ha bil - kollektivtilbudet er ikke like bra på Kypros som i Norge). Jeg ville sjekket airbnb (men husk å sjekke at leilgiheten er på den greske siden).

Sosialt miljø

Det sosiale i Nicosia er utrolig bra. Hvis du vil kan du dra på et Erasmus arrangement hver dag nesten. Det arrangeres båtturer, fester og utflukter til andre byer på Kypros. Utelivet generelt er veldig bra. Det er to Erasmus grupper der som jeg ville fulgt på instagram (Erasmuslifenicosia og ESNnicosia) - der legges det ut når det skjer noe.

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

08.01.2024 - 19.05.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 5. studieår i studieordningen av 2003.* Dersom man kommer i januar vil jeg anbefale å ta med litt varme klær og tøfler/innesko. Det er mye varmere enn i Norge, men siden de fleste hus er dårlig isolert kan det bli kaldt inne på kvelden/natten.

Vertsuniversitetet var ganske behjelpelige med skolerelaterte ting, så dersom man lurer på noe angående det, får man ganske rast og utfyllende svar.

Undervisningsformer

Klassene er små (10-15 stk) og undervisningsformen er stort sett forelesning. Jeg tok master-fag og hadde derfor undervisning med andre masterstudenter. De andre masterstudentene var allerede i jobb og var derfor i 40-årene. På grunn av dette var undervisningen på kvelden, men kun to timer per fag i uken.

Vurdering av emnetilbodet

Universitetet hadde flere spennende fag å velge mellom. Jeg tok fagene International Corporate Governance, International Commercial Arbitration og Independent Research project.

Corporate Governance var ganske chill, og handlet stort sett om hvordan man skal lede/styre et selskap på best mulig måte.

Arbitration (Voldgift) var helt ok, men litt forvirrende.

Independent Research Project gikk ut på at man skulle velge seg et tema å skrive om og levere en oppgave i slutten av semesteret. Det er som en mini-versjon av masteroppgaven da man får velge tema/problemstilling og får en veileder som hjelper til gjennom hele prosessen. Fordelen med dette faget er at man ikke har noe obligatorisk oppmøte og man slipper eksamen.

Corporate Governance og Arbitration (og sikkert alle andre fag man kan velge mellom) hadde to timer forelesning i uken. Det var en obligatorisk innlevering midt i semesteret og så en skriftlig eksamen med penn og papir som varte i 2 timer i slutten av semesteret. Det er mye fokus på at man skal være analytisk og kritisk på eksamen og innleveringer. Men man har god tid på innleveringen, og temaet/spørsmål for eksamen får man vite to uker før selve eksamen.

Det er obligatorisk oppmøte i forelesningene for å bestå fagene, men dette praktiseres ikke strengt. Dersom man for eksempel har tenkt å dra på tur og ikke har mulighet til å møte i forelesning er det bare å sende epost til foreleseren og spørre om det er ok.

Fagleg utbyte og språk

Faglig utbytte: Nivået er lavere enn i Bergen, og fagene er som regel overfladiske uten å gå i dybden av noe spesifikt.

Språk: Siden UCLAN er en britisk skole, snakker de fleste foreleserne godt engelsk og det er som regel ikke noe problem å forstå hva de sier.

Universitetsområdet og byen

Skolen ligger ganske øde til i Pyla. Det er for eksempel kun noen kiosker i nærheten (gåavstand) med det mest nødvendige. Det anbefales derfor å finne seg en bolig i Nicosia, som er hovedstaden i landet og ligger ca. 40 minutters kjøretur fra Pyla.

Siden det er kveldsundervisning og det generelt sett er dårlig med busstilbud til Pyla, er man avhengig av å ha leiebil (eller kjøpe). Vi var to stykker som betalte 550 EUR til sammen i måneden for en bil. Det er venstrekjøring, men veiene er fine og det tar ikke lang tid før man venner seg til å kjøre på andre siden.

Nicosia er en litt mindre by enn Bergen, men den har det meste og er ganske grei å bo i. Det er også her de fleste Erasmus-arrangementene skjer, så dersom man ønsker seg et nettverk vil det være en fordel å bo i byen.

Bustad

De har studentboliger rett ved skolen, men siden den ligger ganske øde anbefaler jeg å takke nei til det og heller finne bolig i Nicosia. Vi prøvde først å finne gjennom Bazaraki (tilsvarende Finn.no), men dette var ganske vanskelig. Jeg anbefaler dermed å ta kontakt med "erasmus life nicosia housing" på facebook etter whatsapp, så får man hjelp til å finne bolig ganske raskt og til en grei pris. Vi var to stykker som bodde i nærheten av byen og betalte 350 EUR hver i måneden for leie.

Sosialt miljø

Det er to student/Erasmus-organisasjoner (ESN og ELS) i Nicosia som er flinke til å arrangere både fester og alkoholfrie arrangementer hver uke. Det er stort sett gjennom disse arrangementene at man blir kjent med andre erasmus-studenter, og de fleste studentene er interesserte i å bli kjent og få seg nye venner. Jeg vil derfor si at det sosiale miljøet er ganske bra, og det er gode muligheter til å bli kjent med andre erasmus-studenter.

Siden klassen på universitetet stort sett består av eldre mennesker som jobber fulltid, ville jeg ikke hatt høye forhåpninger om å finne seg venner for livet i klassen.

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

08.01.2024 - 19.05.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 5. studieår i studieordningen av 2003.* Det kan være lurt å tenke over hvor man vil bo og fikse bolig før man kommer ned. Universitetet ligger ganske øde, så vi valgte å leie leilighet i sentrum av Nicosia gjennom hele oppholdet, samt at vi leide en airbnb i Pyla i april og mai for å komme nærmere sjøen og universitetet. Kan virkelig anbefale det når det begynner å bli varmere, men det blir en ekstra utgift å ha to leiligheter samtidig, men for meg var det virkelig verdt det.

Vi brukte unødvendig lang tid og stresset med å prøve å leie gjennom Bazaraki.com (det samme som finn.no), men det er etter vår erfaring ingen der som bare vil leie for 5-6 måneder, selv de som leide ut på short-term. Kan anbefale å kontakte Erasmus Life Nicosia (ELN) på facebook, de har egne folk som hjelper deg med å finne bolig i Nicosia. Vi var to fra 5-året som bodde sammen, og sa da at vi ønsket å bo i en leilighet med to soverom. Her betalte vi 350 euro i måneden hver for leien (ekskludert forbruksutgifter).

Dersom man velger å ikke bo i studentboligene til Uclan så er man avhengig av bil, dette fikset vi uten problem når vi kom ned til Kypros. Vi brukte "Infinite Car Rentals" i Nicosia.

Da vi kom ned i januar er det gode temperaturer på dagtid, men kaldt på kvelden så det er nødvendig med genser/jakke på kvelden. De fleste leiligheter er dårligere isolert så var godt å også ha med litt ull og tøfler.

Undervisningsformer

Klassene er små på rundt 10-15 stk, og masterforelesningene er på kvelden fra klokken 19:00 til 21:00. Lærerne legger opp til muntlig deltakelse, men det går helt fint dersom man ikke vil si noe. Hvert fag har undervisning en gang i uken. Jeg tok et fag som heter "Independent research project", og i dette faget er det ingen undervisning. Så derfor hadde jeg forelesninger to kvelder i uken.

Independent research project: her skulle man skrive om et valgfritt tema, og får en veileder. Innleveringen er på 4000 ord. Dette var et veldig selvstending fag, og jeg syns det var ganske greit.

I de to andre fagene har man en obligatorisk innlevering og en eksamen. Man får ca 1 mnd på å skrive den obligatoriske innleveringen. Til forskjell fra UIB så krever de veldig mye mer kritisk skriving, så dette er litt uvant men det fikser man.
Eksamen var 2 timers skriftlig eksamen for hånd. Man får 4 spørsmål, men skal velge 2 man svarer på. Vi fikk vite hvilke 4 temaer som kom på eksamen på forhånd, og valgte derfor hvilke 2 temaer man skulle øve på.

Vurdering av emnetilbodet

Man har 3 fag, og som 5-års studenter kunne vi bare velge fag fra masteren. Utvalget er ikke veldig stort men absolutt mulig å finne interessant fag. Det er nokså overfladisk nivå på fagene kontra hva vi har på UIB. Utenom "independent research project", hadde vi fagene "international commercial arbitration" og "international corporate governance". Førstenevnte hadde to forelesere, hvor hun ene var veldig lett forståelig og dyktig, mens hun andre var litt vanskeligere å forstå hele tiden. Sistnevnte fag hadde en veldig dyktig foreleser og var et interresant fag som kan anbefales.

Vi fikk opprinnelig før vi kom ned vite at semesteret varte til 10 mai. Når vi kom ned fikk vi fra starten av semesteret vite at eksamen skulle være mellom 15-26 april, og så får man vite eksakt dato rundt 3 uker før eksamen. Våre to eksamener var 15 og 17 april, som vil si at vi var ferdig med skolen 17 april.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbytte er helt greit, professorene har god bakgrunn og er veldig interessert i å lære bort. Universitetet er britisk så alt av undervisning er på engelsk. Dette gjør at man enkelt kan forbedre sin engelsk både skriftlig og muntlig

Universitetsområdet og byen

Uclan ligger i Pyla (Larnaka), som er ganske øde. Det er noen små markeder som selger matvarer. Det er ellers ikke så mye som skjer der, Larnaka sentrum er ca. en 20 minutt kjøretur unna.

Bustad

Vi valgte å bo i Nicosia i starten av oppholdet, det tar ca 45 min til 1 time å kjøre til universitetet. Alt av Erasmus arrangement skjer her gjennom ELN eller ESN. Så her er det mulig å møte andre Erasmus studenter som går på de to universitetene som ligger i Nicosia. Leieforholdene i byen her må være på 6 måneder, og skolen for oss varte bare i ca 4 måneder. Men da har man mulighet for å være på Kypros til juni, som passet meg veldig fint.

Airbnb vi leide ligger i Pyla, med 5 minutters gange til CTO-beach.

Ellers så er det mulig å søke om accomandation hos Uclan. Disse ligger rett ved universitetet. Jeg har vært inne å sett i leilighetene her og de holder god standard, her deler man kjøkken og stue med 2-3 andre, men har eget soverom og bad. Her er det også et felles badebasseng, men ellers er det ikke så mye å gjøre der.

Sosialt miljø

Gjennom de to ulike Erasmus arrangørene (ELN og ESN) er det arrangement nesten hver dag som man kan delta på med andre Erasmus studenter. De fleste av arrangementene er i Nicosia, men det arrangeres også båtturer og andre utflukter til andre steder på øya. Det sosiale miljøet er veldig bra.

På Uclan er det bare vi fra UIB som studerer juss som er utveksling, men det er andre Erasmus-studenter på universitetet som studere andre ting (tipper vi var rundt 20-30 erasmusstudenter). Men alle disse bodde på accomandation på universitetet.

Kan virkelig anbefale Kypros dersom man er ute etter et mer avslappende halvår med sol og fint vær!

Haust 2023 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2023 – Integrert master i rettsvitskap

18.09.2023 - 13.01.2024

Førebuingar/praktiske tips

Lurt å begynne tidlig å se etter leilighet. Dette kan være litt problematisk å orientere seg i markedet i Kypros.

Undervisningsformer

Undervisningsformen kan sammenlignes med videregående. Klassene er små og det er viktig å være aktiv i timen. Likevel er det ikke krise hvis man ikke ønsker å prate, men lærerne legger veldig opp til muntlighet i timen. Det at klassene var såpass små fant jeg positivt fordi det var enkelt å bli hørt og stille spørsmål.

Vurdering av emnetilbodet

Synes emnetilbudet var bra, mye spennende fag å velge mellom.

Fagleg utbyte og språk

Skolen er britisk så alt av undervisning er på engelsk. Dette gjør at man enkelt kan forbedre sin engelsk både skriftlig og muntlig. Ellers er det faglige utbytte godt og professorene har god bakgrunn og er veldig interessert i å lære bort.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er relativt dødt. Er en del studenter som bor på campus men for en Erasmus student er ikke dette å anbefale siden det er så lite miljø og aktiviteter som skjer ved campus.

Bustad

Jeg anbefaler å bo i hovedstaten Nicosia dersom man har lyst til å møte det store nettverket av Erasmus studenter. Alle studentene bor midt i byen og alt at sosiale arrangementer skjer her. Vil man derimot bare ta det helt med ro og ikke være så mye sosial, anbefaler jeg Larnaca. Da har du stranden rett ved og kortere vei til skolen.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet er meget bra. Det er Erasmus events nesten hver dag, og de som møter her er åpne mennesker som har lyst til å danne relasjoner. Det er også veldig mange Erasmus studenter så det stor sannsynlighet for at man finner folk man klikker med. Så alt i alt er det sosiale miljøet meget bra.

2023

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

12.09.2022 - 15.01.2023

Førebuingar/praktiske tips

Med tanke forberedelser er det vel hovedsakelig bolig som er greit å få ordnet. Vi var totalt 4 studenter fra UiB som dro ned, hvor tre av oss bodde sammen. Det er masse studenthybler som leies ut og annonseres via facebook, men vi valgte å booke en leilighet på Airbnb. Det ble litt dyrere (cirka samme som å leie i Bergen), men til gjengeld var det en god standard og man kunne få mer fleksible datoer. Vi hadde vel ikke første forelesning før cirka 20. sept så da var det en fordel å kunne starte leieforholdet 10. sept. Booker man rom i kollektiv gjennom gruppene på facebook mener jeg man måtte starte leieforholdet i august. Det kan for all del være gøy det også da man har god tid til å utforske øya og nyte været. Anbefaler å bli medlem av Facebook-gruppen "Erasmus Life Nicosia, Cyprus". Her legges det ut oppdateringer vedr. bolig og masse student-arrangementer.

Undervisningsformer

Man har 3 fag og ikke så alt for mange fag å velge mellom.

Det ene faget var et selvstendig forskningsprosjekt hvor man styrte alt selv (litt som master, men betydelig mindre omfang). Man har en veileder og ingen forelsninger. Faget het "Independent Research Project".

De andre fagene bestod av forelesninger fra 19:00 til 21:00 (en forelesning per fag, per uke). I utgangspunktet var forelesningene fysisk, men noen ganger kunne det være digitalt.

I klassene var vi kun mellom 5-10 personer inkludert oss 4 fra uib.

Vurdering av emnetilbodet

Generelt er det veldig lavt nivå på fagene. Er man ute etter godt læringsutbytte er nok ikke Kypros å anbefale. Er man imidlertid ute etter en "ferie" etter et hardt 4-år, er Kypros å anbefale. I tillegg skal det sies at den akademiske engelsken og muntlig for så vidt, ble betydelig bedre.

Indepedent research project: som nevnt ovenfor styrer man alt selv i dette faget. Jeg synes det var veldig deilig at dette faget var så selvstendig. Innleveringen er på 4000 ord og det er vel ikke mye mer jobb enn en vanlig oblig på UiB. Man velger tema helt selv. En av de andre fra UiB valgte å skrive om det samme som han skulle på masteren, noe som kan være en fordel. På Uclan er de veldig opptatt av at man skriver kritisk. Er mye mer de lege ferenda-perspektiv på ting enn hva vi er vant til fra Norge. Det var litt uvant, men ikke noe problem.

International Sale of Goods: faget handler om internasjonal kjøpsrett (CISG). Faget kunne være interessant til tider, men var preget av en veldig teoretisk fremstilling og lite materielt. Foreleseren kunne mye, men ganske lite pedagogisk og mye gikk til helt irrelevante greier. Vurderingen består av en innlevering på 2500 ord og en skriftlig eksamen for hånd på 1,5 timer. Man trenger egentlig ikke å følge med i timen for å stå veldig greit. Alle fra UiB stod med veldig god margin og leste minimalt. Man får vite tema på eksamen på forhånd så veldig greit å forberede seg. Eksamen var andre uka i januar. Vi dro ned noen dager før og startet lesingen til eksamen da. Det var helt uproblematisk så man kan ta seg helt fri i jula. Foreleseren kunne fremstille det som at faget var vanskelig, men det var ikke vårt inntrykk og nivået kan ikke sammenlignes med fagene på UiB.

International Commercial Litigation: foreleseren var ikke den flinkeste og faget var ikke veldig interessant. Alt som er skrevet under faget over gjelder for dette faget også. På denne eksamen visste man nøyaktig hva som kom. Det var nesten mer ungdomsskole-preg på eksamen. Vanskelig å vise hva man kan på kun 1,5 timer for hånd.

Fagleg utbyte og språk

Som det ovenfor viser var det minimalt faglig utbytte, men den akademiske engelsken ble merkbart bedre. Og for all del, man kan velge å legge inn mer innsats enn det vi gjorde.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger i Larnaka som er cirka 45 min utenfor hovedstaden Nicosia som vi bodde. I Larnaka er det ikke veldig bra studentmiljø da de fleste universitetene ligger i hovedstaden. Fordelen med Larnaka er imidlertid at byen ligger med sjøen så vi pleide å tilbringe hele dagen på stranda og så forelesning fra 19:00 til 21:00 på kvelden.

I Nicosia er det en del mer å oppleve. De har en fin gammel-by og byen er generelt forholdvis stor. Nicosia ligger også med grensen til Nord-Kypros så det kan være gøy å ta turen over hit. Har man bil kan man også dra til stranda på Nord-Kypros og fordelen er her at det er mye billigere. Typisk 90kr for et godt måltid på en restaturant. Kan også være lurt å handle på denne siden.

Leiebil er sterkt å anbefale, særlig dersom man bor i Nicosia. Da mer man nesten avhengig av bil for å komme til og fra universitet. Med bil er det også mye lettere å besøke andre byer som Paphos, Ayia Napa eller Limassol. Vi betalte vel cirka 4500kr hver (alle 4) for leiebil hele semesteret.

Kypros er også nærme jordan og man får billige billetter til en langhelg. Det kan virkelig anbefales.

Bustad

Det er viktig å tenke på om man vil bo i Larnaka, nær unviersitet, eller Nicosia. Fordelen med Larnaka er at man nærme både hav og universtitet. Vi kom ned i september og da var det rundt 40 grader og dette varte til ut i oktober (sank nok litt). Særlig i starten av oppholdet kan det derfor være deilig å bo i Larnaka.

Fordelen med Nicosia er at det er her studentmiljøet er. Det mange universiteter i Nicosia og derfor mange og bra studentliv her. Det er to erasmus-grupper som arrangerer ting og det skjer ting nesten hver dag. Siden vi hadde bil synes jeg det var verdt det å bo i Nicosia. Hadde vi imidlertid ikke hatt bil, ville jeg bodd i Larnaka.

Sosialt miljø

Som nevnt ovenfor er det bra studentmiljø i Nicosia. Det er masse som skjer og lett å bli kjent med folk. Erasmus-festene er flere ganger hver uke, og som oftest betaler man 15 euro for inngang og fri bar hele kvelden. I tillegg ble det arrangert båt-fester og turer til diverse turistattraksjoner i Kypros.

Generelt kan utveksling i Kypros anbefales på det sterkeste!

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

12.09.2022 - 15.01.2023

Førebuingar/praktiske tips

Finn bolig i god tid. Leiebil ordnet vi når vi kom fram uten problemer.

Undervisningsformer

Forelesning/seminar. Små klasser på under 10stk. De ønsker aktiv deltakelse, men praktiserer det ikke strengt.

Vurdering av emnetilbodet

Er ikke alt for mange emner å velge mellom. Husk å undersøk hvilke fag som kan tas på henholdsvis høst og vår.

Fagleg utbyte og språk

Hadde bare to forskjellige forelesere. Ene foreleseren var dyktig, men pratet mye utenfor tema. Andre foreleseren var mindre dyktig. Faglig utbytte var middels. Undervisning er på engelsk, og foreleserne snakker flytende engelsk (god uttale). På den andre siden var det en unik måte å lære å snakke og lese akademisk engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger i Pyla, 20 min med bil utenfor byen Larnaca. Pyla er en veldig liten plass med et par små butikker og barer. Selve Universitet var nytt og fint.

Bustad

Skolen ligger øde til i Pyla. Det er mulighet for å bo i noen studentboliger rett ved siden av skolen, men ikke noe jeg anbefaler. VI hadde kun skole 2 ganger i uken, det var derfor ikke noe poeng i å bo nærme skolen. Vi bodde derfor i hovedstaden Nicosa, som ligger 45-60 min unna skolen. Vi valge å bo der siden det var mange arrangementer gjennom Erasmus i hovedstaden. På den andre siden blir man da boende et stykke unna stranda. Dersom man ønsker lett tilgang til stranden er det bedre å bo i Larnaca som også er nærmere skolen. Uansett ANBEFALER jeg leiebil. VI leide 3 stk sammen for en svært gunstig pris gjennom hele oppholdet. Dette var essensielt for å kunne oppleve alt øya har å by på. Vår største tabbe var å ikke leie bolig med basseng!
Vi leide gjennom Airbnb. Det finnes andre "FINN" lignende sider som tilbyr utleie, men det var tilsynelatende vanskelig å leie for under 1 år gjennom disse. Uansett er det en viss trygghet med å leie gjennom Airbnb.

Sosialt miljø

Gjennom de to ulike Erasmus arrangørene var det hele tiden ulike arrangement man kunne delta på med andre studenter. Der deltar studenter fra alle de ulike universitetene. De fleste av arrangementene er imidlertid i Nicosa, som er en time unna skolen og Larnaca.

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2022 – Integrert master i rettsvitskap

12.09.2022 - 15.01.2023

Førebuingar/praktiske tips

Det er lurt å være tidlig ute med å finne plass å bo. Jeg leide gjennom AirBNB og det funket ganske greit. Skolen ligger ganske øde i forhold til alt annet på øya, så vil si at det er nesten helt nødvendig å leie bil. Kollektivtransporten er også generelt ganske dårlig, foruten såkalte intercity-buses som går mellom de største byene på øya. Du kan få se store deler av landet mens du er der, ettersom det bare tar noen få timer å kjøre fra ene enden av øya over til den andre.

Undervisningsformer

Undervisningen foregikk på skolen, med forelesning fra lærer og diskusjoner i klassen. Det var veldig få i klassen, og vi fire nordmennene utgjorde stort sett halvparten av klassen. Det er også i utgangspunktet krav om 100 % oppmøte i forelesninger, noe som var veldig uvant. Opplevde likevel ikke dette kravet som særlig strengt. Eksamen var skriftlig for hånd, og varte bare i 1,5 time. Vi fikk vite hvilke fire temaer som kom på eksamen, og måtte velge to av disse å skrive om på selve eksamen.

Vurdering av emnetilbodet

Veldig dårlig emnetilbud. Før jeg reiste trodde jeg at vi kunne velge fag både bra LLB og LLM, men når jeg skulle levere den signerte LA-en så fikk jeg beskjed om at vi bare hadde rundt fem fag å velge mellom, og ingen av de jeg egentlig ville ha. Vi fikk kun velge fag som de andre LLM studentene skulle ha dette semesteret. Dette var Advanced Legal Systems, International Commercial Litigation, International Sale of Goods, Banking and Financial Services Regulation, EU Constitutional Law and Governance eller Independent Research Project.

Fagleg utbyte og språk

Det er varierende nivå på språket. Den ene foreleseren var veldig tydelig og lett og forstå. Den andre var ikke like god i engelsk, noe som gjorde det vanskelig å følge med på og forstå hva det ble snakket om. Det virket også varierende hvor godt foreleserne kunne sitt eget fag til tider. Ellers er kyprioter veldig god på engelsk, og det har ikke vært noe problem å gjøre seg forstått i hverdagen. Det faglige utbyttet har nok vært lavere enn i Bergen.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger veldig øde, og et godt stykke unna der det "skjer ting". Universitetsbygningen er ganske ny, og den har et ganske greit bibliotek. Undervisningen foregår i små klasserom og et rom som etterligner en rettssal. Byen universitet ligger i er ikke særlig stor, så det nærmeste man kommer en litt større by er Larnaca.

Bustad

Dersom man ikke har tenkt å leie bil vil nok det letteste være å bo på studentboligene skolen tilbyr. Disse ligger likevel ganske langt unna byen hvor alt det sosiale skjer, og det blir begrenset hvor mange ERASMUS-events man får med seg. Jeg valgte som sagt å leie en leilighet i Nikosia gjennom Airbnb, og dette funket helt greit.

Sosialt miljø

Det er to forskjellige ERASMUS-organisasjoner som opererer på Kypros, men stort sett alt av de sosiale arrangementene skjer i hovedstaden, Nikosia. Det er arrangementer nesten hver dag, så det er alltid noe å finne på. Miljøet på skolen var også greit. Siden det var så små klasser var det lett å bli kjent med folk.

2022

Haust 2021/Vår 2022 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2021/Vår 2022 – Integrert master i rettsvitskap

13.09.2021 - 20.05.2022

Førebuingar/praktiske tips

Før man vender snuten mot Middelhavet og Kypros, er det greit å ha et sted å bo når man kommer frem. Universitetet tilbyr steder å bo i Student's Nest, noe vi valgte å se bort i fra. Etter å ha sett de i ettertid tror jeg nok vi gjorde et riktig valg, det er litt vel sterilt og øde å bo på disse studentboligene. Vi fant et hus på Bazaraki.com, som er som Finn. Prøv dere frem på de som leier ut short term rentals, evt også sjekk AirBNB om dere kan gjøre en langvarig avtale for noen måneder. Det finnes også Facebook-grupper man kan melde seg inn i (Erasmus Autumn 2022 Housing) der man kan se studentboliger. Fra vår erfaring kan man finne noe greit og billig her, men vi var fornøyd med å gå utenom.

Kypros holder 30 grader ut til november, men det blir etterhvert kjølig på kveldene. Ta med en jakke og en god genser, så slipper du å være den eneste som kjøper ullgenser mens de er på Kypros (slik som meg).

Man kan vurdere bil. Øya er liten, maks 2 timer kjøretur uansett hvor du skal og ofte bare halvtimen, men dersom man finner billig leie av bil anbefales det, da det frister å ta en dagstur til kysten og Napa titt og ofte. Ellers går det billige busser mellom alle store byer, for € 2.5.

Undervisningsformer

Ganske annerledes undervisning fra det vi er vant til på UiB. Det opplevdes som om vi var tilbake på vgs, bare at her var klassene halvparten av størrelsen (typ 5-10 i hvert fag). Lærer kjører gjennom temaet man har forberedt enten ved å diskutere seg gjennom, eller powerpoint. Ofte lagt opp til svar fra klassen, men ingen krav. Skolen er britisk, slik at alle studenter og lærere må snakke engelsk i timen, bortsett fra de gangene ingen av de husker hvordan det sies på engelsk så de tyr til gresk. Det er altså flest kyprioter både i staben og av elevene, men gitt at de må snakke engelsk til skolen er de enkle å kommunisere med.

Vi fikk ta fag der det ikke var skriftlig eksamen på X timer, men innleveringer og presentasjoner. På den måten fikk vi mer tid til å utforske øya samtidig som vi fikk levert alle krav.

Vurdering av emnetilbodet

UCLan har mangfoldig av moduler man kan velge for å fylle studiepoengene i spennende, engelskspråklige fag. Vi slet ikke med å finne passende og interessante fag, til ulike nivåer.

Fagleg utbyte og språk

Av faglig utbytte blir det, som alltid, mye hva du gjør det til selv. Det er nok mulig å komme relativt "billig" unna dersom det er holdningen man selv innehar. Men UCLan er også et sted med faglig sterke professorer som gjerne tar seg tid til en diskusjon eller å greie ut om et tema. De aller fleste har graden sin fra UK, og vil ha bred kompetanse i EU-rett og engelsk rett.

Etter et år på middelhavsøya kan jeg nok si engelsken har blitt bedre. Dette kommer i hovedsak av å snakke engelsk daglig med andre utvekslingsstudenter, og særlig briter som retter på deg. Kypriotene er relativt gode i engelsk og vil alltid gjøre seg forstått og forstå deg.

Universitetsområdet og byen

Universitetet ligger i landsbyen Pyla, og er moderne og fint. Pyla er eneste landsby i Kypros bebodd av både kyprioter og tyrkere som gjør den ganske unik (det er en slags stående borgerkrig i landet, det er delt i to i hovedstaden). Universitetet er en 15 minutters kjøretur fra nærmeste by Larnaka. Larnaka har en fin strandlinje og hyggelige restauranter. Vi bodde mellom Pyla og Larnaka og syntes det var ideelt.

Bustad

Det er billigere å bo på Kypros enn Bergen, også lavere priser på mat og drikke. Jeg flyttet på våren og bodde i to ulike byer. Høsten kostet meg 7500kr /mnd i et fint hus med basseng, på våren betalte jeg 4500kr /mnd for en leilighet alene i Nicosia, hovedstaden. Det er lov å prute litt på Kypros, det gjelder også ved leie av sted å bo.

Dersom du skal til Kypros og UCLan vil jeg anbefale å bo et sted langs kysten, nære skolen, også leie bil med flere for å ha tilgang til hovedstaden (der de fleste Erasmus-studentene er) og Ayia Napa.

Sosialt miljø

Som nevnt bor de aller fleste Erasmus-studentene i Nicosia, hovedstaden, som er ca 30 min å kjøre fra Pyla/Larnaka. Det er arrangementer hver dag, herunder båtturer, helgeturer rundt på øya, stranddager, fest på kveldene og middager/sosiale kvelder. Her gjelder det å slenge seg med på noe når det arrangeres i WhatsApp og møte folk, alle har lyst til å møte folk. Jeg fikk masse venner jeg fremdeles har kontakt med og vurderer å besøke i Europa, så kom dere ut!

Haust 2021 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2021 – Integrert master i rettsvitskap

20.09.2021 - 14.01.2022

Førebuingar/praktiske tips

Før man drar ned bør man skaffe seg bolig. Dette kan gjøres ganske greit gjennom Bazaraki.com, som er "Finn" for Kypros. Det er også greit å merke seg at det blir ganske "kjølig" på nattestid i des-feb, så det kan være greit å pakke med en varm jakke eller to. Uansett hva man pakker så har Kypros veldig greie kjøpesentre med kjente butikker/merker, så det er ikke noe problem å handle her nede.

Det er greit å ta kontakt med skolen så tidlig som mulig og være nøye på at fagene man velger er for det semesteret man er på utveksling. Universitetet svarer fort og er hjelpsomme med å besvare spørsmålene man har.

Det meste unntatt bolig er svært greit å ordne etter man har kommet ned.

Undervisningsformer

Klassene på UCLan er relativt små og undervisningen minner litt om videregående. Læreren har ofte en powerpoint, og stiller spørsmål man kan besvare underveis, men dette er ikke et krav og spiller ikke inn på vurderingen. Av og til er det seminar, hvor det legges opp til diskusjon mellom elevene. De små klassene på ca 10-12 stk. gjør at man blir en aktiv del av undervisningen og terskelen for å stille spørsmål er lav. I tillegg er UCLan en britisk skole, så all undervisning foregår på engelsk, samt vurderingsformene.

Vurdering av emnetilbodet

UCLan har et svært godt tilbud av fag både på LLB- og LLM-nivå. Det er mange spennende fag å velge mellom og det er også mulig å velge mer praktiske fag som er mer rettet mot arbeidslivet og praktisering av juss.

Fagleg utbyte og språk

Språklig sett stilles det samme krav til innleveringer i Kypros, som det gjør i England. Til tross for dette er nivået på engelskkunnskapene hos kyprioter lavere enn for briter og kravene justeres deretter. Det er ikke vanskelig å skille seg ut som habil i engelsk når man kommer fra Norge.
Det faglige utbytte og kravene som stilles i fagene er generelt lavere enn i Bergen, men det er også mulig å velge rettsområder som omhandler internasjonale og spennende rettsområder som vil gi et godt faglig utbytte.

Universitetsområdet og byen

Universitetet er relativt nytt og moderne og de tekniske hjelpemidlene for undervisningen fungerer godt. Selve universitetet ligger i en liten landsby som heter Pyla, som ligger 10-15 minutter utenfor Larnaka. Byen har en del koselige cafeer og barer, men bortsett fra det så er det ikke så mye å gjøre i Pyla. Byen ligger også på grensen til den tyrkiske siden og er kontrollert av FN, noe som gjør det litt ekstra interesant.

Bustad

Det er generelt en del billigere å leie, samt leve på Kypros. Vi var heldige og fant en svært fin bolig til en rimelig penge etter å ha forespurt avslag for langtidsleie på Bazaraki.com. Vi bodde i Oroklini som er en hyggelig landsby mellom Pyla og Larnaka. Vi endte opp med å leie en bil for oppholdet da dette var mest praktisk.

Sosialt miljø

De aller fleste Erasmus-studenter holder til i Nicosia som er en 30+ min kjøretur fra Larnaka/Oroklini/Pyla. Her er det Erasmus-arrangementer så si hver dag og det er mye gøy å bli med på hele tiden. Det arrangeres også en del turer til fjellkjeden her, eselfarmer og undervannsgrotter og det er rimelig å kjøpe billetter. Man møter også mange lokale, i tillegg til alle Erasmusstudentene og det er generelt et svært godt sosialt miljø.

Informasjon