University of York og Institutt for sammenliknende politikk (ERASMUS+UK)
- LandStorbritannia og Nord-Irland
- ByYork
- Studieplassar4
- StudienivåBachelor
- AvtaletypeErasmus+uk
- Lengde på opphald1 semester
Hovedinnhold
Om avtalen
Kven kan søke
Studentar som går på europastudium og samanliknande politikk har fortrinn på å reise ut gjennom denne avtalen. 2 av plassane er reservert europastudium.
Søkaren må ha tatt minimum 60 studiepoeng ved utreise.
Frå og med studieåret 2023/2024 endrar University of York semester inndelinga til to semester: haustsemesteret er frå september til januar og vårsemesteret frå februar til juni. Tidlegare vart studieåret ved University of York delt inn i trimester.
Når i studiet kan eg reise
Normalt passar det best å reise på utveksling for eit heilt eller halvt år mellom tredje og sjette semester. Sjå instituttet sine nettsider for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.
Europastudium skal reise i sitt 5. semester.
Språk
Undervisningsspråket er engelsk, og du må dokumentera engelsskunnskapar tilsvarande B2-nivå. For opphald som varer opp til 6 månader er det tilstrekkeleg med kopi av vitnemål med minst karaktersnitt 4 i engelsk frå VGS. Viss opphaldet varer lengre, må språkkunnskapar dokumenterast med ein offisiell test.
Kva emne kan eg ta
Som utvekslingsstudent ved Department of Politics kan du ta ei rekke ulike emne i statsvitskap innanfor tema som politisk teori og filosofi, internasjonale relasjonar, britisk og europeisk politikk, politisk økonomi eller sikkerheitspolitikk. Her finn du ei oversikt over emna i statsvitskap og korleis desse er bygd opp. Ein står fritt til å velje mellom dei tilgjengelege emna og kan òg ta emne frå eitt anna institutt. På denne nettsida finn informasjon om alle modular og universitetet sin emnekatalog.
Ein fulltidsstudent skal ta 30 ECTS (60 York credits) per semester. Kvart emne svarer normalt til 10 ECTS.
Studieavgift
Studentar som reiser på Erasmus-avtalar til Storbritannia får ikkje Erasmus-stipend på grunn av Brexit (Storbritannia er ikkje lenger med som programland i Erasmus-programmet), men treng ikkje betale studieavgift ved vertsuniversitetet. Alle utvekslingsstudentar skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.
Om lærestaden
Om lærestaden og byen
University of York er eit offentleg universitet som blei grunnlagt i 1963. Det har om lag 15 000 studentar og ligg ein 20 minutts busstur søraust for York sentrum. Kvar student høyrer til eit av åtte kollegium, som utgjer små samansveisa samfunn innad på universitetet, med særeigne tradisjonar, bygg og faglege fellesskap.
York ligg i Nord-England, og har i underkant av 200 000 innbyggarar. Byen blei grunnlagd av romarane om lag i år 70 E.v.t. Sirka 800 år seinare fekk byen namnet Jorvik av vikingane, som i tida framover sette eit nordisk preg på byen. Forutan å vere ein by med historisk sus, er York òg ein levande by i samtida, rik på både studentkultur og gamle kulturinstitusjonar som operahus og konserthallar.
Bustad
Universitetet har fleire studentbustader på campus men kan ikkje garantere plass til alle som søker. Somme av bustadene har matservering til faste tider. Bustadkontoret ved universitetet hjelper med informasjon viss ein heller ønsker å bu privat.
Semesterinndeling
Haustsemesteret er frå september til januar og vårsemesteret frå februar til juni.
Studentrapportar
2023
Høst 2023 - BA i sosiologi
15.08.2023 - 31.12.2023Førebuingar/praktiske tips
Vær tidlig ute med prosessen. Se på fagene ved universitetet på forhånd så du vet hvilke du ønsker å ta. Kan være lurt å spare opp litt penger til oppholdet.
Undervisningsformer
Undervisningen foregår med forelesninger og seminarer.
Vurdering av emnetilbodet
De har et bredt utvalg av emner å velge mellom og mange spennende fag.
Fagleg utbyte og språk
Godt faglig utbytte. De har veldig flinke og engasjerte forelesere. Det blir også lettere å lese, skrive og høre engelsk etterhvert.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet er helt nydelig. Det er veldige mye natur og fine omgivelser, og har også mye dyreliv. Det er også to treningssentere, en på Campus West og en på Campus East. Universitetsområdet ligger en 40 min gåtur unna sentrumskjernen, men du kan også velge å ta buss. York er en kjempefin by med mye historie. Det er mye å se og mange kule butikker. Julemarkedet anbefales også å dra på hvis man er der i høstsemesteret.
Bustad
Man får tildelt bolig på campus. Det finnes flere "colleger" man kan bo på. Jeg bodde på James College og synes det var fint. Hvis man har spesielle behov, slik som eget bad, så kan man sende en mail og så kan de tilrettelegge for deg. Man kan også spørre om det er mulig å bo i nærheten av noen kjenner hvis man ønsker det.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet var ganske bra mellom utvekslingsstudentene. Det var derimot litt vanskelige å bli kjent med britene, men det kan være fordi de var 3/4 år yngre enn oss.
Høst 2023 - BA i sammenliknende politikk
15.08.2023 - 31.12.2023Førebuingar/praktiske tips
Mine generelle tips er å ikke være redd for å bi kjent med nye mennesker, min oppfattelse er at de fleste er ganske lette å bli kjent med og er veldig imøtekommende. Universitetet har så mange kule sporter og klubber som er en utrolig god sosial arena, så mitt tips er å bli med på noe sånt som gjør at man blir kjent med byen og studentene rundt deg. Hvis du lurer på noe så er universitetet veldig behjepelige og snille, så ikke stress for mye i starten - alt ordner seg! Jeg ville lagd et dokument på mobilen med alt av adresser til unirommet ditt, skannet passet og all annen kritisk informasjon som du kunne trengt, så slipper du å rote gjennom 100 mailer for å finne det.
- Last ned "Trainline" hvis du skal reise med togene, og skaff deg et "Railacrd 16-25", dette gir deg store rabatter på reisene, og vil lønne seg hvis man ønsker å ta seg et par turer.
- "First bus" er appen man bruker for bussen, der kan du kjøpe bunter med bussbilletter som er rimeligere enn å kjøpe pr. tur.
- Alle studenter i York kommer gratis inn i katedralen i byen, den er utrolig fin og artitekturen er verdt å ta en kikk på uavhengig tro eller ei.
Undervisningsformer
Undervisningsformen er mye likt som i Norge, der vi har en forelesning og ett seminar i uken per fag. Forelesningene er veldig likt Uib, men klassene har færre elever. Seminarene ledes av professoren, så det er ikke uvanlig at professoren lærer seg navnet ditt og de forventer god forberedelse til seminarene. Det er ulike eksamensformer, men det kan man også velge ut når du velger ut fagene. Professorene er veldig tilgjengelige, og alle forelesningene blir tatt opp og lagt ut, så hvis man blir syk har du tilgang til informasjonen i lik grad som de andre.
Vurdering av emnetilbodet
Jeg synes at emnene i York har vært veldig interessante, og gir mulighet for å gå i dybden av ulike temaer. De har et bredt fagtilbud, som dekker mange ulike interessefelt. For min del har undervisningen og fagene vært bra, og lesemengde i fagene er mye likt som på Uib. Jeg tok tre fag som tilsammen tilsvarer 30 studiepoeng; Governing the Global Economy, Ethics and International Politics og Democracy and Emergency. Fagene har gitt meg masse inntrykk og innspill for hva jeg vil lære om videre, og har vært supermorsomt å lære om!
Fagleg utbyte og språk
Når det kommer til språk og faglig utbytte føler jeg har fått mest ut av utveksling. Fagene mine har gitt meg masse innspill på hva jeg synes er interresant, og generelle innblikk i ulike politiske teorier. Jeg var veldig nervøs før jeg dro ned mtp. å skulle skrive akademiske tekster på engelsk, men det har gått overraskende fint! Man kommer fort inn i det, og universitetet holder ulike møter for utvekslingsstudenter hvis man trenger hjelp med den akademiske skrivingen, eller språkhjelp. Jeg har blitt godt utfordret på å bruke engelsk både i sosiale settinger, samt i akademiske settinger, noe som jeg føler min engelsk og vokabulær har hatt veldig godt av! Mitt største tips der er å ikke være redd for å uttale noe feil eller si noe feil - i min situasjon har jeg opplevd at det er mange briter som sliter med å forstå hverandre på grunn av dialektene, ingen snakker perfekt engelsk hele tiden, og det blir bedre hvis man øver!
Universitetsområdet og byen
Det er en egen opplevelse å bo på et campus-universitet men det var utrolig kult å oppleve. Det blir som et eget lite samfunn, med butikk, idrettannlegg og mat. Campus i York er utrolig fint, med utrolig frodige uteområder med mange små gangstier man kan ture rundt på! Universitetet ligger ca. 20-25 min fra sentrum av York, på veien til byen får man se de klassiske britiske mursteinshjemmene og det er en skikkelig hjemmekoselig spasertur. Jeg personlig elsket York som by, det er en utrolig sjarmerende britisk by med en gjennomgående gammeldags artitektur gjennom hele byen. Jeg var veldig overrasket over nivået og omfaget av hvor mange ulike butikker som er i området. Byen er definitivt større og mer kjent i Storbritannia enn det jeg forventet, så hvis du skal inn til sentrum vil jeg anbefale å reise i ukedagene, helgene kan by på ganske fulle gater. Det er en perfekt by å spasere rundt i, kikke i butikker eller flytte lesesalen til noen av de sjarmerende kafeene i området. Det som også er kjekt med York er at togstasjonen er en av de mest sentrale i Storbritannia, som gjør at å reise rundt er lettere tilgjengelig og billigere.
Campus er todelt i East og West, der west er nærmest York by - det er ca. 30 min gange mellom de to delene av universitetet men det går gratisbuss kontinuerlig mellom East og West. Det er i tillegg store idrettsanlegg med haller, baner inne og ute - her kan man vrikelig teste ut masse forskjellig!
Bustad
Jeg fikk tilbud om å bo på campus (noe jeg tror alle utvekslingsstudenter får), og tilbudet var catered, som betyr at man får mat gjennom skolen. Maten dekker for frokost og middag i ukedagene, men ikke helgene. Jeg bodde på James College som er veldig sentralt på West Campus, og koste meg masse med det! Vi var 16 i huset der jeg bodde, fordelt på tre etsajer. Jeg bodde i 1. etasje og delte to toalett og en dusj sammen med to andre, noe som jeg synes var veldig greit. Universitetet står for renhold og vask av toaletter og fellesområder - og kommer for å vaske kjøkkenet en gang i uken. Gjennomsnittlig synes jeg at bostedet var veldig greit etter hva jeg forventet, rommet var større enn et gjennomsnittlig kollektivrom med egen vask, speil og skap.
Sosialt miljø
Det er et veldig spredt og stort sosialt miljø på universitetet. Det meste av det sosiale skjer gjennom ulike klubber man melder seg inn i, og spekteret av klubbene er stort, man finner noe for alle! Det er også et veldig godt internasjonalt miljø på universitetet, så man får bygget mye kontakter gjennom arrangementer i starten, samt med de man bor med. Det er uendelige med ulike arrangementer og ting å prøve, så mitt tips er å utnytte det så mye man kan!
Jeg testet ut Rugby mens jeg var der nede, og det var en utrolig kul opplevelse! Å teste ut en ny sport som ikke er så utbredt i Norge, samtidig som det sosiale miljøet var så koselig og åpent for alle nivåer av spill - jeg selv var helt ny til sporten i starten, men kom fort inn i det.
Vår 2023 - BA i sosialantropologi
15.01.2023 - 15.06.2023Førebuingar/praktiske tips
Det er selvfølgelig mye å sette seg inn i, og dette kan virke overveldende i starten, men heldigvis er alt forklart ganske logisk og oversiktlig - men det tar tid, og derfor kan det være lurt å få unnagjort alt det nødvendige tidligst mulig for å unngå stress. Både UiB og UoY har vært veldig hjelpsomme og tilgjengelige dersom jeg har hatt spørsmål. Jeg anbefaler å sjekke UiB, UoY og Erasmus sine sjekklister, der står absolutt alt du trenger å vite/gjøre. Bruk tid på å bli godt kjent med UoY sin hjemmeside - også mange tips å finne der!
Undervisningsformer
Forelesninger og seminarer - ganske likt som det jeg er vant til i Bergen. I motsetning til Bergen, ledet emneansvarlig/foreleser også ofte seminarene, som gjorde at vi fikk et mer tettere/avslappet/personlig forhold til foreleser, noe som også gjorde undervisningen mer "sammenhengende" - dette likte jeg godt. Jeg hadde én forelesning og ett seminar i hvert fag hver uke. Man måtte (burde) komme forberedt til hvert seminar for å kunne delta i gruppediskusjoner, og for å få best mulig utbytte. Alt pensum var gratis og digitalt, og personlig synes jeg pensum var mindre/lettere her, enn i Bergen, men det kommer nok an på hvilke emner man velger. Alle forelesere/seminarledere var veldig hyggelige, engasjerende og forståelsesfulle ovenfor internasjonale studenter. Vurderingsformen i emnene jeg tok, var essaybasert eksamen. Dette likte jeg veldig godt, da vi fikk god tid på å skrive dem, og det å kunne jobbe på egenhånd - mye selvstudium, lesing og skriving!
Vurdering av emnetilbodet
Emnetilbudet innen sosiologi var veldig bra i "Spring Term", men i "Summer Term" tilbydde de ingen emner, noe man bør være obs på. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å være i York i både "Spring Term" og "Summer Term", og trodde emnene jeg hadde valgt ville gå over begge periodene. Det viste seg å være feilbetenkt. De tre sosiologi-emnene jeg valgte gikk kun i "Spring Term" (10 uker), noe som ville blitt litt mye skolearbeid på kort tid. Derfor tilsøkte jeg hjelp fra sosiologi-departementet, og ble anbefalt til å ta det tredje faget ved et annet departement (i summer term), slik at arbeidsmengden ville bli jevnlig fordelt. I "Summer Term", var det nesten ingen emner å velge mellom, og jeg endte med å ta et emne som heter "Museology & Curatorship" innen "History of Art". Dette ble for vanskelig for meg, da det er et andreårsfag, og jeg endte med å droppe emnet - litt kjedelig at det ble sånn, men slik kan det fort gå. Jeg anbefaler å utforske hvilke emner de tilbyr på forhånd, og hvilken periode de inngår i. Emnene jeg tok, og som jeg virkelig vil anbefale: "Crime, Media & Culture" og "Morbidity, Culture & Corpses" - meget interessante fag! Jeg anbefaler også å sjekke ut "What can I study" (for internasjonale studenter) https://www.york.ac.uk/study/international/applying/visiting-students/courses/
Fagleg utbyte og språk
Det var litt utfordrende med faglige artikler, forelesninger og seminarer på engelsk i starten, men dette blir man fort vant med. Det var også uvant å snakke engelsk, noe jeg aldri har gjort "skikkelig" før. I Storbritannia har de alle slags dialekter, og det å skulle kommunisere med de som hadde en vrien dialekt, kunne til tider være litt utfordrende - dette blir man også fort vant til. Jeg fikk et veldig godt utbytte, både faglig og språklig, og føler engelsken min har blitt mye bedre, både skriftlig og muntlig. Det ble så naturlig å snakke/tenke engelsk, at jeg nesten begynte å glemme det norske språket innimellom. Jeg har fått mye bedre selvtillit når det gjelder å bruke det engelske språket.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet: Elsker det! Masse dyreliv (ekorn, kaniner, fugler), natur (parker, trær, blomster, vann, elver), benker å sitte på, turstier, fine bygninger, spisesteder, studieplasser - veldig sånn "campus vibes". Enkelt å finne fram, tydelig skiltet, oversiktlig. Mine favorittsteder på campus er: Quiet Place (historisk bygg med fin hage), turstien rundt vannet, Morrell Library (universitetsbiblioteket), Piazza Building (god studieplass, og har god kafé/restaurant), Alcuin Kitchen (koselig kafé ved Alcuin College), The Courtyard (studentbar), York Sports Village (treningssenter med alt mulig for studenter), Gregs Place (åpent torg med masse sitteplasser), og Central Hall (har ulike arrangementer). Universitetet (og Storbritannia) har et veldig godt utvalg av vegansk/vegetar overalt, så det har jeg ikke hatt noe problem med. Det regner faktisk mye mindre her enn i Bergen, noe jeg var positivt overrasket over - ta med paraply likevel, da været kan variere en del.
Byen: Fineste byen i England! Sentrum ligger en 10min busstur unna (last ned First Bus-appen, veldig lettvint og billig), men det går veldig fint å gå (20-25min), noe jeg foretrakk og oftest gjorde. York er meget historisk, livlig, sjarmerende, innholdsrik, koselig - ikke for lite, og ikke for stort. Anbefaler virkelig alle å teste ut de ulike restaurantene og kafeene byen har å tilby - mange gode å velge mellom, nesten for mange! For de som liker "thrifting/vintage/bruktbutikker", har York et veldig godt utvalg. Noe av det jeg elsker med York: de koselige/lokale butikkene, koselige restauranter, kafeer og puber, bruktbutikker ("charity shops"), York Minister (nydelig katedral), York City Walls (bymuren), matbutikkene (masse gøy/nytt/større utvalg), mate ekorn i Museumshagen (de elsker valnøtter!), og spasere rundt i de sjarmerende gatene. York har veldig gode togforbindelser, som gjør det enkelt å dra på dagsturer - anbefaler Harrogate, Knaresborough, Whitby, Scarborough og London! Jeg dro også på en helgetur til Edinburgh i Skottland med noen venner, som anbefales på det sterkeste! Utnytt alle muligheter, og reis litt rundt!
Bustad
Man har krav på studentbolig som internasjonal student. Jeg ble plassert på Alcuin College, og kunne velge om jeg ønsket "catered" eller "un-catered" (jeg valgte "un-catered", da jeg foretrekker å lage min egen mat). Jeg hadde eget bad, men måtte dele kjøkken med 5 andre - fire av disse var briter, og én var internasjonal. Jeg ankom i eksamensperioden (januar), noe som gjorde at det var litt vanskelig å bli kjent med dem.
Det gikk helt fint å lage mat på kjøkkenet, selv om det ikke akkurat var særlig rent. Kjøkkenet blir vasket en gang i uken. Vær obs på at du må skaffe alt av kjøkkenutstyr og sengetøy selv - jeg tok med litt hjemmefra, så jeg slapp å kjøpe alt nytt. Kan være lurt å sjekke ut bruktbutikkene eller Nisa (liten butikk på campus). Alcuin College har blant annet en resepsjon, fellesrom, snack- og brusautomat, parkeringsplass, sykkelparkering, vaskerom - å vaske klær er dyrt, ca. 60kr for en vask og tørk, men det er meget lettvint.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet er til å skryte av! Jeg anbefaler alle å være med på alt som legges opp til de første ukene, ta initiativ, gå ut av komfortsonen, delta i ulike societies/clubs - det er hva man gjør det til selv! De har societies/clubs for alle slags interesser. Jeg ble med i "Erasmus Society" og "Dance Society", som var veldig gøy! Jeg er ikke en av de mest sosiale personene selv, så jeg var ikke med på absolutt alt fra start - det er likevel mulig å innhente seg, og fortsatt bli kjent med folk gjennom selve studiet, societies/clubs, arrangementer osv., så ikke stress for mye med dette. Universitetet legger opp til ulike arrangementer gjennom hele året - man finner noe som passer for enhver, og alle slags interesser.
Vår 2023 - BA i sammenliknende politikk
15.01.2023 - 15.06.2023Førebuingar/praktiske tips
Det er smart å lage en liste over ting som skal gjøres. En del ting å holde styr på. Likevel er det greit å påpeke at alt ikke er like A4 som det kan virke som. Ting ordner seg.
Undervisningsformer
Mye tettere kontakt med professorene, som også holder ukentlige seminarer. Klassene er mye mindre i tillegg. Jeg hadde tre essays som måtte gjøres.
Vurdering av emnetilbodet
Veldig likt som på UIB, godt og variert utvalg.
Fagleg utbyte og språk
Godt faglig utbytte. Tar litt tid å komme inn i akademisk engelsk, men dette går seg til. Var greiere å skrive på engelsk enn det jeg hadde sett for meg.
Universitetsområdet og byen
Fantastisk fin by, cirka like stor som Bergen. Veldig britisk preg, og mer velstående enn mange av de andre slitte byene i Nord-England. ligger også sentralt i England, som er en fordel hvis man vil reise litt rundt. Universitetsområdet er også veldig fint, og man får en helt annen campus følelse enn i Bergen hvor ting ligger litt spredt rundt i byen.
Bustad
Generelt består campus west av ganske slitte accomodations, hvor man bor med 7-13 andre folk. Man kan velge mellom å dele bad eller å ha eget, som påvirker pris på bolig. Kan også velge om man vil ha mat inkludert, noe jeg likte godt. Til tross for at Campus East er nyere, mangler det litt av sjarmen og stemningen som er på West, så ville absolutt valgt det samme igjen.
Sosialt miljø
Anbefales å være med i et society, som kan være en sport eller lignende. her får man også møtt mange lokale. Det er også arrangementer med internasjonale studenter. Det er en del norske på UoY, siden det er et norsk institutt der. Anbefaler sterkt å bo på student accomodations og, det er veldig sosialt.
2022
Høst 2022 - BA i sammenliknende politikk
15.08.2022 - 31.12.2022Førebuingar/praktiske tips
Hadde catered accomodation, så veldig mye er ordnet for deg. Trenger sengetrekk, dyne og pute + håndkle. Før skolestart er det viktig å opprette en skole-epost og prøve å forstå hva VLE er for der er alt lesestoff og praktisk. Ingen bøker å kjøpe, alt ligger på VLE.
Undervisningsformer
Ganske likt som i Bergen, forelesninger og seminarer.
Vurdering av emnetilbodet
Om man reiser når man har frie fag tror jeg det er veldig mye gøy man kan gjøre. Jeg var litt mer begrenset som måtte bytte ut fag, men har gått veldig bra. Fag om amerikansk politikk etter kalde krigen har vært veldig interessant.
Fagleg utbyte og språk
Har få problemer med språk siden det er engelsk. Er et fag på sisteårs-nivå hvor jeg har måttet søke opp en del fagterminologi, men det ordner seg.
Universitetsområdet og byen
York som by er ganske liten og sjarmerende, gammel by. Bor på campus som er ca 10min med buss eller 40min å gå fra sentrum. Jeg er glad i fotball, her tilbyr ikke York eeeenormt nivå ettersom deres beste lag er i National League. Men det har vært veldig enkelt å få billetter til lag som: Man.Utd, Man.City, Leeds, Wolves, Newcastle osv.
Bustad
Vanlig studentblokker, veldig ålreit rom med det man skal trenge egentlig.
Sosialt miljø
Bra sosialt miljø, anbefaler å bli med i et eller annet, selv spiller jeg fotball i college ligaen her. Flott måte å bli kjent med folk + de har mange socials der man gjør forskjellige kreative ting sammen og ofte ender opp på byen. Klubbene er så som så, Flares og Salvos er der de fleste drar, men de er lett å bli lei av.
2021
Høst 2021 - BA i sosiologi
15.08.2021 - 31.12.2021Førebuingar/praktiske tips
Det er masse dokumenter og greier som må fikses før man drar på utveksling. Jeg vil anbefale å bruke sjekklisten som ligger på nettsidene til UiB. Det viktigste er å fikse Online Learning Agreement, språktest og stipendavtalen. Online Learning Agreement fikser man vanligvis digitalt, men University of York kunne visst ikke gjøre det digitalt, så jeg måtte sende det til UiB, få signatur, scanne det, sende det til York, få signatur, skrive det ut, signere dokumentet selv, scanne det og til slutt sende det til UiB igjen. Det var mye arbeid - i hvert fall når jeg oppdaget at jeg hadde fylt inn skjemaet feil og måtte gjøre hele greien på nytt igjen. Sett av god tid til å fikse alt dette. Jeg fikk god hjelp av både UiB og University of York når jeg hadde spørsmål, så det kan være lurt å sende de en mail om det skulle være noe.
Om det fortsatt er pandemi bør man også sette av god tid til å fikse alle nødvendige dokumenter i forbindelse med selve reisen.
Undervisningsformer
Undervisningen i York var veldig lik som det jeg er vant til fra Bergen. Jeg hadde én forelesning og ett seminar i hvert fag hver uke. Til sammen hadde jeg tre fag. Den største forskjellen er nok at det i York er emneansvarlig som har seminarene også. I seminarene hadde vi som oftest diskusjon av seminarspørsmålene, men noen ganger hadde vi også korte gruppepresentasjoner. Alle de emneansvarlige i de emnene jeg hadde var veldig flinke, og jeg fikk mye ut av seminarene.
Vurdering av emnetilbodet
Sosiologi-emnene i York var mer spesifikke enn i Bergen, synes jeg. I Bergen har jeg tatt emner som "samfunnsstrukturer i endring" og "velferd og ulikhet" - emner som omhandler store tema. I York valgte jeg "body and society", "sociology of the future" og "humans and other animals". Disse emnene handler om mye smalere tema, og det synes jeg var spennende. Det faget jeg likte best var nok "sociology of the future", som handler om hvordan vi ser på fremtiden. Det emnet anbefaler jeg!
Fagleg utbyte og språk
Faglig utbytte skrev jeg litt om på de to forrige punktene. Jeg synes det kan være utfordrende å lese lange, akademiske artikler på engelsk. Det tar lang tid, og jeg brukte mye Google Translate mens jeg leste. Når det gjelder muntlig engelsk, så synes jeg det var litt vanskelig i starten. Jeg måtte fokusere litt ekstra for å henge med i samtaler. Men etter hvert føltes det naturlig å snakke engelsk. Så naturlig at jeg noen ganger begynte setninger på norsk uten å merke at jeg ikke snakket engelsk.
Universitetsområdet og byen
Byen York: terningkast seks. Sentrum er fylt av sjarmerende gågater med masse gøye butikker. Og midt i ligger selve rosinen i pølsen: York Minster. En kjempefin katedral. Anbefaler å ta trappene opp til toppen! Og så er det selvfølgelig masse kule puber man kan sjekke ut. Brew York ble min favoritt.
Universitetsområdet ligger en ti minutters busstur unna sentrum. Det er ganske fint, og man finner mange kaniner som hopper rundt omkring.
Bustad
Jeg tror man har krav på studentbolig når man kommer der som internasjonal student. Det hadde i hvert fall jeg. Alle førsteårsstudenter i England og utvekslingsstudenter fra andre land blir plassert rundt på ulike Colleges. Jeg ble plassert på Halifax College, som jeg etter hvert forstod ikke var det fineste stedet å bo. Andre utvekslingsstudenter jeg møtte bodde på finere colleges, men de betalte også litt mer penger.
Jeg bodde i et hus med åtte andre engelske førsteårsstudenter og én tysk utvekslingsstudent. Jeg synes det var litt dumt at alle førsteårsstudentene var en del yngre enn meg, men de var veldig hyggelige og det var god stemning i huset hele semesteret. Det som var litt tøft var å dele ett kjøkken med ni andre personer. Jeg hadde ikke så mye glede av å lage mat der, så jeg spiste ute veldig mye. Det brukte jeg mye penger på. Bosituasjonen synes jeg egentlig minner meg en del om Folkehøgskole, bare at jeg naturligvis måtte finne mat selv i York.
Halifax College lå en 20 minutters gåtur unna der jeg hadde forelesninger. Det var litt kjipt på regnværsdager, men en fin liten gåtur når det er fint vær.
Sosialt miljø
Da jeg kom til York var det fadderuke, til tross for at det fortsatt var pandemi. I York er faddergruppen de man bor med, så jeg ble godt kjent med de jeg bodde med allerede første uken. Vi hadde brettspillkvelder og dro på pub noen ganger i løpet av semesteret. De beste vennene jeg fikk var riktignok andre skandinaviske studenter som jeg møtte gjennom arrangementer for internasjonale studenter. Vi fant på ting hver uke. Det er venner jeg håper jeg holder kontakten med fremover! :)
Høst 2021 - BA Europastudium
27.09.2021 - 03.12.2021Førebuingar/praktiske tips
Universitetet i York er annerledes enn Universitetet i Bergen i den forstand at i York er det en campus. Her er det mulig du får tilbud om sted å bo, som også vil være i nærheten av hvor undervisningen tar sted, arrangementer, studentbarer og bibliotek. For å få oversikt over campus anbefales https://www.york.ac.uk/map/ på det sterkeste, hvor du kan sjekke hvor du har fått tilbud til å bo og lignende på forhånd av oppholdet. Alle undervisningslokaler har også koder man kan søke på gjennom dette nettstedet.
Undervisningsformer
Jeg tok fire politikkfag ved Universitetet i York, hvor alle fag hadde en ukentlig forelesning og ett ukentlig seminar. Det anbefales virkelig å komme forberedt til disse seminarene, da de er relativt sosialt lagt opp og engasjerende.
Vurdering av emnetilbodet
Universitetet i York har et bredt tilbud politikkfag (gjerne faglig tilbud generelt) med høy standard. Likevel ble valgmulighetene gjort snevre av en veileder tildelt av York som ikke var klar over at det reserveres fagplasser til utvekslingsstudenter, hvilket gjør deg til siste mann til mølla da vanlige studenter søker gjennom en søknadsportal. Jeg anbefales å be veilederen du får tildelt om møte på zoom på forhånd av oppholdet slik at man kan få avklart fag litt raskere, da det tok meg veldig lang tid.
Fagleg utbyte og språk
Undervisningsnivået var godt, men høyt faglig utbytte. Språklig er utveksling til York virkelig å anbefale, da man får styrket sitt grep om engelsk både muntlig og skriftlig. Byr man litt på seg selv i seminarene får man mye tilbake, både sosialt, språklig og faglig.
Universitetsområdet og byen
York er en vakker, gammel by. Man har nok av koselige kafeer, søndagsturer i sentrum, og dagsturer til ruiner velger man York. Det er flere utesteder, og så klart mye pub, samtidig som mange foretrakk nattlivet en togtur unna i Leeds eller Manchester. Selve universitetsområdet ligger utenfor sentrum, med to egne busser som er dedikert til å kjøre strekningen fra campus, til sentrum, og så til togstasjonen. På campus har man det meste man trenger til hverdags, men matbutikktilbudet er litt tynt. Matlevering og ferdig-mat er veldig billig, og et populært alternativ.
Bustad
Jeg fikk tilbud av universitet om rom på Alcuin College, som jeg aksepterte. Rommet kostet omtrent 2100 pund for september-desember (om jeg husker rett), som man betaler i løpet av første måned. Rommet man får er kanskje litt stusselig sett fra norsk standard, men det anbefales likevel å ta i mot tilbudet. Med bolig på campus har man godt utgangspunkt for å delta på fadderuke og andre arrangementer som koordineres ut ifra hvilket college man bor på, og man bor mest sannsynlig med nye studenter som trenger nye venner like sårt som deg selv. Internasjonale studenter er også veldig vanlig. Slik jeg bodde hadde jeg eget rom med bad, og et felleskjøkken delt på 12 stk. I felleskjøkkenet arrangeres det gjerne vorsj, og er ellers et koselig sted å henge rundt middagstid om man gjør en innsats i å bli kjent med dem man bor med.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet ved universitetet er egentlig å skryte av. Det arrangeres noe nesten hver dag hvis man kjeder seg, og folk flest er veldig villige til å bli kjent med noen som er på utveksling. Selv om jeg var Erasmus-student ved York betydde dette ikke spesielt mye. Erasmus-tilbudet er på avvikling grunnet Brexit, og dermed ble lite arrangert spesifikt for Erasmus-studenter. Likevel får Universitet i York nok besøkende til at det er flere tilbud for internasjonale studenter mer generelt, samtidig som man ganske sømløst integreres med vanlige studenter.
2019
Høst 2019 - BA sosiologi
15.08.2019 - 31.12.2019Førebuingar/praktiske tips
Det er praktisk å ligge frempå, bestille reiser en stund i forveien. Last ned reiseapper i området, som (i York) firstbus appen og trainline. Jeg trodde jeg var flink i engelsk, men oppdaget fort at det ikke var så lett å praktisere det som jeg trodde. Det tar en liten stund før man vender seg til det.
Undervisningsformer
I fagene jeg tok var det forelesninger og seminarer, en forelesning og tilsvarende seminar hver uke. Forelesningene var på to timer og seminarene på enten en eller to timer. Det står ikke at det er obligatorisk oppmøte på seminarene, men det er forventet at du drar likevel. Om man er borte mange ganger sender de mail. Etter ni forelesninger og seminarer skulle man skrive et essay på 4000 ord som skulle leveres etter jul, 8 januar. Man får trekk for å overskride ordgrensen. Man leverer inn på VLE. Litteraturen var å finne på bibliotek og på nettet. I seminarene diskuterte vi spørsmål knyttet til litteraturen. Vi diskuterte aktuelle problemstillinger og det var åpent for alle innspill.
Vurdering av emnetilbodet
Det var mange spennende emner å velge mellom, og de jeg endte opp med å ta var veldig lærerike.
Fagleg utbyte og språk
Selv føler jeg at jeg har forbedret engelsken min. Jeg har blitt tryggere på å konversere og produsere tekst på engelsk.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet var nydelig, stort med flotte turmuligheter. Jeg bodde på Halifax som lå 13 min fra studentsenteret. På Halifax er det også en liten nærbutikk som er god å ha. Det er en større butikk på hovedcampus, pluss barer og treningssentre. Byens sentrum ligger rundt 40 min fra campusområde og det går busser til og fra hvert 13 minutt kanskje. Sentrum er nydelig og koselig med flere museer som Jorvik og sjokolademuseet. Sentrum er ikke veldig stort og består av mange små gater så det kan være vanskelig å orientere seg i starten.
Bustad
Jeg bodde på Halifax hvor det bor studenter og familier. Jeg hadde rom i Ainsty Court som ligger rett over resepsjonen. Det er ikke veldig nytt, men det fungerer. Jeg delte kjøkken med fem andre jenter som kom fra både England og andre steder. Jeg hadde eget bad på rommet med dusj, og rommet var utstyrt med masse hylleplass og et klesskap. Det er ikke lov å ha te-lys eller andre levende lys, og de er veldig opptatte av brannsikkerheten. De pleier å gjennomføre en test i løpet av semesteret. Jeg var veldig fornøyd med bosituasjonen min. De har et annerledes sorteringssystem av søppel, men det blir man vandt til.
Sosialt miljø
Alle var veldig hyggelige, og jeg følte meg ikke ekskludert som visiting student. Også de ansatte er veldig opptatte av at man skal ha det bra og bistår med hjelp om man trenger, Det er mange societies man kan melde seg inn i og det arrangeres fester på det college du bor på.
Høst 2019 - BA sammenliknende politikk
15.08.2019 - 31.12.2019Førebuingar/praktiske tips
Det var mye mer papirarbeid og mailkorrespondanse etter at jeg hadde fått innvileget plass i York av UiB enn jeg hadde forventet. Vær forberedt på dette og sett av god tid, slik at du får levert alle dokumenter/søknader innen frister. Så lenge du får en oversikt over hva du må få levert og sendt ut så går dette helt fint.
Undervisningsformer
Undervisningsformen er veldig lik som den er på sampol UiB. Det er forelsninger og seminarer gjennom hele semesteret, i tillegg til mye pensum som må leses på egenhånd. Likevel synes jeg det var bedre her på University of York; Det var samme person som hadde både forelesningene og seminarene i de ulike fagene, noe som førte til at det ble en mye bedre sammenheng i undervisningen. Dette resulterte i at jeg fikk mye mer ut av begge undervisningsformene og lærte utrolig mye hver eneste uke.
Vurdering av emnetilbodet
University of York har et utrolig bra emnetilbud, noe som også var en av grunnene til at jeg valgte York i utgangspunktet! Jeg tok tre emner fra politics dempartment som jeg endte opp med å bli superfornøyde med. Universitetet har mange fag om temaer som UiB ikke tilbyr, noe som var veldig spennende.
Fagleg utbyte og språk
Å reise på utveksling til England gir jo en perfekt mulighet til å forbedre engelskkunnskapene. Dette fikk jeg absolutt gjort bare på de 3 månedene jeg var i York. Jeg har utviklet meg veldig når det kommer til forståelse og formidling av akademisk engelsk. I tillegg er jeg mye mer komfortabel, trygg og selvsikker når det kommer til å snakke engelsk med andre. Jeg er utrolig glad for at jeg fikk gjort dette.
Universitetsområdet og byen
York er rett og slett utrolig vakkert. Det er virkelig en fantastisk by med masse å tilby. Universitet ligger litt utenfor sentrum og er kjempestort. Campus er plassert rundt et vann/elv, noe som gjør alt utrolig idyllisk. Siden universitet er litt ute på landet går det også masse dyr rundt på campus - alt fra kaniner, ekorn og ulike fugler. Dette er med på å skape den unike og fine atmosfæren rundt på campus som jeg virkelig elsket.
I tillegg er lesesalene og forelesningsrommene veldig fine. Alt har god kvalitet og det er alltid plass.
Bustad
University of York er et collageuniveristet, noe som innebærer at man bor på campus. Dette var utrolig gøy og er virkelig en opplevelse for livet. Jeg bodde på 1/7 collagene som er på universitet. På hvert collage bor det opp mot 800 personer og standaren på de ulike collagene varrierer. Jeg var veldig fornøyd med hvor jeg endt opp. Bygget jeg bodde i hadde god standar og på rommet mitt hadde eget bad. Kjøkkenet ble delt med 7 andre, noe som gikk kjempefint. Det er utrolig sosialt å bo på denne måten og det er alltid noen å være med. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte dette, i og med at man slipper å være redd for å være ensom når man reiser på utveksling alene i et annet land.
Sosialt miljø
Jeg kan vell konkludere med at briter ikke er veldig enkle å bli kjent med. Det er tydelig at du kommer et sted hvor folk allerede har vært i 2 år. De fleste har sin vennegjeng og omgangskrets, så det å bli kjent med nye personer var ikke veldig enkelt. Heldigvis bodde jeg med 7 andre utvekslingselever som var i samme situasjon. Vi ble gode venner allerede de første dagene i løpet av oppholdet og tilbragte mye tid sammen. Dette var utrolig gøy og man lærer veldig mye av å bli kjent med andre fra andre kulturer. I tillegg, siden vi var i samme situasjon var de også interessert i å oppleve litt av Yorkshire og sightsee litt rundt, noe som passet bra. Vi endte opp med å bli nære venninner som absolutt kommer til å holde kontakten.
Mesteparten av den sosiale fritiden min gikk til å være med de andre utvekslingselevene. Likevel var jeg fast bestemt på å oppleve noe av den britiske universitetskulturen før jeg dro. Derfor meldte jeg meg inn i et av idrettslagene på universitetet i starten av semesteret. Dette var en av mine beste avgjørelser i løpet av det semesteret. Det var treninger to ganger i uken og ett sosialt arrangement hver uke. Vi ble en utrolig herlig gjeng som hadde mange morsomme treninger og sosiale kvelder sammen. Jeg er utrolig glad for at jeg fikk oppleve dette.
Høst 2019 - BA sosiologi
15.08.2019 - 31.12.2019Førebuingar/praktiske tips
Jeg anbefaler at man lager en liste over ting som må gjøres og papirer som må ordes for det er mye og holde styr på. Hold også et øye åpent for beskjeder som kommer fra vertsuniversitetet når du ankommer for det skjer mye i starten og viktige beskjeder blir gitt de første ukene.
Undervisningsformer
De har flere ulike undervisningstyper, dette varierer fra fag til fag. Personlig hadde jeg forskjellig i alle de tre fagene, men den vanligste er forelesing/ seminar stilen som vi selv har på UiB. Professorene foreleser og forelesningene er enten 1 eller 2 timer. Seminarene holdes av professorene, så man blir derfor bedre kjent enn man ofte gjør hjemme. På seminarene forventer de at man er forberedt og diskusjonene består nesten utelukkende av studentene selv. En annen form de hadde var "workshop", her la professoren ut en "podcast" med powerpoint noen dager før møte også var undervisningen ett tre timer langt seminar, med ulike aktiviteter og diskusjoner.
Vurdering av emnetilbodet
Bredt tilbud med interessante emner.
Fagleg utbyte og språk
Har man vanlige engelskkunnskaper er det ikke særlig vanskelig å følge undervisningen. Professorene er også svært hjelpsomme hvis man har problemer.
Universitetsområdet og byen
Campus er nydelig med masse dyreliv og litt natur innimellom alle bygningene. Det er flere ulike pubs og kafeer man kan velge mellom. Og bibliotekene på campus er også utrolig fine. York i seg selv er ikke så alt for stor så et semester her er mer enn nok for å bli kjent. Utrolig koselig og masse historie.
Bustad
Standarden på bostedene varierer men den er gjennomsnittlig grei. Det er delt inn i ulike "college" som fungerer som små nabolag der man har sin egen resepsjon. På det er flere ulike college på campus og avstanden fra undervisningsområder og de ulike instituttene varier fra hvilket man kommer i. Selv bodde jeg i det som ligger lengst borte, ikke mer enn 7 minutter å gå eller så er det også tilbud om gratis shuttlebuss.
Sosialt miljø
Engasjer deg mye de første ukene. Jeg var her høst semesteret og fikk med meg "freshers week" som er britenes svar på fadderuke. Her vær vi en stor gruppe som ble kjent og holdt kontakten videre i semesteret. De har også flere ulike sporter/ aktiviteter man kan ta del i. De er flinke til å arrangere sosiale ting på kveldene i oppholdsrommene og sender gjerne ut "timeplanen" på dette på mail.
Kan også anbefale og søke seg frem til facebooksider/grupper, da mye informasjon kommer igjennom dem.
Høst 2019 - BA sosiologi
15.08.2019 - 31.12.2019Førebuingar/praktiske tips
Før avreise er det mye som skal fylles ut og holde styr på, både fra UiB og vertsuniversitetet. Et tips er derfor å gjøre alt etterhvert som man får det, ellers er det lett å glemme. Det er også lurt å være tidlig ute, da ting tar tid.
Undervisningsformer
Undervisningsformen var ikke å ulik som i Norge, med både forelesninger og seminar. I forelesningene var det ikke kjempestore grupper, så var lett å følge med. I seminarene gikk det for det meste i å diskutere pensum fra forelesningene, gjerne i små grupper.
Vurdering av emnetilbodet
I de tre fagene jeg hadde foregikk vurderingene i en hjemmeeksamen som hadde innevering rett over nyttår. Oppgavene får man relativt tidlig, så man har god tid på å skrive. Virket som dette var ganske standard. I emnet Body and Society måtte alle også ha en muntlig presentasjon i gruppe, men det var ingen vurdering på. Emnene de tilbudte handlet i mye større grad om samfunnsaktuelle temaer enn jeg var vandt til de gjør i Norge, som gjorde at sosiologi ble enda mer spennende enn tidligere.
Fagleg utbyte og språk
Utveksling er absolutt en god mulighet til å utvikle det engelske språket, og falt seg helt naturlig etterhvert. Det var heller ingen problem med å henge med i forelesningene og seminarene. Siden emnetilbudet er så annerledes enn i Norge, fikk jeg se sosiologi fra en annen side. Dette fikk jeg stort utbytte av da jeg kom hjem til Norge og skulle skrive bachelor.
Universitetsområdet og byen
Campuset ved universitetet i York er ganske stort og kan virke litt overveldende i starten, men en lærer fort hvor ting er. Her har man også matbutikker som var ganske greit å ha i nærheten. En liten busstur unna campus er sentrumet i York, som har mange koselige kafeer og fine butikker. Byen har også mye interessant historie, og er veldig koselig å gå rundt å titte i.
Bustad
Som utvekslingsstudent får man utdelt boplass på campus. Selv bodde jeg på halifax, og selv om dette var en liten gåtur unna resten av campus var jeg fornøyd med å bo der. Der var en egen matbutikk og vaskeri, så man hadde det man trengte i nærheten. Rommet jeg fikk utdelt hadde også eget bad, og kjøkkenet ble delt med fem andre. Kjøkkenet ble vasket av personal engang i uken med forbehold om at kjøkkenbenkene var ryddet, som gjør at en slipper å ha andre sin oppvask liggende over lengre tid. Badet på rommet ble også vasket av personal en gang i måneden. Alle møbler følger med, men en må selv sørge for dyne og pute, og kjøkkenutstyr som panner, fat og bestikk.
Sosialt miljø
Faddergruppene er inndelt etter hvor man bor, og hvem man deler flat med. En blir under den uka derfor godt kjent med de man deler kjøkken med og de man bor i samme bygg som. Ellers er det mange society og idrettslag en kan bli en del av. Det er blant annet et egen society for de fra Skandinavia som har arrangement hvor en finner på sosiale ting sammen.
Vår 19 - BA sosiologi
15.01.2019 - 15.06.2019Førebuingar/praktiske tips
Ikke pakk for mye, det viktigste er at du har nok klær
Undervisningsformer
Undervisningsformene var veldig like som de i Bergen
Vurdering av emnetilbodet
Bra emnetilbud, jeg var veldig fornøyd
Fagleg utbyte og språk
Fikk mye ut av fagene, og ble flinkere i engelsk under oppholdet
Universitetsområdet og byen
vakker by, koselig og sosial campus
Bustad
Boligen var helt ok
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet var helt supert
Vår 19 - BA samfunnsøkonomi
15.01.2019 - 15.06.2019Førebuingar/praktiske tips
Jeg opplevde perioden før jeg dro som stressende fordi det var mye digitalt papirarbeid, spesielt med selve søknaden til University of York. Jeg skulle egentlig ta politikkfag (på avtalen til Institutt for sammenliknende politikk), men det viste seg at dette kunne jeg ikke gjøre på vårsemesteret allikevel. Derfor tok det utrolig lang tid før jeg fikk opptak til UoY. Jeg endte derfor opp med å dra på Institutt for sosiologi sin avtale, og tok sosiologiemner i York. Selv om det kan være litt stress og kluss før man drar, går det som regel i orden før avreise.
OBS: University of York opererer med 3 terms i løpet av et år (autumn, spring og summer), og når du drar på vårsemesteret er du der i både spring og summer term.
Undervisningsformer
Jeg hadde en forelesning og ett seminar i hvert fag hver uke. Det var forventet at man leste til begge deler, og gjorde oppgaver til seminarene. Forelesningene var helt frivillige, men det var forventet at man kommer på seminar, og dette var merkbart. I fagene jeg tok, var det langt flere som bare gikk på seminar, og droppet forelesning. Siden jeg aldri har tatt sosiologifag før, så opplevde jeg det som veldig nyttig og interessant å gå på forelesningene. Foreleserne var dyktige og engasjerte. Jeg opplevde det som uproblematisk å gå til foreleser å spørre hvis det var noe jeg lurte på. Det er foreleserne selv eller andre professorer i faget som leder seminarene, noe som er annerledes enn ved UiB. Jeg opplevde dette som en luksus, da man fikk et forhold til foreleserne og de visste godt hvem du var.
Vurdering av emnetilbodet
Jeg tok tre fag over både spring og summer term. Jeg fikk 10 credits (5 ECTS) for hvert fag hvert term, dvs 60 credits (30 ECTS) til sammen. Jeg misforsto dette før jeg dro, og trodde jeg måtte ta 6 fag a 10 credits (5 ECTS), fordi jeg trodde at York hadde ett semester om våren, slik som UiB. Dette fikk jeg greie på når jeg ankom, og det var ikke et problem å endre dette før forelesningene begynte. Department of Sociology var utrolig behjelpelige. Det var mye spennende fag å velge mellom. Jeg tok to fag fra Department of Sociology og ett fra Department of Education.
Fagleg utbyte og språk
Som økonomistudent opplevde jeg det som interessant å få et sosiologisk perspektiv på verden gjennom fagene mine i York. I starten synes jeg at forelesningene gikk i full fart på akademisk engelsk (og det gjorde de forsovet), men dette ble jeg fort vant til. Språket var ikke et problem
og jeg opplevde nordmenn og andre skandinavere som gode i engelsk sammenliknet med andre jeg møtte som hadde engelsk som fremmedspråk. Verdt å nevne at jeg møtte en kineser som påsto at vi hadde engelsk som morsmål i Norge.
Universitetsområdet og byen
York minner litt om Bergen i størrelse og sjarm. Det er en helt fantastisk by med mye kulturelt å by på. Det er utallige restauranter og museum og det var alltids noe jeg hadde lyst til å gjøre eller sjekke ut. Området Yorkshire er i tillegg veldig fint med flere nasjonalparker med fine turområder. Jeg tog mye tog rundt i England, siden dette var veldig lett fra York. Universitetsområdet er stort(!) og delt inn i West og East. Det går en buss mellom sentrum og universitetet med åtte til ti minutters mellomrom, som i tillegg er gratis på selve universitetsområdet. Universitetet er delt inn i ni colleges som har hver sin kantine, kafe, bar og fellesområde mm., og derfor oppleves campus som en egen landsby. Jeg var en del av Vanbrugh college, og her spiste jeg frokost og middag i ukedagene. I starten var det vanskelig å finne frem til ting, men dette gikk lett etter et par uker.
Bustad
Jeg bodde i en universitetsbolig, Fairfax House, som er en del av Vanbrugh College. Jeg hadde 'catered accommodation' som betyr at frokost og middag mandag til fredag er inkludert i leien. Jeg delte bad og kjøkken med 17 andre studenter, men kjøkkenet ble ikke mye brukt av meg. De fleste jeg bodde med var et par år yngre enn meg, siden det som regel bare er førsteårsstudenter som bor på campus. Fairfax House ligger midt mellom York sentrum og universitetet, noe som gjorde at jeg kunne gå til begge deler. De andre boligene til universitetet ligger på campus lenger unna byen.
Sosialt miljø
Det er mange 'foreninger' for studenter som jeg prøvde ut, blant annet Outdoor Society, Baking Society og Dog Society. Siden jeg ankom midt i skoleåret var det vanskeligere å bli kjent med de jeg bodde med, siden de hadde allerede bodd et halvt år sammen. Jeg hang mest med andre utvekslingsstudenter, siden vi hadde mye til felles (våre opplevelser av York, bo langt hjemmefra, dra på turer etc.) Jeg traff også andre norske i York, noe som var deilig når jeg kom hjem til Norge igjen.
Vår 19 - BA sammenliknende politikk
15.01.2019 - 15.06.2019Førebuingar/praktiske tips
Når det gjelder forberedelser til å reise så anbefaler jeg å lese deg opp på en rekke informasjon som allerede ligger tilgjengelig på UiB sine nettsider. Dette er for å få en klar oversikt av hva det er du må få gjort før du reiser og hva du kan forvente. Utvekslingsbloggen til UiB har også en del informasjon når det gjelder York som jeg anbefaler å lese gjennom før du reiser.
Undervisningsformer
Undervisningsformene til UoY ligner mye på slik det er på UiB. De fleste fagene mine hadde 1 timers forelesing i uken samt 1 time med seminar. Dette varierer selvfølgelig fra fag til fag, der jeg av og til hadde seminarer på 2 timer eller bare så kort som 45 minutter. Det er altså ikke så veldig stor forskjell fra hvordan jeg har opplevd det å være på UiB. Den største forskjellen er at fagene jeg tok bestod av færre studenter enn det jeg har hatt det på UiB. Jeg hadde derfor ingen undervisninger i forelesningssaler, men heller i klasserom.
Vurdering av emnetilbodet
UoY har en del emner man kan velge mellom. Jeg reiste under vårsemesteret og fant ut at det var ganske få politikk fag tilgjengelig for meg dette semesteret. Dette er fordi UoY har mange fag som går hele undervisningsåret, noe som gjorde at jeg ikke kunne starte de i Januar. På grunn av dette endte jeg opp med å bare ta ett politikk fag under oppholdet mitt og resten på andre fakulteter. Dersom du tenker på å reise hele året eller i høstsemesteret så tror jeg det skal være flere emnetilbud tilgjengelig.
I Storbritannia så deler de også undervisningsåret på 3 "termer", det er greit å være ops på. Jeg endte opp med å bare ha undervisning i vår "termen" som bare varte i 9 uker før jeg hadde eksamen. Undervisningstiden varte da mye kortere enn jeg forventet. Det finnes også fag man kan ta under sommer "termen" men den er også mye kortere enn de to andre.
Fagleg utbyte og språk
Det faglige utbyttet er veldig bra. Her er det professorene som også leder seminargruppene som jeg likte veldig godt da de er eksperter på fagene sine. Dette gjør også at York har mer kontakt tid med professorene som jeg syntes var veldig læringsrikt. Ansatte på universitetet er veldig international, samt det er mange Internationale studenter. Det kan forsåvidt ta litt til å vende seg til de forskjellige britiske dialektene (spesielt i North Yorkshire) men etter hvert så blir det veldig enkelt.
Universitetsområdet og byen
Universitetet er campus basert, som betyr at alle fakultetene og studentboligene ligger på samme sted. Campus ligger ca. 15 min med buss utenfor sentrum og koster rundt 1-2 pund, men det er også veldig fint å gå ned til selve sentrum og tar ikke alt for lang tid. Campus er veldig sjarmerende og er bygd rundt Europas største plastikkinnsjø. Her finner du en rekke med studentbarer og resturanter/cafe. Dyrelivet er også svært, og spesielt om våren så kan man se masse søte andunger gå rundt. Samt en god del gjess og kaniner.
Byen York er også ekstremt sjarmerende, selve sentrum er lite men du kan finne alt du trenger i den lille byen.
Bustad
Som utvekslingsstudent kommer Universitetet til å tilby deg en studentbolig på campus. Jeg vil absolutt anbefale å bo på campus da det er en opplevelse i seg selv. Eneste negative er at de kan være litt dyre, spesielt når kvaliteten kanskje ikke er den beste. Boligene er delt inn i forskjellige "Colleger" som er delt opp på campus som gir deg en liten tilhørlighets følelse (Det kan minnes litt om de forskjellige husene i Harry Potter). Jeg bodde på Vanbrugh college som jeg absolutt vill anbefale. Eneste "negative" med å bo på campus er at det er hovedsakelig førsteårstudenter som bor der. Dersom du er litt eldre og ikke har så veldig lyst til å dele bad og kjøkken med en rekke 18-åringer så vill jeg kanskje ikke anbefale studentbolig.
Dersom du ønsker å finne en privat bolig så er det billigere, men jeg har også hørt at det kan være ganske vanskelig å finne noe på det private markedet.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet på campus er veldig bra. Hovedsakelig er de fleste menneskene jeg har blitt kjent med Internationale studenter da jeg kom i vårsemesteret og gikk glipp av fadderuken. Det er en rekke med societies du kan bli med på der du kan bli kjent med ulike studenter.
2018
Høst 18 - BA sosiologi
15.08.2018 - 31.12.2018Førebuingar/praktiske tips
Følg med på alle fristar og datoar, då det er mykje å ordne før avreise. Spør etter hjelp! Opplevde at både UiB og universitetet i York var samarbeidsvillige, og svarte på det eg lurte på. Prøv å bestem deg for emne før avreise, og sett deg inn i poengsystemet for å sikre deg at du tar nok studiepoeng. Semesteret er kort, og det er derfor fordel å vite kva fag du vil ta med ein gong.
Undervisningsformer
Fungerte ganske likt som på UiB. Er forventa at du møter opp på seminara, då alle faga eg tok hadde registrering. Forelesaren har også ansvar for seminara, noko som fungerte veldig bra, og ga deg moglegheita til å spørre spørsmål om emnet. Opplevde at alle forelesarane var opptatt av kva studentane hadde å sei, og var opne for innspel og konstruktiv kritikk.
Vurdering av emnetilbodet
Mykje meir variert enn her heime. Tilbyr fag i blant anna i kriminologi, noko som dei ikkje tilbyr på UiB. Du har mykje å velge mellom, men berre sørg for at du tar nok studiepoeng til at semesteret vert godkjend.
Fagleg utbyte og språk
Alt foregår naturlegvis på engelsk. Opplevde det ikkje som veldig problematisk å henge med, då du kjem rask inn i det.
Universitetsområdet og byen
York er ein veldig sjarmerande by, med mykje å tilby! Sjølve byen ligg utanfor campus (ca 10 min med buss), noko som var veldig greitt. Kan fort bli folksomt og masete inne i byen, då det er mange turistar som reiser til York. Men absolutt ein fin by, med bra tilbod av både butikkar, restaurantar og uteliv. Det er også ein by med mykje historie, og full av gamle sjarmerande bygningar. Også veldig greitt å reise rundt i England med tog frå York.
Sjølve campusområdet ligg som sagt litt utanfor sjølve byen, og er på ein måte ein eigen landsby. Området er svært, og delt opp i campus West og East. Her finn du butikkar, frisørsalong, bank og sjølvsagt alle fakultet og departement. Området er også full av parkar, og mykje dyreliv! Gjess, kaninar, rev og ekorn kan du sjå støtt og stadig. Har også bra tilbod når det gjeld idrett og trening.
Bustad
Eg budde på Vanbrugh College, campus West, og trivst veldig godt med det. Budde i ei nyare blokk, som låg sentralt til. Nærme forelesingar, busstopp og kva det måtte vere. Budde saman med 11 andre, og me delte kjøkken. Veldig kjekt å bu med så mange, og folk var sosiale og lett å bli kjend med!
Anbefalar å velge å bu på campus. Er stive prisar, men er i gjengjeld sosialt og veldig praktisk.
Sosialt miljø
Opplevde britane generelt, som lette å bli kjent med. Deltok på freshers week (fadderveke) då eg kom i september, og dette gjorde at eg blei fort godt kjent med dei eg budde med, og andre frå mitt college. Delta også gjerne på Erasmus arrangement! Hadde pubkveld kvar tirsdag, og her blei eg kjend med fleire internasjonale studentar. Ellers så er det mange societies å delta i (noko eg ikkje testa ut), som heilt sikkert er ein god måte å bli kjent med folk på.
Vår 2018 - master i engelsk
15.01.2018 - 31.05.2018Førebuingar/praktiske tips
‘The Department of Language and Linguistic Science’ ved universitetet i York har et svært bredt og variert emnetilbud innenfor lingvistikk, og et generelt sterkt fagmiljø. Her vil jeg anbefale at man tidlig setter seg inn i hvilke emnetilbud som finnes. Dersom man drar på utveksling på masternivå, slik jeg gjorde, vil jeg anbefale å tenke på tema for masteroppgave så tidlig som mulig og eventuelt velge fagkombinasjoner i York som virker interessante og «matcher» tema. De ansatte på instituttet er svært behjelpelige og kan gi god veiledning, så ikke nøl med å ta kontakt for å stille spørsmål.
Ellers ville jeg ha forsøkt å få tak i bolig i sentrum eller nær campus. Her kan det være lurt å være tidlig ute med planleggingen.
Undervisningsformer
Undervisningsformen på universitetet er basert på både seminarer og forelesninger. Bachelorstudenter (‘undergraduates’) og masterstudenter (‘postgraduates’) har oftest felles forelesninger men separate seminarer. Foreleserne er svært flinke og har alle god kompetanse innen sine fagfelt.
Vurdering av emnetilbodet
Instituttet har et bredt og variert emnetilbud innen lingvistikk. Spør om hjelp og still spørsmål når det gjelder valg av emner. Her kan man få god veiledning og de er flinke til å anbefale samt tilpasse etter interesser og de fagkombinasjonene studenten har fra før. I tillegg fikk jeg tildelt veileder, og her fikk jeg grundig tilbakemelding på arbeid.
Fagleg utbyte og språk
Foreleserne er utrolig dyktige, og man lærer veldig mye både i forelesning og seminar. Seminargruppene er gjerne små, og det forventes at man som student setter seg godt inn i faglitteratur og stiller forberedt til å delta aktivt under diskusjon. Her blir man pushet, og det er også veldig nyttig å delta i seminargrupper med studenter fra ulike kulturer. Det er obligatorisk oppmøte til både forelesning og seminar. I tillegg er all undervisning veldig forskningsbasert, og det er hele veien mye fokus på metode. Dette er veldig nyttig som forberedelse til master, og man lærer seg å tenke kritisk og lese forskningsartikler samt å anvende disse på en helt ny måte.
Utveksling i seg selv kan potensielt ha svært stor betydning for språkutvikling. Jeg vil tro at man nærmest automatisk blir sterkere og mer komfortabel med å snakke engelsk. Jeg opplevde det i hvert fall slik. I tillegg er instituttet svært internasjonalt, så her har man gode muligheter til å også lære andre språk.
Universitetsområdet og byen
York er en ekstremt vakker by. Byen er rik på kultur og historie, og her finnes det mange koselige puber, kafeer samt gode shoppingmuligheter for den som er interessert i det. Campus ligger ca. 20 min gåavstand fra sentrum, og er stort og flott. Dra på museer, gå i parker, besøk York Minster, dra på «ghost walk», her er det mye man kan se og oppleve! Jeg vil også legge til at York er veldig vakker om våren.
Bustad
Som tidligere nevnt vil det å skaffe seg bolig i sentrum eller nær campus være å anbefale. Dersom man likevel får bosted et stykke unna sentrum bør en være forberedt på at kollektivtransporten i York ikke alltid er til å stole på. Her kan det være lurt å skaffe seg sykkel da York er en by som er godt tilrettelagt med sykkelstier.
Sosialt miljø
Jeg opplevde det ikke som vanskelig å bli kjent med folk, men jeg vil anbefale å få oversikt over de ulike «societies» som finnes og melde seg inn. Her kan man prøve mye forskjellig. Ellers er det lurt å delta på sosiale arrangementer, det skjer mye forskjellig både i byen og på campus til enhver tid.
2017
Høst 2017 - BA administrasjon og organisasjonsvitenskap
15.08.2017 - 31.12.2017Førebuingar/praktiske tips
Jeg var på utveksling ved universitet i York, her hadde jeg et utrolig bra opphold og jeg vil anbefale alle som har muligheten til det å reise hit. Det var veldig mye papirarbeid og søknader å sette seg inn i før avreise. Jeg anbefaler derfor å være godt oppdatert på ulike frister og å sjekke mailen ofte slik at man får med seg alt informasjon. Universitetet i York var også veldig behjelpelige med informasjon og flinke til å svare på mail dersom man hadde spørsmål.
Undervisningsformer
Undervisningformene var veldig like som ved UiB. Det var en forelesning i uken i hvert av fagene i tillegg til et tilhørende seminar. Forelesningen foregikk mer i klasserom enn i forelesningssaler, men dette hadde nok en sammenheng med at vi var færre enn jeg tidligere har vært vant til som tok de ulike fagene. Det var foreleser som også hadde seminargruppene noe som også var annerledes enn hva jeg er vant til.
Vurdering av emnetilbodet
Emnetilbudet var veldig bra. Det var en rekke ulike fag man kunne velge mellom. Jeg anbefaler at man på forhånd melder seg opp til flere fag enn man har tenkt å ha, og så å bestemme de endelige fagene når man kommer fram. Dette var de veldig behjelpelige med på universitet i York slik at det ikke ble noen overlappinger mellom fagene.
Fagleg utbyte og språk
Det faglige utbyttet var veldig bra og foreleserne var flinke. Det at alt av undervisning og kommunikasjon foregikk på på engelsk førte til at mine engelsk kunnskaper ble betraktelig bedre og jeg følte jeg lærte masse på mitt semester på utveksling.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet var plassert ca 10 minutter med buss utenfor sentrum i York. Campus var utrolig stort og det tok opp i mot 25 minutter å gå fra den ene enden av campus til den andre, det gikk derfor en buss fra den ene enden til den andre som man kunne ta gratis på campus. På campus var det en rekke ulike fasiliteter som kafeer, spisesteder, butikk og utesteder det var i tillegg også egen frisør. Sentrum i York var utrolig koselig og fint. Her var det mange ulike butikker og en rekke gode spisesteder. I helgen var det alltid mange mennesker i byen da det var veldig populært å ta toget til York for å handle.
Bustad
På campus var det en rekke studentboliger. Jeg hadde eget soverom og bad, men delte kjøkken sammen dem 15 ander. Alle disse var internasjonale noe som var veldig positiv, da inntrykket jeg hadde var at de fleste som bodde på campus var veldig unge og kom rett i fra videregående skoler. Universitet i York var veldig behjelpelige med boliger, og dersom man hadde noen ønsker kunne man bare komme med det.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet var utrolig bra. Som nevnt bodde jeg bare med andre internasjonale studenter. Dette var et stort pluss, alle var på utveksling og derfor veldig interessert i å bli kjente med andre. Det var alltid noen som hadde lyst til å finne på noe. I helgen og på fritiden dro vi derfor ofte inn til byen eller tok toget til steder i nærheten av York. Det var også mange sosiale arrangementer man kunne ta del i rundt omkring på campus.
2015
Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk
15.08.2015 - 31.12.2015Førebuingar/praktiske tips
Det er mye papirarbeid som må gjøres når man søker om utveksling, men hvis man gjør så mye man kan så fort som mulig og ikke venter med alt til siste liten, blir det overkommelig. Man må jo selvfølgelig også finne ut av hvilke universiteter man har mulighet for å reise til, hvilke kriterier universitetene krever, osv. Det beste man kan gjøre er å være godt forberedt før fristen slik at man ikke ender opp med å måtte ta beslutninger i siste liten.
Undervisningsformer
Undervisningsformen ved Universitetet i York er relativt sett ganske likt det jeg var vandt med i fra UiB, med forelesninger og seminarer. Den største forskjellen er at de deler skoleåret opp i tre semestre, og siden jeg bare skulle være her i et høstsemester ble oppholdet ganske kort.
Noe annet som var litt ulagelig var at jeg måtte ta 30 studiepoeng for å få oppholdet godkjent, og siden universitetet her deler skoleåret i tre, måtte jeg ta et ekstra fag. Det var på ingen måte problematisk, og universitetet i York tilrettela alt for meg, men jeg kjente at det ble litt tungt mot slutten.
I de fagene jeg tok (og en god del andre fag) har de ikke vanlig skoleeksamen, men en innlevering som skal leveres inn enten før semesterslutt eller innen begynnelsen av andre semester (som vil da si i begynnelsen av januar).
Vurdering av emnetilbodet
Universitetet i York hadde et veldig spennende tilbud av fag, og jeg var veldig fornøyd med de fagene jeg valgte. Som utvekslingsstudent var valgmulighetene litt begrenset, men det var ikke noe problem. Jeg søkte på fag samtidig som jeg søkte om utveksling, og selv om jeg ble godkjent ble ikke disse fagene registrert til å begynne med. Jeg tok kontakt med universitet, og alt ble ordnet med en gang.
Fagleg utbyte og språk
Det var spennende å komme et sted der de tenkte annerledes, kom med andre vinklinger, og andre teorier enn det jeg var vant med. Det er professorene som har forelesningene og som leder seminarene, så jeg føler at jeg fikk mye ut av begge.
De professorene jeg hadde var veldig forståelsesfulle ovenfor utvekslingsstudentene, og de tilrettela og hjalp hvis jeg trengte det. Siden jeg reiste til England var det ikke så problematisk med tanke på språk, og etterhvert ble det enklere og enklere å snakke og forstå språket i alle slags situasjoner.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet var utrolig fint, det meste er sentralt og lett tilgjengelig. Jeg bodde på campus, så jeg hadde ingen problemer med å komme meg rundt.
York er en av de fineste byene i Storbritannia, og det ligger en gammel sjarm over hele byen. Universitetet ligger litt på utsiden av byen, så man kan fint gå eller sykle inn hvis man vil, eller man kan ta kollektivtransport. York er helt spesiell, og ganske liten i forhold til mange andre engelske byer. Jeg syns nesten at byen føltes hjemlig ut, så man kan føle et slags fellesskap.
Bustad
Som sagt bodde jeg på campus. Universitetet har ni forskjellige colleges, og noen av dem ligger mer sentralt enn andre. Jeg bodde på James College som er et av de mest sentrale collegene. Alle collegene har flere boligblokker og standarden på disse blokkene kan variere. Det er heller ikke likt på hvor mange man bor sammen med, om man har eget bad, og om man er catered (det vil si at frokost og middag i kantina i ukedagene er inkludert i leia). Jeg var såpass uheldig at jeg ble plassert i den eldste blokka i James, med en ganske lav standard. Vi var 17 stykker som delte et kjøkken, to dusjer, og til sammen fire toaletter (et av dem var separert fra de andre, mens resten var båser i samme rom). Heldigvis var jeg catered, så det gjorde noe opp for resten. Rommet mitt i seg selv var ganske plain, men det var helt greit for den lille perioden jeg var der. De andre blokkene på James haren høyere standard enn det min blokk har, og det er planer om forbedringer på denne blokka, så forhåpentligvis vil det bli bedre for fremtidige utvekslingsstudenter. Hvordan det er i de andre collegene vet jeg dessverre ikke, men jeg vil tro det er tålig likt James College.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet ved universitetet var veldig bra med mange ulike tilbud. De hadde en slags fadderuke for alle de internasjonale studentene og førsteåringene, og her kunne man velge om man ville gå ut på byen eller bli med på en filmkveld/eller spillkveld, så det var godt med tilbud for de fleste.
Universitetet har også en rekke studentforeninger man kan melde seg inn i, både faglige og ikke-faglige, så det var noe for alle.
Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk
15.08.2015 - 31.12.2015Førebuingar/praktiske tips
Før man reiser er det en del praktisk å gjøre i tilknytning til Erasmus. Dette står det om på UiB sine nettsider, i tillegg til at man får tilsendt informasjon via mail. Når man blir godtatt ved York vil man få muligheten til å 'enroll' gjennom nettsidene deres, i tillegg til å få en online account (York sin versjon av MiSide) og mail. Dette er det veldig lurt å gjøre så fort som mulig ettersom dette blir viktige kommunikasjonsverktøy. Ellers er det lurt å søke tidlig om bolig om man skal bo på campus ettersom de behandler søknadene etter når de vart sendt inn.
Undervisningsformer
Undervisningsformene jeg hadde minnet mye om de vi har ved Universitetet i Bergen. Jeg hadde blant annet både seminar og forelesning. Vil tørre påstå at det forventes mer av studentene under seminarene i York enn i Bergen. Vi hadde tydelige oppgaver til hver uke. Viktig å påpeke at arbeidsmengden varierte noe mellom fagene. Det var også mindre 'avstand' mellom student og foreleser ettersom foreleseren også var seminarleder.
Vurdering av emnetilbodet
Ettersom jeg bare var på utveksling et semester var det begrensninger på hvilke fag jeg kunne ta, men synes likevel det var gode fag å velge mellom. Veldig fornøgd med de tre fagene jeg valgte. Generelt interessant å lære i fra en noe annen synsvinkel enn den jeg er vandt med hjemmefra.
Fagleg utbyte og språk
York et veldig godt universitet og det merker man tydelig på den faglige kvaliteten. Alle foreleserne mine var utrulig dyktige i fagene sine og ekstremt behjelpelige. All undervisning foregår naturligvis på engelsk, men dette var ikke problematisk. Det er klart at britene vil ha et visst større ordforråd, men dette påvirket ikke selve forståelsen av fagene.
Universitetsområdet og byen
Selve universitetsområdet er veldig fint. Er generelt korte avstander til tross for at det kan se lenger ut på kartet. Avhenger så klart litt etter hvor man bor på campus, men bor man på Heslington West (Campus er delt inn i to: West og East) så bor man generelt nærme det meste. Campus tilbyr også mye sosialt. Det er alltid noe som foregår og alltid noe for enhver smak. I tillegg får man tak i det mest nødvendige på campus i Market Square hvor det er blant annet matbutikk, frisørsalong, minibank, postkontor.
York er en veldig fin og sjarmerende by. Det går busser fra/til campus og inn til/fra byen regelmessig (som regel hvert 5-7 min) og det tar omtrent 10 min. Veldig praktisk. York har mye å tilby når det kommer til historie og kultur med fantastisk godt bevarte bygninger og gater fra middelalderen. I tillegg er det også mange muligheter når det kommer til spisesteder, shopping, uteliv m.m. Er også godt utbygd med tog fra York, så det er enkelt og forholdsvis billig (om man bestiller i god tid) å reise til andre steder i Storbritannia. Leeds er blant annet bare en 20 min togtur fra York.
Bustad
De fleste som er førsteårsstudenter, i tillegg til utvekslingsstudenter bor i Campus Accommodation. Dette må man søke om på forhand og det er lurt å gjøre dette i god tid ettersom de behandler søknadene etter når man søker. Standarden på rommene varierer. Jeg var heldig og fikk et fint rom i en relativt ny blokk, og hadde eget bad. Når man søker etter bolig kan man velge preferanser, men det er ikke garantert at desse blir oppfylt dersom du ikke har et spesielt behov for det. Det kan virke ut som om man studerer her et helt år, er det større sannsynlighet for at man får et rom med bedre standard. Romstandard vil nok også variere i fra college til college, så det kan være lurt å sjekke ut de ulike collegene på forhand på York sine nettsider.
Sosialt miljø
University of York har et veldig godt studentmiljø. Universitetet har et college-system som betyr at alle studenter blir tildelt et college som de hører til. Det sosiale miljøet blir dermed svært tett knytt til dette ettersom hvert college har sin egen fadderuke, egne oppholdsrom, studierom, events m.m. I tillegg har universitetet et stort antall av societies som man kan bli medlem av, alt i fra akademiske societies til andre hobbyer som for eksempel musikk, dans, sport, yoga, Taylor Swift, Tolkien. Altså litt av hvert og noe for alle! Ellers foregår det alltid noe på Campus eller i byen.
2014
Vår 2014 - BA Sosiologi
05.01.2014 - 26.06.2014Førebuingar/praktiske tips
Jeg hadde satt pris på om jeg hadde fått mer informasjon om boforhold før jeg reiste på utveksling. Jeg valgte å bo på campus via universitetet. Dette var det enkleste, i og med at jeg ikke fikk noe informasjon om hvordan finne ut av det engelske boligmarkedet. Det fungerte fint å bo på campus. Men det som heller ikke ble informert om var at omtrent alle som bor i disse husene er førsteklassingene. Jeg ble plassert i ett hus med 11 andre personer som var 2 år yngre enn meg. Dette hadde vert fint å vert klar over før jeg bestemte meg for å bo på universitetes hus på campus.
Undervisningsformer
Er veldig fornøyd med fagene jeg hadde på university of York. Professorene var dyktige, seminargruppene var veldig givende.
Vurdering av emnetilbodet
Fikk lister med fag jeg kunne velge mellom før jeg reiste ned til York, England. Hadde valgt 3 fag, men når jeg kommer dit får jeg beskjed om at disse fagene ikke fungerer pga de går over mer enn 1 semester. Dette var det heller ingen informasjon på. Så var litt stress i starten med å bytte fag. Endte opp med å måtte ta 3 års fag, selv om jeg var en 2 års student pga poengsystemet. Men etter dette var jeg veldig veldig fornøyd med fagene mine.
Fagleg utbyte og språk
Føler jeg har fått lært meg veldig mye når det kommer til språk. Både på det skriftlige og muntlige.
Universitetsområdet og byen
York i England var en helt fantastisk sjarmerende by. Noe upraktisk at universitetet lå såpass langt fra sentrum.
Bustad
Bodde som tidligere nevnt i hus tilhørende universitetet på campusområder. Jeg hadde det veldig fint her. Menneskene var smilende og imøtekommende. Merket en del til aldersforskjellen. Når det kom til rengjøring og husholdning var det gale. I tillegg var det 1 dusj på 12 personer.. Denne ble kun vasket hver 2 uke.
Sosialt miljø
Fått meg en hel haug med internasjonale stundeter som venner. De lokale var ikke så interessert for å bli kjent med meg som internasjonal stundet.
Informasjon
- Hjemmesidehttp://www.york.ac.uk/
- Korleis søkeRettleiing om Søknadsweb
- Send søknad herSøknadsweb
- Kode i Søknadsweb7113
- FagnavnStatsvitskap