Thammasat University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)
- LandThailand
- ByBangkok
- AvtaletypeBilateral
- Lengde på opphald1 semester
Hovedinnhold
Om avtalen
Kven kan søke
Denne avtalen er open for alle UiB-studentar. I utgangspunktet har Thammasat University eit krav om C-snitt for utvekslingsstudentar. Nokre fakultet kan likevel godta studentar med lågare snitt. Ein indikasjon kan ein få ved å lese her: Admission Criteria for Exchange Program (tu.ac.th)
Når i studiet kan eg reise
Ta kontakt med studierettleiar ved ditt institutt/fakultet for informasjon om dette.
Språk
Undervisningsspråket ved dei ordinære studieprogramma er thai, men ved internasjonale program er undervisningsspråket engelsk. Thammasat University krev IELTS- eller TOEFL-test, og resultata av testen må sendast inn saman med søknadspapira til Thammasat innan deira søknadsfristar, som per no høvesvis er 20. september og 20. mai. Minstekrav til resultat på engelsktesten kan ein lese om på Thammasat sine nettsider.
Studentar som ønsker å søke på denne avtalen må difor undersøke når og kvar slike testar vert arrangert, og melde seg opp til ein test. Dette kan bety at ein må avlegge test før ein får svar på søknad om utveksling frå UiB. Det er kostnadar knytt til desse testane.
Kva emne kan eg ta
Liste over emna som Thammasat University tilbyr finn du her: Course Offering (tu.ac.th)
Studieavgift
UiB har ein utvekslingsavtale med Thammasat University som inneber at vi kan få eit avgrensa tal friplassar (plassar utan skulepengar) kvart år.
Om lærestaden
Om lærestaden og byen
Thammasat University blei oppretta i 1933 og ligg i det historiske sentrum Tha Prachan i Bangkok. Universitetet er det nest største i Thailand, med om lag 34 000 studentar. Universitetet har eit godt omdøme, særlig innanfor samfunnsvitskapelege fagområde. Dei er elles sterke blant anna på journalistikk, økonomi og helsefag. Thammasat University er fordelt på to campusområde. Tha Prachan, den eldste campusen, ligg i hjartet av Bangkok. Alle dei humanistiske og samfunnsvitskapelege fagmiljøa held til her. Campusen Rangsit ligg i ein nordleg forstad til Bangkok. Her held realfaga, ingeniørfaga og dei medisinske studiane til.
Bangkok har eit folketal på rundt 8 millionar og vert med sin blanding av rik kulturarv og moderne skyskraparar, sett på som ein av dei mest spanande byane i regionen.
Bustad
Universitetet har eit internasjonalt kontor som hjelper tilreisande studentar med å finne bustad i byen.
Semesterinndeling
Dei fleste studieprogramma ved universitetet har trimesterinndeling, men nokre studieprogram har òg semesterinndeling som den vi kjenner frå Norge. Thai Studies Program er eitt av dei studieprogramma som går over to semester, frå august til desember og januar til mai.
Studentrapportar
2023
Vår 2023 - integrert master i havteknologi
15.01.2023 - 15.06.2023Førebuingar/praktiske tips
Visum gikk knirkefritt: fikk visum på e-post få dager etter jeg søkte. Alt blir gjort gjennom ambassaden i Oslos nettsider. Det kan være lurt å ha med visumen på papir til immigration officeren på flyplassen i Thailand, selv om det strengt talt ikke er nødvendig. De ga meg turistvisum i passet selv om det sto i systemet deres at jeg skulle ha studentvisum, og dette måtte jeg endre seinere.
Thammasat er et stort universitet med flere campuser og mange fakulteter å søke seg inn på. Jeg søkte på en halv-uavhengig skole som var en del av Thammasat: SIIT. De har egentlig en egen søknadsprosess for utveksling, men man kan søke via avtalen UiB har med Thammasat og dermed slippe å søke direkte til SIIT.
Undervisningsformer
Normen er en tre-timers forelesning i hvert fag i uka. Man er nødt til å ha 70% oppmøte i alle fag, men det er ikke alle forelesere som tar oppmøte. Alle fag har en midterm-eksamen i samme uka i mars og en siste eksamen i mai. Det er også oppgaver underveis som spiller inn på karakteren. Hvor mye eksamenene og oppgavene spiller inn på karakteren er veldig varierende mellom fagene.
I undervisningen i emnene jeg tok var det stort sett å sitte og høre på foreleser lese fra powerpoint, men jeg hørte fra andre at noen av deres emner var langt mer interaktive.
Vurdering av emnetilbodet
Skolen hadde mange emner innen ingeniørfagene og informatikk. Man kan ta emner på tvers av fagområdene på skolen. Det er stor overvekt av emner på bachelornivå ettersom de opererer med fire års bachelor og ett års master i Thailand, men det er også emner på masternivå. Så og si alle emner er på 3 thailandske studiepoeng som tilsvarer rundt 5-6 norske studiepoeng.
Fagleg utbyte og språk
Det faglige utbyttet varierer veldig. Jeg hadde fire fag, hvorav kun ett av dem hadde en foreleser med dugelig engelsk. De tre andre krevde en del konsentrasjon kun for å forstå det som ble sagt, noe som blei slitsomt når man prøvde å følge med i tre timer. For å få noe særlig ut av fagene må man jobbe på egenhånd, og de er flinke til å dele ut oppgavesett. Å få toppkarakter er nok (veldig avhengig av fag) like vanskelig som på UiB, men å bestå er langt lettere. De finnes ingen definert strykgrense, men i alle fag skal det være noen få studenter som stryker. Får du bedre resultat enn disse består du.
Universitetsområdet og byen
SIIT hadde to campuser: et bygg på Thammasats campus på Rangsit (for ingeniørfagene) og et bygg en liten halvtime med buss unna i Bangkadi (informatikkfagene). Rangsit campus er et kjempedigert campus med masse sportsanlegg (det er her Bangkok United spiller fotballkampene sine), kjempemange spisesteder (spesielt den indiske sjappa ved Green Canteen bør besøkes), og et rikt dyreliv (både båndvaran og løsbikkjegjenger). SIIT lå nogenlunde sentralt og var nære til et par store kantiner. De hadde store forelesningssaler og mindre klasserom, alt ettersom. Alle undervisningsrom hadde alltid aircondition på veldig kaldt av en eller annen grunn.
Rangsit campus er et stykke utenfor Bangkok. Det finnes et greit kollektivtilbud for å komme seg dit og drosjer finnes også overalt i Bangkok og omegn.
Bustad
Man er nødt til å bo privat, ettersom studentboligene er stengt for utvekslingsstudenter. Veldig mange bor i hybler i leilighetskompleksene Dcondo eller Golfview. Jeg valgte å bo på Accompark. Alle disse blir anbefalt av skolen, og buddyene dine hjelper deg med det praktiske. Man får rundt 30 kvadratmeter med eget bad og fullt innredet rom for mellom 2-4000 kroner i måneden. Noen av stedene inkluderer svømmebasseng og et lite treningssenter. Noen velger og å bo i en av "studentblokkene" i Bangkok, og de jeg møtte som gjorde dette var kjempefornøyd med det.
Sosialt miljø
Kjempebra sosialt miljø! På SIIT kommer rundt 20 utvekslingsstudenter om våren og 60 om høsten. Det er umulig å ikke bli kjent med andre utvekslingsstudenter, og thailenderne er også veldig vennlige og omgjengelige. Man får garantert noen venner å reise med, og reising blir det nok veldig mye av.
2019
2019 VÅR BASV-AORG
15.01.2019 - 15.06.2019Førebuingar/praktiske tips
Søk om visum med en gang du har de dokumenter du trenger, denne prosessen kan ta litt tid. Ta kontakt med vertsuniversitet hvis det er noe du lurer på, jeg opplevde de som behjelpelig og hyggelig. Ellers kan det være lurt å lese seg litt opp på område og byen, være klar over kulturforskjeller og hva som blir sett på som høffelig og ikke. Ellers pakk lett og meld deg inn i facebook gruppe som blir opprettet av kontaktperson hos vertsuniversitetet for informasjon og sosiale sammenkomster.
Undervisningsformer
Jeg hadde 5 fag, med forelesning i hvert fag hver uke. I motsetning til 1,5 timers forelesning ved UiB hadde jeg 3 timers forelesning i Bangkok. Med andre ord, stor overgang! Gikk heldigvis fint etterhvert. Ellers er det veldig likt som UiB, men med mer praksis og samhandling mellom professor og student enn det jeg har opplevd på UiB. Ellers hadde vi presentasjoner, innleveringer, 'midterm exams' og 'final exams'. Dette kunne variere mellom hjemmeeksamen og skoleeksamen.
Vurdering av emnetilbodet
Emnetilbudet syns jeg var veldig bra, men store variasjoner og mulighet på tvers av fakulteter og interesseområder. Jeg hadde muligheten å enten holde meg innenfor mitt fagfelt, eller bevege meg utenfor som for eksempel ta emner som var mer rettet mot både det Thailandske språket, kultur og dans.
Fagleg utbyte og språk
Faglig utbytte var bedre enn forventet. Alle professorene jeg hadde var dyktige i engelsk, og enkle å forstå. Dete gjaldt også studentene, da graden de tar foregår på engelsk. Det store minuset var at vi ikke hadde pensum bøker, men faget var satt sammen av en rekke artikler og nettsider. Dette kunne oppfattes som litt rotete, og vanskelig å navigere seg igjennom ifht eksamener.
Universitetsområdet og byen
Universitetsområdet (Thammasat University Tha Phra Chan) var fantastisk! Lett å navigere seg rundt, i tillegg til god, trygg og billig mat. Beliggenheten kunne ikke vært bedre da du er i hjertet av Bangkok (3 min unna Grand Palace) og helt ved elvekanten som er hovedåren gjennom Bangkok. Siden trafikken i Bangkok kan være ganske forvirrende og fortvilende er det uten tvil best å ta båt når man skal bevege seg rundt. Byen generelt er vanskelig å beskrive med noen setninger, men det er en fantastisk by med en unik kultur, og yrende liv. Her har man billig 'street food' rundt hvert hjørne, smilende thaier, musikk og kultur og mye mer. Ikke minst er det som regel varmt og fint vær!
Bustad
Man må ordne seg bolig selv, men universitetet gir god informasjon om steder studenter pleier å bo, beliggenhet og standard. Jeg valgte å gå utenom dette for å få både treningsstudio, basseng osv til en god pris. Jeg tok rett og slett bare kontakt med en agent gjennom facebook som var spuper hyggelig og fikset alt for meg. Siden veldig mange thaier sliter med engelsk var det godt å ha en mellommann som tok seg av alt det praktiske osv. Rekninger betaler man ganske greit på 7/11 (veldig lett), og husleie kan man sette inn på en bankautomat som er overalt. Jeg betalte ca 4-5 nok i mnd, inkludert alt av TV, internett, vann, strøm, basseng, treningsstudio osv. Dette var også veldig nærmt både skolen og kjøpesenter.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet er veldig bra! Man blir kjent med andre som er på utveksling fra over hele verden, men man blir også godt kjent med de lokale. Vi var godt blandet med Thaiene, så jeg fikk like mange venner fra Thailand som jeg gjorde fra både USA og Europa. Jeg opplevde at alle var ute etter å skape minner, og var veldig lett å bli kjendt med og finne på ting med. Blandt annet å reise rundt i Thailand, og i Asia generelt. Thaiene var veldig flinke til å ta intiativ til å vise oss rundt, anbefale spisesteder og generelt tok godt vare på oss og hadde forståelse for at det var nytt og ukjent! I tillegg arrangerte skolen også mange forskjellige aktiviteter rundt om i Bangkok og omegn.
Informasjon
- Hjemmesidehttp://www.tu.ac.th/en/
- Korleis søkeRettleiing om Søknadsweb
- Send søknad herSøknadsweb
- Kode i Søknadsweb7102
- FagnavnAlle fag