Hjem
Studentsider
erasmus+

University College Cork og Institutt for geovitenskap (ERASMUS+)

  • LandIrland
  • ByCork
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University College Cork vart grunnlagt i 1845. Universitetet har i dag 120 ulike studieprogram fordelt på fire "Colleges" som dekker heile breidda av universitetsstudium. Universitetet har i dag meir enn 23 000 studentar, over 4000 av dei internasjonale, og har fått tildelt Sunday Times sin pris "Irish University of the Year" heile fem gongar sidan denne prisutdelinga starta i 2002.

Cork er den neststørste byen i Irland med om lag 224 000 innbyggjarar. Byen er kjend for sin rike historie som strekk seg tilbake til 915 då vikingane grunnla byen som eit handelssenter. I dag er byen kjend for sitt mat- og festivalmiljø, ein livleg by kjend som ein livleg kulturby med eit rikt mat- og festivalmiljø. Cork er bygd ved elva Lee som renn gjennom byen i to hovudkanalar slik at du stadig passerer dei mange bruene som kryssar elva. Utanfor bygrensene finn du det fantastaske landskapet i Cork og resten av vestregionen i Irland.

Bustad

Det er mogleg å søke om studentbustad men kapasiteten er ikkje stor nok til at alle som søker vil få tildelt studentbustad. Ein må difor også sjølv leite på den private marknaden.

I Irland har det vore store utfordringar knytt til bustad for utvekslingsstudentar dei siste åra. Universiteta i dei fleste byane melder om stort press på bustadsmarknaden, og det er vanskelegare å få bustad gjennom universiteta.

Semesterinndeling

September til desember og januar til mai.

Studentrapportar

2024

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

15.01.2024 - 15.06.2024

Førebuingar/praktiske tips

*Rapporten er skrevet av student på 3. studieår i studieordningen av 2021.* Dersom du søker deg til University College Cork som tredjeårsstudent må du være obs på at vertsuniversitet har tidligere nominasjonsfrister hvilket betyr at du også vil få svar tidligere. Fra dagen du får plass til du får informasjon fra universitetet går ganske raskt. De er veldig flinke til å sende ut informasjon fortløpende slik at du alltid er oppdatert på hva som må gjøres av deg. De er også alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål, og svarer ganske raskt.

Selve prosessen med å melde seg opp til fag gikk også veldig fint. En liten fordel med å være jusstudent som utveksler til Cork er at du får muligheten til å velge emner både fra "modules for visiting students" og fra "law modules". I starten var det vanskelig å finne emner fra "modules for visiting students" da ikke alle fag er like relevante for graden vår. I ettertid viste det seg at vi også kunne velge emner fra "law modules". Her var det mange spennende fag og det var enkelt å finne fag som ikke kræsjet i timeplanen. Jeg utvekslet på vårsemesteret og mitt inntrykk var at det var flere emner å velge på høsten, men det lot seg likevel gjøre å velge et viderekommende fag for samme emne, slik at det ikke var så begrenset likevel. Alle fag hadde god kapasitet, så det var heller ikke nødvendig å stresse med å velge de fagene du vil ha. Dersom man må endre på fag var også veldig behjelpelige med å endre på timeplanen uten å måtte styre masse frem og tilbake.

Undervisningsformer

I løpet av oppholdet hadde jeg tilsammen 6 fag med 5 credits hver. For tre av fagene var det forelesninger tre ganger i uken, mens for de tre resterende var det en dobbelttime i uken. Tidspunktet på forelesningene kunne også variere, der den tidligste forelesningen var kl 9 og den seneste kl 16.

Undervisningsformen kan minne veldig om den vi har i Bergen med forelesninger og tutorials. Det ble registrert oppmøte i tutorials og det var forventet at man skulle være muntlig aktiv og diskutere med medstudenter. Her gjennomgikk vi oppgaver som en del av øvingen til eksamen. I et av fagene hadde vi to arbeidskrav som måtte leveres for å kunne gå opp til eksamen, mens i et annet fag telte en innleveringsoppgave (levert som en gruppe) 30% av karakteren.

Selve eksamen var også en opplevelse. I fire av fagene hadde jeg 90 minutters eksamener med penn og papir uten hjelpemidler. Jeg var ganske stresset i starten av semestret, men det gikk seg til utover i semestwret. Et tips er å starte å skrive for hånd og løse eksamensoppgaver tidlig i semestret. Her forventes det at du kjenner til lovverket og kan gjengi det på eksamen, samt vise til relevant rettspraksis. På eksamen gis det som regel essayspørsmål eller ulike problemstillinger slik at eksamen kan minne litt om de vi har i Bergen, men i et mindre omfang. Arbeidsmengden var stor, men til gjengjeld baserte eksamen seg på forelesningene så om du har fulgt med jevnt over semesteret skal det gå fint å bestå eksamen.

Foreleserne var også alltid tilgjengelige og var veldig behjelpelige med å svare på spørsmål.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet ved College Cork var meget imponerende. Med sin høye internasjonale anerkjennelse kommer også et variert studietilbud. Dette er eksempler på noe av det de tilbyr; EU-rett, miljørett, immaterialrett, humanitærrett, barnerett, sjørett osv. Jeg hadde faget "humanitarianism and the law" og her oppfordret foreleser oss til å delta i en internasjonal konkurranse. Med andre ord; her finnes det noe for enhver interesse og også mulighet for faglige utfordringer.

Fagleg utbyte og språk

Sammen med den muntlige aktiviteten i tutorials og med essay skriving i to andre emner vil jeg si at jeg har blitt mye stødigere i engelsk, både muntlig og skriftlig. I noen av fagene kunne du også sende over et svar på en eksamensoppgave du eksempelvis har løst også vil de komme med tilbakemeldinger. Mitt inntrykk er at norske studenter forstår og gjør seg forstått sammenlignet med andre europeiske studenter slik at jeg vil si at det faglige utbytte var størst. I starten var det noe utfordrende å forstå den irske aksenten, men et pluss er at de tar opptak slik at man kan se forelesningene i ettertid dersom det skulle gå litt for fort i forelesning.

Universitetsområdet og byen

Cork er Irlands andre største by og minner om Bergen i størrelse. Været er like vekslende som i Bergen, men det regner ikke like mye. Selve universitetsområdet er veldig stort og flott med mange fine parker og cafeer rundt om. Byen er kanskje litt grå og ikke estetisk fin å se på, men byen en sjarm med sine puber. Et lite tips er å skaffe seg et "leapcard" som man fyller opp med penger, og for hver reise blir du trukket ca 1 euro. Ikke gjør som meg og fyll opp kortet med 30 euro, for alt ligger i gåavstand. Fyll heller på etterhvert. Dette kan enkelt gjøres på nett.

Cork ligger sør i Irland og det er kort vei til å dra på dagsturer til søte små havnebyer. Man kan også enkelt leie bil og kjøre langs kysten for å oppleve naturen. Det anbefales!

Bustad

Det er boligkrise i Irland og det å leie er ekstremt dyrt. Her betalte jeg nesten 12 000 i måneden så det er lurt å ha litt oppsparte midler som kan brukes utenom. Vi fikk imidlertid god hjelp av universitetet og jeg fikk tilbudt et rom i et stort studentkompleks ganske tidlig, men her kan det være lurt å melde interesse så fort du vet du skal til Cork. Jeg bodde på Nido Broga House som var nyoppusset og hadde fine fasiliteter som eget treningsstudio, lesesal, store fellesområder med bordtennis osv. Du kunne også leie felleskjøkkenet dersom du ønsket å invitere over til middag. Her hadde jeg eget soverom med bad og delte kjøkken med 7 andre. Den eneste ulempen var at alt av kjøkkenutstyr, toalettsaker og dyner/puter måtte kjøpes selv da dette ikke fulgte med.

Jeg var også veldig heldig å bli godt kjent med de 7 andre jeg bodde med. Selv om det er ganske dyrt å bo i Cork vil jeg virkelig anbefale å bo i studenthybel. Dette fordi utleiemarkedet er ganske vanskelig og mange irske studenter bor hjemme mens de studerer. Jeg fikk imidlertid inntrykk av at de bygger flere studenthybler så man kan jo håpe at det løser seg etterhvert.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet var kjempebra. I likhet med i Bergen hadde UCC også mange studentgrupper som tilbød ulike aktiviteter. De hadde også ulike grupper som arrangerte mye sosialt med temafester og utflukter over helgene. Dette var en gyllen mulighet til å bli kjent med andre utenlandske studenter.

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

Vår 2024 - Integrert master i rettsvitskap

15.01.2024 - 15.06.2024

Undervisningsformer

Forelesninger og noe gruppeundervisning i et par av fagene.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet tilgjengelig for erasmusstudenter innen juss er noe begrenset. Vi to som dro fra Dragefjellet tok seks fag: Introduction to business law, Commercial law, Child law, Medical law, Employment law og Humanitarianism and the law.

Fagleg utbyte og språk

Ettersom vi valgte å ha seks fempoengsfag så var også det faglige utbyttet litt annerledes. I stedet for å gjøre et dypdykk inn i ett emne, fikk vi heller "skrape overflaten" i veldig mye forskjellig. Likevel var undervisningen god, og foreleserne er flinke. I to av fagene, introduction to business law og child law, hadde vi gruppeundervisning, noe som var veldig lærerikt.

I to av fagene, employment law og humanitarianism and the law, hadde vi hjemmeksamen/innlevering som eksamen. I de fire andre fagene våre hadde vi skoleeksamen med penn og papir, helt uten hjelpemidler, som varte i 90 minutter.

Universitetsområdet og byen

Cork by er en litt typisk Irsk by. Selve byen er ikke den fineste, men den har mye sjarm. Cork har generelt veldig mange pubber og kirker. Universitetsområdet ligger for seg selv rett utenfor sentrum i byen, og området er veldig vakkert. Universitetet har mange eldre, ærverdige bygg, og bærer et litt "amerikansk campus" preg.

Noe av det jeg likte best med Cork, er at det er en by hvor det er lett å gå over alt. De vi ble kjent med som ikke hadde bolig i sentrum, kjøpte gjerne sykler og var veldig fornøyde med det, da Cork for det meste er en ganske flat by.

Like ved Universitetet ligger "Mardyke Arena", en stor idrettsarena med treningssenter, basseng osv, som er gratis for studenter ved universitetet. Inkludert er også diverse gruppetimer.

Bustad

Det er lurt å være ute i god tid med å finne bolig, det er få boliger og generelt dyrt å bo i Cork. Vi søkte om bolig gjennom universitetet, og fikk tildelt en sentral og fin studentbolig, "Nido Broga House". Det er likevel verdt å nevne at de fleste boligene koster mye, vi betalte rundt 1300 euro i mnd.

Sosialt miljø

Universitetet har mange studentgrupper man kan melde seg inn i. Det er også veldig mange internasjonale studenter ved universitetet. Vi ble medlem i en Whatsapp gruppe for international students, og de ansvarlige for de gruppene har også en egen Instagram, "@corkinternationalstudents". Det juridiske fakultetet hadde også et velkomstmøte for de internasjonale jusstudentene, som gjorde at vi ble godt kjent.

2023

Vår 2023 - BA i geovitskap

Vår 2023 - BA i geovitskap

15.01.2023 - 15.06.2023

Førebuingar/praktiske tips

- Irland har en bolig krise så en burde forberede seg på at det er mye dyrer studentboliger i Irland enn i Norge.
- Veldig praktisk med buss kort som en greit å bestille på forhånd til studentboligen eller hjem. (TFI Leap Card)
- Forberede innkjøp av diverse kjøkken utstyr og dyne/pute og trekk til.

Undervisningsformer

Undervisningene besto av to time med forelesninger i løpet av uken som ikke varte mer en en time. Flere av fagene hadde en essay som bestemte sluttkarakteren, og ikke en skoleeksamen.

Vurdering av emnetilbodet

Som besøkende studenter var det få fag som hadde mer en 5 studiepoeng. Derfor burde en forberede seg på å ha mer fag enn 3.

Fagleg utbyte og språk

Forelesningene var lett forståelig og aksenten var ikke en utfordring. Siden språket var engelsk var det lettere å bli vandt med hvordan informasjon ble gitt. Jeg er ikke så vandt med en essay, som ikke nødvendigvis har noe alt du lærer i forelesningene, så fikk ikke ønskelig faglig utbytte i alle fagene, siden jeg endte opp med å kun lære det jeg trengte til essayene.

Universitetsområdet og byen

Undervisningsområdet er nesten større enn sentrum, med flere bygninger etter hverandre. Hvis en har diverse fag som ikke er i samme felt, må en forvente å måtte bevege seg. Byen er ikke stor, men den er svært koselig. Det er ikke en typisk turistby og slik ser den ikke ut heller. Kan beskrive den som "grå". Selv om byen ikke er visuelt attraktiv for alle, er det gode muligheter til å ta buss til andre steder i Irland om ønskelig.

Bustad

Studentboligene er normalt satt opp at 7-8 personer har eget soverom og bad, men deler kjøkken. Her må en kjøpe inn alt (ikke møbler og madrass) selv for å så kvitte seg med det på slutten av året.

Sosialt miljø

Veldig sosialt og kjekt! Det er en internasjonal gruppe på facebook som legger ut arrangementer og turer som de tilbyr for en viss sum. Her får en mulighet til å bli med på arrangerte turer til blant annet Belfast, Kerry, Galway og mer.

Informasjon