Aalborg Universitet og Universitetet i Bergen (ERASMUS+ - NORDLYS-nettverket)
- LandDanmark
- ByAalborg
- AvtaletypeErasmus+
- Lengde på opphald1-2 semester
Hovedinnhold
Om avtalen
Kven kan søke
Nordlysnettverket er eit tverrfagleg nettverk der alle dei store universiteta i Norden deltar. Hensikten med nettverket er å tielrettelegge for utveksling i Norden også i dei tilfella der det ikkje finst eit eige fagleg Nordplus-nettverk som studenten kan reise gjennom. I utgangspunktet kan alle UiB-studentar søke på utveksling gjennom Nordlys-nettverket. UiB kan sende to studentar per semester gjennom nettverket. Dersom du reiser ut gjennom Nordlysnettverket vil du få erasmusstipend og du må ha Learning Agreement.
Når i studiet kan eg reise
Det er i utgangspunktet inga avgrensing på når i studieløpet du kan gjennomføre utveksling gjennom Nordlys-nettverket, og det er opna for utveksling både på bachelor- og på masternivå. Ta kontakt med studierettleiaren din dersom du er i tvil om dette.
Språk
Undervisningsspråket er i utgangspunktet det nasjonale eller regionale språket universitetets eigne studentar får undervining på.
Kva emne kan eg ta
Ein kan i utgangspunktet studere alle fag, men det kan vere avgrensingar. Dette gjeld spesielt fag som har eigne nordplus-nettverk, for eksempel medisin, juss og statsvitskap.
Studieavgift
Det er ingen studieavgifter i Nordlys-nettverket, men studentane må registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er på utveksling.
Om lærestaden
Om lærestaden og byen
Aalborg Universitet blei grunnlagt i 1974. Det har litt i overkant av 22 000 studentar og fire fakultet. Statens Byggforskingsinstitutt er òg ein del av universitetet. Universitetet følger ein eigenutvikla modell for problembasert læring (PBL). Det har campusar i København og Esbjerg i tillegg til hovudcampusen i Ålborg.
Ålborg ligg ved Limfjorden i Nordjylland, rett sør for Nørresundby og 120 kilometer nord for Århus. Byen litt over 100 000 innbyggarar, og var lenge ein viktig industriby for området, med spiritus, sigarar og skip som dei viktigaste eksportprodukta. I dag er industrien mindre framtredande. Til gjengjeld satsar byen no stort på teknologi, forsking og utdanning.
Bustad
Universitetet sine bustadkontor hjelper internasjonale studentar med å finne bustad i Aalborg og Esbjerg. På campusen i København er kapasiteten dårlegare. Dei fleste som studerer der finn bustad på den private marknaden.
Semesterinndeling
September - januar og februar - juni.
Studentrapportar
2023
HØST 2023 - BAPS-AOP
15.08.2023 - 31.12.2023Førebuingar/praktiske tips
Skaff deg sykkel tidlig. Alle sykler i Danmark, og det er mye mer effektivt enn buss. Vi leide sykler på Flexi Fix der vi kunne leie pr måned. Super enkelt!
Undervisningsformer
På AAU tilbyr de PBL (problem based learning), der man blir satt I grupper og jobber mye med gruppearbeid. På 5.semester hadde vi ikke det. Vi hadde derfor bare forelesninger og seminarer. Seminarene var det professorene som holdt. Det meste forgikk på dansk.
Eksamensformen var hjemmeeksamen over x antall dager.
Vurdering av emnetilbodet
Fagene var veldig interessante, og det var mye casearbeid. Veldig spennende å jobbe på denne måten.
Fagleg utbyte og språk
Det var en mulighet for alle utvekslingsstudenter å ta et danskkurs. Dette gjorde ikke vi, men de andre internasjonale studentene sa at det var et bra kurs dersom man ønsker det.
Faglig nivå var bra.
Universitetsområdet og byen
Vi gikk på den Create som var den delen av universitet som holdt til i sentrum. Dermed var det veldig sentralt. Universitetet var utrolig fint. Psykologi hadde også et annet bygg ved siden av der seminarene foregikk, og det var også her vi hadde leseplasser.
Lesesaler var det ikke så mye av. Vi satt en del på studenterhuset i eksamensperioden. Dette var i grunnen en av de få lesesalområdene som var tilgjengelig.
Aalborg var gjerne hakket mindre enn Bergen, men det var en veldig koselig by der det var kort vei til det meste. Det var også her Studenterhuset var. Her ble det arrangert internasjonal wednesday hver onsdag.
Bustad
Vi fikk bolig gjennom Boligportalen.dk. Da måtte vi lage en bruker som vi måtte betale for. Vi var tre stykk fra UiB, som bodde sammen. Svært mange av de andre internasjonale studentene bodde i studentleiligheter de hadde fått tilbudt da de skulle på utveksling. Her var vi også mye på besøk. Det virket utrolig hyggelig å bo med så mange andre utvekslingsstudenter, så dette kan jeg virkelig anbefale.
Sosialt miljø
Det var utrolig bra sosialt. Som utvekslingstsudent fikk man utdelt Buddy (hvis man ville det). Buddyene hadde mye forskjellig opplegg der man var nødt til å melde seg på. Da møtte man alle de andre utvekslingsstudentene også. Dette var utrolig gøy. I tillegg var vi ofte på Studenterhuset hver onsdag da de fleste internasjonale studentene kom for å samles og spille spill, drikke øl og bare henge. Det sosiale miljøet rundt de andre utvekslingsstudentene var utrolig bra, og det var disse som gjorde det meste av oppholdet mitt.
Det sosiale miljøet på skolen var ikke like bra, da det ikke ble arrangert så mye der. Dette va også mye fordi vi kom inn på femte semester, men de danske studentene var utrolig hyggelige og imøtekommende.
HØST 2023 - BAPS-AOP
15.08.2023 - 31.12.2023Førebuingar/praktiske tips
Det kan være lurt å gjøre seg kjent med papirene som er nødvendige for å bu og studere i Danmark. Les gjerne på AAU sine sider og delta på de møtene som eventuelt skulle være, for å gjøre det enklest mulig for en selv. Om du har spørsmål ikke vær redd for å ta kontakt med administrasjonen på AAU.
Undervisningsformer
Undervisningsformene er svært like dem på UIB, hvor det som oftest praktiseres forelesninger. I de fagene jeg deltok på, var flinke på å også inkludere seminarer, noe som gir en variert studiedag.
Vurdering av emnetilbodet
Valget av emner var hakket mer begrenset enn det jeg først antok, men emnene jeg valgte var innholdsrike og spennende uavhengig. Generelt følgte jeg det 5.semesteret, som jeg ville gjort på UiB, med ett fag på 1.semester og ett på 9.semester. De var flinke både på AAU og UIB på å oppdatere og være behjelpelige fortløpende.
Fagleg utbyte og språk
Ettersom det aller meste av undervisning og noe av pensum går på dansk, vender en seg fort til det. Det danske språket er også veldig likt det norske, så opplevde ikke det som et problem. En blir bare bedre og bedre til å forstå, og til og med prate litt dansk. Fikk også forbedret engelsken, ettersom noe av pensum og noen av forelesningene foregikk på engelsk. I tillegg var det mange andre utvekslingsstudenter fra hele verden, der det ble nødvendig å snakke engelsk.
Universitetsområdet og byen
Byen er noenlunde på samme størrelse med Bergen, og ligger også rett ved havnen. Den har en hyggelig atmosfære, spesielt mot juletiden.Det var både «East Campus» og «Create», hvor alle forelesningene våres foregikk på sistnevnte, som også er et nytt og ekstremt flott bygg når sant skal sies. Det meste av seminarer foregikk i et annet bygg ikke langt fra «Create», slik at det ikke ble strevsomt å flytte seg fra plass til plass.
Bustad
Universitetet har egne boliger de leier ut til studenter, men vi brukte en privat ordning. Vi var svært fornøyde med våres, men jeg anbefaler å være ute i god tid.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet var høydepunktet av semesteret. I «International Welcome Week» ble jeg kjent med mange studenter fra Norge, Danmark, resten av Europa og verden. Dette skaper et godt og trygt grunnlag for resten av studieoppholdet. I tillegg arrangerer AAU og diverse andre ordninger flere arrangementer utover semester, så ville anbefalt å holde seg oppdatert, for å ikke gå glipp av alt det kjekke.
HØST 2023 - BAPS-PSYK
15.08.2023 - 31.12.2023Førebuingar/praktiske tips
Aalborg er en veldig hyggelig by, med mange utvekslingselever! Lei sykkel! Møt opp på opplegg for utvekslingselever!
Undervisningsformer
Undervisningen er ganske likt som i bergen, med forelesninger og seminar. Universitetet er opptatt av problemløsningslæring, hvor enkelte fag inkluderer prosjekter i grupper.
Vurdering av emnetilbodet
Emnetilbudet virket greit! Jeg valgte å følge 5. semesteret der, men det er mulig å velge fag fra alle høst semestre på bachelor, samt noen masterfag.
Fagleg utbyte og språk
Undervisning og seminar er for det meste på dansk, og noe engelsk. Det var noen forelesere som var vanskeligere å forstå, men man kommer raskt inn i det. Det var mange eksterne forelesere, avhengig av tema, som ga godt faglig nivå.
Universitetsområdet og byen
Psykologi tilhører campus i sentrum, som er veldig fint! Det er en veldig fin forelesningssal, hvor psykologi har alle forelesninger, og en stor kantine, i tillegg til at det ligger veldig sentralt. Studenterhuset har fine leseplasser i øverste etasje!
Bustad
Vi fant bolig privat, gjennom boligportalen.dk. Å bo i studentbolig virket også veldig sosialt og hyggelig. Det er ikke mulig å søke studentboliger i prioritert rekkefølge, men et åpent kommentarfelt, hvor man kan skrive at man ønsker å bo i sentrum, noe jeg ville anbefalt.
Sosialt miljø
Det sosiale miljøet er utrolig bra i Aalborg! Det er mange utvekslingselever og et godt "buddy"-program, som arrangerer turer, quizer, bowling og mye annet. Det er "internasjonal onsdag" på Studenterhuset hver onsdag kveld, hele semestret, som er veldig gøy og gjør det veldig lett å opprettholde relasjoner.
Informasjon
- Hjemmesidehttp://www.aau.dk/
- Korleis søkeRettleiing om Søknadsweb
- Send søknad herSøknadsweb
- Kode i Søknadsweb5272
- FagnavnAlle fag