Hjem
Studentsider
erasmus+

Bogaziçi (Bosphorus) University og Institutt for geografi (ERASMUS+)

  • LandTyrkia
  • ByBebek/Istanbul
  • Studieplassar4
  • StudienivåMaster og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på masterprogrammet i systemdynamikk.

Når i studiet kan eg reise

Masterstudentar i systemdynamikk kan reise på utveksling i 2. semester av masterprogrammet.

Språk

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Bogazici University blei grunnlagt i Istanbul i 1863, som den første amerikanske institusjonen for høgare utdanning utanfor USA. Universitetet har stadig sterke band til det amerikanske utdanningssystemet, og all undervisinga blir gitt på engelsk. Dette er eit av dei mest prestisjetunge universiteta i Tyrkia. Dei 12 400 studentane er fordelte på seks fakultet og seks campusar. Dei to største campusane ligg sentralt plasserte langs breidda av Bosporossundet i Istanbul.

Istanbul er den femte største byen i verda, med nær 14,5 millionar innbyggarar. Denne byen, som lenge var kjent som Konstantinopel, har spela ei særs viktig historisk rolle. Blant anna har han vore hovudsete for fire store imperium: Romarriket, Austromarriket, Det latinske riket og Det osmanske riket. Byen ligg nordvest i Tyrkia, på begge sider av Bosporos, som skil Europa og Asia.

Bustad

Universitetet har fleire studentbustader i Istanbul, og tilbyr internasjonale studentar innkvartering på den privateigde studentheimen Superdorm i bydelen Etiler. Her finst hovudsakleg dobbelrom eller trippelrom, som ein deler med andre studentar.

Semesterinndeling

September - desember og februar - mai.

Studentrapportar

2018

Vår 2018 - MA sammenliknende politikk

Vår 2018 - MA sammenliknende politikk

15.01.2018 - 15.06.2018

Undervisningsformer

Undervisningen er mer diskusjonsbasert enn det jeg har opplevd i Norge. Klassene er også ganske små (10-20 personer). Hvert fag ( i alle fall mine) krevde at jeg holdt minst en muntlig presentasjon (20 min), leverte to innleveringer (5 sider) og en final paper (15 sider).

Vurdering av emnetilbodet

Universitet er relativt lite og det bærer emnetilbudet preg av. Universitet i Bergen krevde at jeg bare tok fag på masternivå i Statsvitenskap og siden skolen bare tilbydde to var det et problem, men etter noe stress løste det seg ved at jeg tok bachelorfag med en ekstra oppgave fra professor.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbytte for meg var utrolig stort. En ting som bør nevnes er at det er mye fokus på kritisk tenking fremfor faglig fakta. Det vil si at du leser mye filosofi og andre fagområdet snarere enn bare statsvitenskap. Hva du skriver i innleveringene dine er også fullstendig opp til deg selv, det finnes ingenting som oppgavetekst. Angående språk så er nok Tyrkia det landet jeg har vært i hvor den generelle befolkningen har lavest engelsk kunnskaper, det gjelder også for medstudenter (til tross for at undervisningen foregår på engelsk). Unntaket er foreleseren som er gode
i engelsk.

Universitetsområdet og byen

Campus er nok det fineste jeg har besøkt (og jeg har vært på mange Ivy League i USA) med utsikt over store deler av Istanbul. Angående Istanbul er det en av de kuleste byene jeg har vært i. Det er en av de få byene hvor det vestlige og østlige møtes til en miks som blir unik.

Bustad

Anbefaler med å vente med å skaffe bolig til du kommer ned dit. Book et rom på Airbnb så blir du kjent med området før du bestemmer deg hvor du skal bo. Gjennomsnittelige husleie ligger på 2000 NOK. Anbefaler ikke Superdorm - det er dyrt (4000-5000 NOK) og strengt (du kan ikke ha med gjester).

Sosialt miljø

Som tidligere nevnt er den gjennomsnittelige tyrker dårlig i engelsk så det er noe vanskelig å bli veldig godt kjent med dem. Uansett så har de en Erasmus studentgruppe som du automatisk blir meldt inn og her møter du studenter fra hele verden som jeg ble godt kjent med. Studentgruppen arrangerer masse fester og turer, så det sosiale er ikke noe problem.

2015

Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk

Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Ingenting

Undervisningsformer

Forelesninger, mindre klasser. Forventes deltakelse. Deltakelse og oppmøte kan gjelde opp til 30 prosent av karakteren. Vanlig med 2 midterms og slutteksamen, flere quiz underveis og essay-innleveringer. Mer lignende videregående-opplegget i Norge. En testes for alt alltid.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bra. Det kan være vanskelig å få de fagene en ønsker når en legger dem inn i systemet. Ikke gi opp. Møt personlig opp første uke i klassen for å spørre professor om du kan delta. Som regel skal dette ordne seg.

Emnetilbudet varierer nok noe fra fakultet til fakultet, men for statsvitenskap, økonomi, markedsføring og filosofi er tilbudet bra.

Fagleg utbyte og språk

Dette avhenger veldig av professor. Jeg lærte mye.
Alt er på engelsk, det er ganske lett å gjøre det bra kun fordi vi har fordel av å kunne såpass bra engelsk.
Det kan være vanskelig for utvekslingsstudenter å melde seg opp til tyrkisk kurs, du trenger bekreftelse fra hjemmeuniversitet til dette, noe jeg ikke skaffet meg. Det er derimot mulig.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er utrolig vakkert. Det ligger på en topp med utsikt til Bosporus. Det er utrolig grønt og fullt av dyreliv. Katter og hunder bor bokstavelig talt over hele campus. Kanskje ikke det beste for en som har allergi...
Byen er en storby. Mye trafikk, mye forurensing og mye kjøpemas. Du vil derimot finne bydeler som er mye mer sjarmerende. Jeg vil personlig anbefale: Kadiköy og Besiktas. Det kommer selvfølgelig også an på hvor i bydelen du bor. Besiktas sentrum er ikke like sjarmerende som Besiktas nabolag.

Bustad

Det er upraktisk å bo på den anatolske siden dersom du skal studere på Bogazici. Det finnes masse bra kollektiv en kan bo i omkring universitet. Jeg bor i Besiktas og er veldig fornøyd med det. Nydelig skolevei langs Bosporus. Dersom du bor lenger vekke fra havnene blir det aktuelt å ta metro/buss, noe som også fungerer veldig bra. Billig for en fra Norge uansett hva du gjør. Anbefaler ikke dormitories desverre, heller ikke Superdorm.

Sosialt miljø

Erasmus-miljøet er stor på Bogazici og det er mange organisasjoner som arrangerer sosiale events hele tiden. Jeg har ikke vært på noen av dem. Det finnes mange andre spennende grupper en kan melde seg inn i. For meg har mengden arbeid vært for stor til at jeg kan gjøre mye på fritiden. Jeg har klart å presse inn utrolig mye til tross, men alt har vært i regi av miljø utenfor universitetet. Jeg er seriøs når jeg sier at det er mye å gjøre.

Informasjon