Hjem
Det psykologiske fakultet

Fay Giæver

Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU.

Hovedinnhold


Kontaktinformasjon

Jeg er hovedsakelig interessert i betydningen av emosjoner (følelser) i arbeidslivet, deres årsaker, konsekvenser og hvordan de utvikler seg over tid. Ph.d.-arbeidet, som ble avsluttet i 2009, fokuserte spesifikt på ansattes følelsesmessige erfaringer i forbindelse med endring på arbeidsplassen.  Her fulgte jeg en gruppe ansatte som gjennomgikk omfattende endringsprosesser på sin arbeidsplass over en periode på 1,5 år gjennom deltakende observasjon og gjentatte intervjuer.

I den senere tid har jeg vært interessert i sykefravær og hvordan man på best mulig måte kan sørge for å tilrettelegge arbeidet til personer med psykiske lidelser. Jeg var involvert i prosjektet «psykologen som sykmelder» som tok sikte på å belyse de mulighetene og begrensningene som ligger i det at psykologer har sykmeldingsrett. I dette prosjektet intervjuet vi et utvalg psykologer som var omfattet av en to-årig prøveordning hvor de hadde anledning til å sykmelde sine pasienter. 

Jeg er også interessert i intervensjoner på arbeidsplassen og jobber med et prosjekt som heter «Lyden av trivsel». I dette prosjektet ønsker vi å evaluere effekten av kulturelle aktiviteter (som for eksempel korsang) i forhold til å bedre motivasjon, engasjement og trivsel på arbeidsplassen ved hjelp av data fra spørreskjema og intervjuer.