University of Liverpool og Det juridiske fakultet (ERASMUS+UK - 3. studieår)
- LandStorbritannia og Nord-Irland
- ByLiverpool
- Studieplassar6
- StudienivåBachelor
- AvtaletypeErasmus+uk
- Lengde på opphald1 semester
Hovedinnhold
Om avtalen
Kven kan søke
Denne avtalen kan nyttast av studentar på 3. studieår av masterstudiet i rettsvitskap.
Studieåra 2023/2024 og 2024/2025 kan avtalen også nyttast av studentar på siste studieår av masterstudiet i rettsvitskap (studentar på studieordninga av 2003).
Når i studiet kan eg reise
Studentar som starta på det femårige masterprogrammet hausten 2021 eller seinare kan reise på utveksling i vårsemesteret på tredje studieår. Under utanlandsopphaldet tek du valfrie juridiske emne i staden for emna du ville studert om du var i Bergen.
I tillegg kan alle jusstudentar, både dei på femårig og dei på toårig masterprogram, reise på utveksling i sitt siste studieår. Under dette utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva.
Under overskrifta "kven kan søke" finn du ut om utvekslingsavtalen gjeld for studentar på tredje eller på femte studieår, eller begge.
Språk
Undervisningsspråket er engelsk.
Studentar som har oppnådd karakteren 4 eller betre i engelsk frå vidaregåande skule treng ikkje avlegge engelsktest.
Kva emne kan eg ta
Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som valemne på 3. studieår (2021-studieordninga) eller spesialemne på siste studieår i masterprogrammet i rettsvitskap (2003-studieordninga).
Til høgre på denne nettsida finn du lenke til "Module Guide" som viser kva for emne som er tilgjengelege for utvekslingsstudeentar. Du skal velje emne som er merka med "law".
Du vil sjå at nokre emne er "level 5" (2. studieår i den britiske LLB-graden) og nokre emne er "level 6" (3. studieår i den britiske LLB-graden). Det er størst sjanse for å unngå timeplankollisjonar dersom alle emna du vel er frå same "level". Det er likevel ikkje utelukka å ta emne frå både level 5 og level 6. Liverpool vil gje beskjed dersom du må velje andre emne på grunn av timeplankollisjonar.
2 Liverpool credits = 1 ECTS/1 studiepoeng
Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje har same innhald som emne du har teke tidlegare, eller planlegg å ta seinare, ved UiB.
Studieavgift
Studentar som reiser på Erasmus-avtalar til Storbritannia får ikkje Erasmus-stipend på grunn av Brexit (Storbritannia er ikkje lenger med som programland i Erasmus-programmet), men treng ikkje betale studieavgift ved vertsuniversitetet. Alle utvekslingsstudentar skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.
Om lærestaden
Om lærestaden og byen
University of Liverpool blei offisielt grunnlagt i 1881 og er eit av dei opprinnelege universiteta i den prestisjefylte "Russell Group" som omfattar dei 24 beste forskingsuniversiteta i Storbritannia. Universitetet har meir enn 27 000 studentar og fordelte på tre fakultet. Campusen ligg i sentrum av byen.
Byen Liverpool ligg i det vestlege England og har nær 500 000 innbyggarar. Byen har Englands neststørste eksporthamn og har ein god del industri. Byen er kjend for musikkmiljøet sitt, og er utnemnd til UNESCO CIty of Music. Liverpool er særleg kjend for å ha fostra The Beatles. I tillegg er Liverpool heimbyen til Liverpool FC som har heimebane på Anfield, og Everton FC som har heimebane på Goodison Park.
Bustad
University of Liverpool vart kåra til vinnar av prisen for "Best University Accommodation" i 2021. For studentar som kjem til Liverpool for to semester eller for vårsemesteret er garantert bustad via universtetetet.
Utvekslingsstudentar som kjem i haustsemesteret kan også søka om universitetsbustad, men er ikkje garantert å få det.
Semesterinndeling
Haustsemesteret varer frå september til januar. Vårsemesteret varer fra januar til mai.
Studentrapportar
2024
Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap
15.01.2024 - 15.06.2024Førebuingar/praktiske tips
*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* Skaff deg forsikringer som gjelder i UK (f.eks. IF eller ANSA).
Om du skal bo på campus får du tilbud om å kjøpe kjøkkenting/dyne/pute osv. gjennom et selskap som heter UniKit. Om du bestiller noen dager i forkant får du alt levert til rommet slik at det er der når du kommer. Kvaliteten er imidlertid ganske dårlig så jeg endte opp med å måtte kjøpe en del nytt fordi tingene fra UniKit gikk i stykker.
Undervisningsformer
Undervisningen består av forelesninger (de fleste tas opp slik at det også er mulig å se på opptak) og seminarer som ligner storgrupper der man diskuterer ulike spørsmål som utdeles på forhånd. Noen av fagene har skriftlige innleveringer i forkant av seminarene, men det er tilstrekkelig med kulepunkter/notatform.
Når det gjelder arbeidsmengde legges det opp til en god del selvstudie, men man kommer seg unna med langt mindre arbeidsinnsats enn hjemme i Bergen. Professorene her er veldig hjelpsomme og engasjerte og har office hours hver uke der man kan komme på drop-in og diskutere faglige spørsmål.
Vurdering av emnetilbodet
Det er en del ulike emner å velge mellom, men de mest populære blir fort fylt opp så jeg vil anbefale å være tidlig ute for å sikre at man får plass på de fagene man ønsker. De er veldig behjelpelige her dersom man ønsker å bytte fag underveis (f.eks. om det blir ledig plass på et fag som var fullt når man søkte). Alle fagene her er 15 credits (tilsvarer 7,5 studiepoeng) så man må ta 4 fag per semester. I tre av fagene jeg hadde var det essay som eksamensform. Da får man typisk oppgavene rundt påske også er innleveringsfristen midt i/slutten av mai. I det siste faget var det 24 timers open book exam.
Fagleg utbyte og språk
Professorene her har en litt annen tilnærming til juss enn det man er vandt til hjemme. Etter mine erfaringer er de fleste fagene mer rettsfilosofiske enn praktiske. I undervisningen er det mye fokus på praktiske og teoretiske problemstillinger knyttet til lovgivningen og dens funksjon og mindre fokus på selve anvendelsen. Det faglige utbyttet varierer litt ut i fra hvilke fag du tar. Jeg hadde f.eks. family law som var et gøy og spennende fag, men man får ikke brukt dette til noe hjemme i Norge.
Språklig sett synes jeg det var litt utfordrende å henge med på alt professorene sa på forelesning i starten av semesteret, men dette kom seg etterhvert som man kom inn i det. Ettersom man hører engelsk rundt seg hele tiden og snakker engelsk med alle man møter blir man mye tryggere på å kommunisere på engelsk. Skriftlig vil jeg si at utbyttet er begrenset.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet er stort og fint ligger cirka 20 minutter gange fra sentrumskjernen. Det er flere restauranter, cafeer, barer og små matbutikker rundt om på campusområdet. I tillegg har universitetet et treningssenter (litt samme opplegget som Sammen) med basseng, gruppetimer, squash osv. På campus ligger det også to biblioteker som er åpne 24/7 gjennom hele semesteret. Som student og særlig utvekslingsstudent blir man godt ivaretatt av universitetet. Det er mange tilbud og folk som står klare til å hjelpe uansett hva det skulle være.
Selve byen minner litt om Bergen med en kompakt sentrumskjerne der man finner alt av butikker, restauranter, utesteder, etc. Liverpool er kjent for å ha bra uteliv, og det er veldig (!) mange barer, puber og utesteder som er verdt å besøke. Det er også veldig enkelt å komme seg rundt i hele UK fra Liverpool med tog.
Bustad
Jeg bodde på campus i studentbolig, og synes dette var helt greit. Beliggenheten var veldig praktisk, og man hadde alt man trengte like i nærheten (butikk, treningssenter, cafeer etc.). Det var også relativt nærme sentrum (15-20 min gange). Jeg tror utvekslingsstudenter er garantert studentbolig dersom de søker, noe som er et pluss. Det er enkelte av studenthusene som er forbeholdt førsteårsstudenter, så av de man kan velge mellom som utvekslingsstudent vil jeg anbefale å søke på Crown Place eller Vine Court og styre unna Melville og Tudor Close. Her kan man velge mellom ulike rom til varierende pris som man søker på i forkant. Studentboligene har døgnåpen resepsjon og er veldig behjelpelige.
Det er mulig å leie privat her, men mange krever at du binder deg for et helt år så det kan være vanskelig å finne noe.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet her vil jeg si er veldig bra! Universitetet har en egen "undergruppe" som arrangerer aktiviteter for utvekslingsstudenter (Global Opportunities). Særlig i starten av semesteret er det mange aktiviteter man kan delta på, noe som gir gode muligheter for å bli kjent med nye mennesker. Det er også mulig å melde seg inn i ulike studentforeninger/undergrupper tilsvarende som juristforeningen i Bergen. I tillegg arrangeres det aktiviteter i de ulike studenthusene nesten ukentlig (paint and sip, spillkvelder, filmkvelder, baking osv.) som man kan delta på for en billig penge. Alle utvekslingsstudenter får også tildelt en "buddy" som er en student ved vertsuniversitetet som selv har vært på utveksling tidligere.
Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap
15.01.2024 - 15.06.2024Førebuingar/praktiske tips
*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* Det krevdes ikke noe mer enn vanlige forberedelser, bare å følge med på informasjon fra UiB og UoL.
Ved å bo på campus fikk vi tilbud om en pakkedeal kalt UNIKIT, som inkluderte alt nødvendig utstyr for semesteret, som dyne, pute, sengetøy, håndklær og alt av kjøkkenutstyr. Det var utrolig behagelig å slippe å stresse med å ordne dette de første dagene. Samtidig kunne man fint klart seg uten, da det blant annet ofte er mye kjøkkenutstyr igjen fra tidligere beboere blant annet.
Undervisningsformer
Det var forelesninger eller seminarer nesten hver dag. Undervisningsformen minner mye om forelesninger og storgrupper som vi er kjent med fra Bergen. Seminarene krevde stort sett litt forberedelser da det var lagt opp til mye felles diskusjon, samtidig som man i noen fag måtte levere skriftlige arbeid i forkant. Alt av undervisningsopplegg var obligatorisk og man må registrere oppmøte i både forelesninger og seminarer. Etter vår erfaring fikk det ingen særlige konsekvenser ved å ikke møte opp.
Eksamensform varierte avhengig av hvilke fag man valgte. Det var mulig å se eksamensform og antall forelesninger og seminarer før man valgte fag, så jeg anbefaler å ta en titt på hva slags eksamensform man ønsker. De fleste fag hadde skriftlig innlevering med relativt lange frister. Dette gjorde det mulig å ha et rolig semester frem til innleveringene nærmet seg. Selv om det skal sies at det klart er lettere å skrive oppgavene om man har jobbet jevnt gjennom semesteret.
Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du velger mange fag med skriftlige innleveringer, kan det bli utfordrende dersom flere innleveringer må leveres samtidig. Det kan derfor være smart å velge fag med forskjellige typer eksamensformer for å fordele arbeidsmengden. Jeg hadde ett fag med 24-timers skriftlig eksamen, som var en fin avveksling fra de andre innleveringene. Eksamenen krevde ikke særlig mye forberedelse og det var veldig deilig å bli ferdig med ett fag raskt.
Eksamen ble vurdert fra en skala til 100, der man måtte ha 40% for å bestå. Det skulle ikke mye til for å bestå, men det var vanskelig å nå de øverste nivåene. I noen fag kunne skriftlige innleveringer i forkant av seminarer gi uttelling som var av betydning for totalkarakteren. Eks, ved bestått arbeidskrav hadde man allerede 10 % i faget og trengte kun 30% uttelling på eksamen eller lignende.
Vurdering av emnetilbodet
Jeg er veldig fornøyd med fagene jeg hadde! Jeg hadde fire fag, som var:
Family law, Privacy and surveillance, Law and gender, Controlling crime.
Det er relativt mange fag å velge mellom, men mange ble fort fylt opp. Av erfaring ble det likevel ledig etterhvert som folk byttet rundt og det var mulig å melde seg inn i fag godt etter de hadde startet. Her er det bare å sende mail til koordinatorene.
Ellers var det lett å få hjelp og veiledning om både faglig og praktiske spørsmål. Det var bemannet utvekslingskontor, foreleserne hadde åpne kontortimer, det var studentsentre med veiledere, karrierekontor, skrivehjelp på bibliotekene med mer. Dette gjorde at man følte seg godt ivaretatt av UoL hele veien.
Universitetet var veldig profesjonelt og behjelpelig.
Fagleg utbyte og språk
Jeg opplevde fagene som innholdsmessig gode og interessante. De hadde et mer samfunnsperspektiv enn vi er vant til. Kriminologifagene og Law and Gender var slike fag, og det ga spennende perspektiver på jussen! Anbefales.
Fagene var mindre enn i Bergen så det ble mer som innføringsemner og krevde mindre egenstudier.
Noen fag har likevel praktikumslignende eksamensform, så det var nødvendig å sette seg inn i den juridiske metoden.
Ellers er det faglige utbytte veldig mye hva man gjør det til selv. Mange av pensumlistene var lange og det var lagt til rette for faglig utdypning. Men for å bestå fagene var ikke det nødvendig.
Universitetsområdet og byen
Liverpool var en mindre by enn jeg trodde, man kan fint komme seg overalt ved å gå. Byen har masse på by på, med stort utvalg av utesteder, restauranter, cafeer, shopping og kule aktiviteter. Det er mye liv og mye unge studenter.
Anbefaler å bruke tiden på å reise rundt i UK og Irland, vi var blant annet i Edinburgh, Dublin og mange byer i England. Det er en liten flyplass i Liverpool, men det går ikke så mange fly derfra. Vi reiste stort sett fra Manchester, og det fungerte helt fint da det går tog hele tiden.
Fotball er en stor greie i Liverpool, og mye av kulturen er basert på sporten. Det er en kul opplevelse å se kamp på Anfield, men det kan være vanskelig å få tak i billetter. Man må absolutt ikke være fotballfan for å dra hit, men jeg kan garantere at man drar hjem med større interesse for fotball enn man hadde fra før:)
Været i Liverpool var ikke det beste, men tross alt bedre enn i Bergen.
Campus er relativt stort, men alt ligger samlet. Universitetsområdet ligger ca 15 minutter å gå fra sentrum. Campus består av biblioteker, fakulteter, barer, spisesteder, treningssenter, parker, studentboliger, veiledningskontorer. Så man har virkelig alt man trenger i umiddelbar nærhet.
Bustad
Jeg bodde i studentbolig gjennom universitetet. Det var helt greit. Den ene boligen er satt av til utveksling og internasjonale studenter og vi var garantert å få bolig her, noe som var betryggende. Boligen hadde ikke særlig god standard, og man måtte dele bad og kjøkken med mange andre, noe som er greit å være obs på. Man er likevel ikke bundet til å søke der, det var anledning til å søke andre boliger. Jeg bodde på Vine Court, sammen med flere andre UiB-studenter. Det var rett 30 sek unna juridisk fakultet der vi hadde forelesninger, seminarer og bibliotek. Jeg delte kjøkken med andre studenter så det var en fin mulighet til å treffe nye folk. Det var ikke noe felles stue, så mulighetene til å tilbringe tid sammen var imidlertid begrenset. jeg vil uansett anbefale studentbolig, spesielt hvis man reiser alene! flere av oss fikk gode venner gjennom kjøkkenfellesskapet. Det er greit å nevne at selv om standarden på Vine Court var bedre, var det likevel ikke optimale forhold.
Sosialt miljø
Det sosiale ved UoL vil jeg absolutt trekke frem som en av de beste sidene ved å være på utveksling her. Jeg reiste med en gruppe fra UiB, men man kan helt fint reise hit alene da det er mange muligheter til å bli kjent med folk. Det ble arrangert diverse arrangementer i regi av UoL, juridisk fakultet, de ulike studentboligene og undergruppene. Dette var både arrangementer for alle studenter og egne arrangementer for utvekslings- og internasjonale studenter. Universitetet hadde undergrupper som vi er kjent med fra Bergen. Det er lett å finne informasjon gjennom stands og instagramsider.
Før avreise til Liverpool fikk vi utdelt en slags faddergruppe med en fadder og et par utvekslingsstudenter. Her fikk jeg svar på praktiske spørsmål, spørsmål om byen, samtidig som gruppen var en fin inngang til å bli kjent med nye.
Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap
15.01.2024 - 15.06.2024Førebuingar/praktiske tips
*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.*
Forberedelser:
Det holder å gjøre forberedelsene som publiseres på UIB før avreise.
Merk at fagene man søker om forhåndsgodkjenning for er fagene man blir satt opp på av University of Liverpool. Så søk forhåndsgodkjenning av fag du ønsker å ta. Det er mulig å bytte fag i løpet av de første ukene etter semesterstart, men det er risiko for at fagene man søker om å bytte til er fyllt opp og at man ikke får plass. Men hvis dette skjer blir det nok ikke et stort problem. Det er mange spennende fag å velge mellom, så man finner garantert noe interessant!
De fleste fagene man kan søke på er 15 credits (7,5 studiepoeng i Norge), så man må ta 4 forskjellige fag. Det går an å ta ett "socio-fag" som ikke er rent juridisk. Personlig gjorde jeg ikke det, men noen av de andre UIB-studentene gjorde det og det virker som det er å anbefale!
Undervisningsformer
Undervisning:
Undervisningsformene bestod av ukentlige forelesninger på to timer i hvert fag og mellom 3-4 seminarer i hvert fag gjennom hele semesteret. Verken forelesningene eller seminarene er obligatoriske, men det er greit å få med seg ettersom pensum er litt svevende og i stor grad består av ulike artikler osv. Foreleserne er veldig behjelpelige, og man kan booke time til office-hours hvis man ønsker å prate med foreleserne om konkrete spørsmål. Utover dette forventes det at man gjør en del selvstudier. Cirka i slutten av mars til starten av april er det en tre-ukers ferie hvor det ikke er noe skole, så da har man tid til å reise og oppleve landet hvis man ønsker det.
Når det gjelder seminarene forventes det at man har forberedt seg på forhånd og at man kan være med i diskusjoner. Seminarene kan sammenlignes med storgruppene vi har på UIB. Man får spørsmålene i forkant og under seminaret går man sammen i summegrupper før man diskuterer i plenum. Hvor aktivt man deltar i seminarene har ikke påvirkning på karakteren din i faget (iallfall ikke i noen av fagene jeg hadde), men det er likevel greit å være forberedt sånn at man kan svare i tilfelle seminarlederen velger ut deg til å svare på et spørsmål under diskusjonen.
Eksamen:
Eksamensformen i fagene kan variere og dette står i emnebeskrivelsen til hvert fag, så sjekk dette før du søker! Alle mine fag hadde en "summative assessment" AKA en 2500-3000 ord essay. Man får som regel eksamensoppgavene i løpet av den tre-ukers ferien jeg nevnte over. Min anbefaling er å begynne å se litt på eksamen og gjøre seg opp noen tanker allerede da, fordi når man kommer tilbake til skolen igjen er det bare en måned igjen av semesteret. Denne måneden kan fort bli litt intens. Snakker av erfaring!
Selv om essay kan virke mer fristende enn skoleeksamen, anbefaler jeg å ta minst ett fag som har en 24-timers eksamen eller en skoleeksamen. Å skrive fire essays på 2500-3000 ord er tidkrevende, så det er greit å ha minst en eksamen som er satt til en spesifikk dag så man slipper å bruke så mye tid på det.
Vurdering av emnetilbodet
Det er mange spennende fag å velge mellom, så man finner garantert noe interessant!
Fagleg utbyte og språk
Det faglige utbyttet var bra! Det blir selvfølgelig det man gjør det til, men det var iallfall god tilgang på pensum og tilleggslitteratur + alle forelesninger ble publisert digitalt. Har ikke brukt en krone på pensum, dette får man gratis gjennom universitetet.
En fordel med å dra til England er at all undervisning er på engelsk og det er ganske greit å henge med sånn sett! Det går riktignok litt tregere å lese og skrive på engelsk, men man kommer fort inn i det. Min største språklige utfordring var scouse-aksenten i Liverpool, som er helt umulig å forstå. Heldigvis hadde ingen av mine forelesere en veldig bred aksent, så det gikk fint :)
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet er ganske koselig og ligger cirka 15-20 min å gå fra sentrum. Det er som en liten landsby hvor det er en god miks av studentboliger, matbutikker, fakulteter, restauranter, biblioteker og parker. I tillegg ligger det et treningssenter på campus hvor man kan dra å trene hvis man har medlemsskap. Man kan kjøpe medlemsskap for 3 måneder av gangen og det ligger på rundt 30 pund. Det blir ganske fullt der på ettermiddagen og kvelden, så den beste tiden å dra dit er på morgenen.
Jeg syns størrelsen på byen er ganske perfekt for å reise på utveksling. Liverpool er litt større enn Bergen, så man kan komme seg rundt overalt til fots og det er lett å bli kjent. I tillegg opplever jeg Liverpool som en typisk studentby. Det var mange studentarragementer og ting å gjøre i forbindelse med universitetet. Studentene hadde også desiderte utesteder for hver dag i uken, så selv de mest ambisiøse burde ikke gå tom for steder å dra ut her!
Liverpool har også veldig mye kultur. Hvis du er glad i The Beatles og fotball kommer du ikke til å bli skuffet! Det er fullt av barer hvor man kan dra for å se kamp (beste stedet å se kamp er Taggy's). I tillegg er folk her veldig engasjerte, så selv om du ikke er verdens største fotballfan er det underholdning i seg selv å dra på kamp bare for å se stemningen rundt. I tillegg ligger Anfield 30 minutters gange fra campus, så jeg kan anbefale å dra på stadion om du får billetter. Utover dette er det gode togforbindelser til andre steder i England. Det tar f.eks. to timer med tog til London. Så man har gode muligheter til å reise rundt i landet.
Det negative med byen er at det kan være litt skittent til tider, i tillegg til at været kan minne litt om været i Bergen. Men jeg vil påstå av det positive utveier det negative!
Bustad
Jeg søkte på bolig gjennom universitetet og fikk bolig på Vine Court. Jeg hadde eget rom med seng og skrivepult + eget bad på rommet. Kjøkken delte jeg med 5 andre. Fordelene med å bo på campus er at man slipper å stresse med å finne bolig privat, renholdere vasker kjøkken og gang + tømmer søppel og man bor veldig nært fakultetet. Det er også fint mtp at man bor tett på andre studenter, og det er sånn sett en fin måte å bli kjent med folk på. Det er imidlertid litt dyrt, spesielt med kursen som har vært nå. Det kostet i underkant av 50.000kr for de 4 månedene jeg bodde der.
Hvis jeg skulle valgt på nytt hadde jeg nok heller valgt å leie privat og litt nærmere sentrum. Det koster det samme, om ikke mindre. I tillegg savnet jeg følelsen av å ha det "hjemmekoselig" og å ha en stue hvor man kan invitere folk på besøk. Av oss som var i Liverpool dette semesteret bodde fire på campus, mens to leide privat.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet her er veldig bra. Det er mange societies man kan bli med på, som er tilsvarende ulike undergrupper på jussen hjemme. De har mange forskjellige idretter å velge mellom, samt faglige grupper. Man trenger imidlertid ikke å være med i noen undergrupper for å bli kjent med folk. Folk er veldig vennlige og det er mange internasjonale studenter som er like ivrige på å få nye venner som vi er.
Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap
15.01.2024 - 15.06.2024Førebuingar/praktiske tips
*Rapporten er skrevet av student på 5. studieår i studieordningen av 2003.* Følg med på mails fra UiB og University of Liverpool, og fyll ut/signer fortløpende. Flere av oss opplevde å ikke få de fagene vi ville ha, fordi de allerede var fylt opp. Et tips kan derfor være å sende søknaden til UoL om ønskede fag så fort du får muligheten.
Om du vil leie privat, er Zoopla og Rightmove greie nettsider for å finne aktuelle leiligheter.
Undervisningsformer
Forelesninger og seminarer. I mine fag ble alle forelesninger lagt ut digitalt i etterkant. Universitetet er imidlertid veldig opptatt av fysisk oppmøte. Foreleser/seminarleder oppgir derfor en attendance code hver gang, som man må skrive inn i studentappen for å få registrert oppmøtet. Dersom universitetet ser at du har vært borte i sju undervisningsdager eller mer i strekk, kontaktes du for nærmere avklaring av dette.
Når det er sagt, var inntrykket mitt at universitetet - dersom man fortsetter å ikke møte opp - egentlig ikke kan gjøre noe drastisk med det, som f.eks. å underkjenne semesteret/utvekslingsoppholdet. Dersom man foretrekker å prioritere reising, opplevelser, avslapping, osv. fremfor fysisk oppmøte i forelesninger/seminarer, ville jeg likevel anbefalt å møte opp i hvert fall hver sjuende dag, for å være på den sikre siden.
Vurdering av emnetilbodet
Ikke veldig imponerende. Det var som sagt en rekke fag som ikke var mulig å velge p.g.a. kapasitet, til tross for at man søkte relativt tidlig. SPORTS LAW var f.eks. et fag som virket veldig interessant, men som ikke var mulig å velge. Fagene jeg endte opp med var:
Family Law
Jurisprudence
Privacy, Surveillance and the Law of Social Media
Cultural Criminology
Fagleg utbyte og språk
Relativt lite faglig utbytte, bl.a. på grunn av at noen av emnene strengt tatt ikke var jussfag. I tillegg var den juridiske metoden vi er vant med fra Norge lite relevant. Faget Privacy, Surveillance and the Law of Social hadde imidlertid innslag av regler og problemstillinger som er relevante for også norske jurister.
Det språklige utbyttet var imidlertid større, selv om jeg kun bodde sammen med en annen fra UiB. Om man virkelig ønsker å forbedre engelsken, er det nok likevel best å bo sammen med i hvert fall noen folk fra andre nasjoner.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet er kompakt og sentrumsnært. Alle forelesningssaler, seminarrom, studentbarer og -restauranter, treningsfasiliteter, osv. ligger samlet på ett sted - på samme sted som de ulike studentboligene. Tar cirka 10-12 min å gå ned til sentrumskjernen.
Været i Liverpool er ganske likt som i Bergen, men byen er perfekt om man ønsker å se mye Premier League og Champions League. Hjemmekampene til Liverpool og Everton er naturligvis enkelt å komme seg til, men de gode tog-/bussforbindelsene gjør det også enkelt (og billig) å reise til bl.a. Manchester, London, Birmingham og Wolverhampton. Last ned Trainline-appen!
Bustad
Jeg leide privat med en annen fra UiB. Leiligheten lå i sentrum, 8-10 min å gå fra Liverpool One. Vi betalte cirka 18 000 kr totalt i måneden (inkludert strøm og andre utgifter), og inntrykket vårt var at man fikk mye mer for pengene ved å leie privat enn på campus.
Sosialt miljø
Det arrangeres en rekke studentarrangementer (bl.a. reiser, quizer, temafester) gjennom hele semesteret, så mulighetene for å bli kjent med nye folk er gode.
Informasjon
- Hjemmeside
- Korleis søkeRettleiing om Søknadsweb
- Send søknad herSøknadsweb
- Kode i Søknadsweb9814
- FagnavnJuridiske fag