Hjem
Pandemisenteret

Nyhetsarkiv for Pandemisenteret

28. oktober arrangerte Pandemisenteret sin fjerde nasjonale konferanse i Bergen. Fagfolk fra en rekke forskjellige institusjoner samlet seg for å diskutere temaer som styring i en kompleks verden, kunstig intelligens, klima og samarbeid mellom media og akademia.
Pandemisenteret fortsetter med våre frokostmøter i hele høstsemesteret. Bli med og hør om banebrytende forskning rundt pandemier og multikriser på tvers av fagdisipliner.
Gøril Vikøren Nøkleby startet nylig opp som administrativ leder ved Pandemisenteret.
Masterstudent Camilla Anna Simonelli fra University of Pavia skal tilbringe det neste halve året ved Pandemisenteret. Der vil hun fullføre masteroppgaven sin med fokus på fremtidig bruk av KI-modeller i helsevesenet. Modellene er trent opp på pasientdata fra pandemien.
Anders Kuvaas Herting begynte nylig sitt doktorgradsarbeid ved Pandemisenteret. 31-åringen skal bruke de neste årene til å undersøke erfaringer med hurtigtesting under Covid 19-pandemien.
Bli med på vårt månedlige månedlige lunsjmøte på Alrek Helselynge med mål om å fremme tverrfaglig samarbeid om pandemierelaterte forskningsprosjekter.
For å koordinere innsatsen rundt forskning på klima og helse, arrangerte Bjerknessenteret og Pandemisenteret en idémyldring 14. juni. Sesjonen ble holdt på Alrek helseklynge og samlet forskere og andre til diskusjon om de kritiske koblingene mellom klimaendringer og helse.
Er vi ordentlig uheldige, blir ei ku i Texas opphavet til en ny pandemi. Det er all grunn til å følge med på det skjer i USA.
2023 ble nok et spennende og innholdsrikt år for Pandemisenteret. Nå kan du lese årsrapporten med en oppsummering av vår varierte aktivitet gjennom fjoråret.
Tross økt stress og flere psykiske plager, ble det færre røykere under pandemien, viser en ny UiB-studie.
Pandemisenteret skal fremover lede en nyopprettet arbeidsgruppe på migrasjon og pandemi på oppdrag fra den europeiske folkehelseorganisasjonen EUPHA.
Pandemisenteret har nå ledig en stipendiatstilling knyttet til prosjektet ”Social insights into «point-of-care»-testing and pandemic preparedness”.
Under koronapandemien brukte norske helsemyndigheter begrepet "nasjonal dugnad" for å oppfordre til kollektive smitteverntiltak. Ny forskning viser at bruk av slike kulturelt spesifikke begrep kan være problematisk for innvandrergrupper.
Trusselen fra nye virus øker, men det gjør også vår kunnskap og teknologi.
Pandemisenteret deltok i en diskusjon med temaet "Styrking av kapasitet og sikring av beskyttelse av sårbare migranter, asylsøkere og flyktninger", arrangert av INTERSOS Hellas.
Pandemisenteret vil samarbeide med Universitetet i Gdansk for å utveksle erfaringer fra helseambassadør-prosjektet som ble arrangert i Bergen under covid 19-pandemien. Målet er å bruke den samme modellen i en polsk kontekst og blant ukrainske innvandrere i Polen.
Friday 27th of October the Pandemic Centre at UiB celebrated 3 years of existence by inviting to the first international conference. The topic for this year's conference was long term consequences of the covid-19 pandemic.
PhD-studenter fra en rekke forskjellige fagfelt deltar på Pandemisenterets tverrfaglige PhD-kurs denne høsten. Studentene håper kurset vil gi dem en bredere forståelse av de komplekse problemstillingene under en pandemi.

Sider