Hjem
Studentsider
bilateral

Korea University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandSør-Korea
  • BySeoul
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen med Korea University (KU) er i utgangspunktet open for alle UiB-studentar, men sidan emnetilbodet på engelsk kan variere, er den fyrst og fremst anbefalt for studentar med frie studiepoeng i sitt utvekslingssemester.

Studentar på bachelor-nivå må ha fullført minst to semester ved heimeuniversitetet før dei søker seg til KU. Masterstudentar kan søke etter å ha fullført eitt semester.

KU krev eit karaktersnitt på C.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved instituttet/ fakultetet du studerer ved for informasjon om dette.

Språk

Offisielt undervisningsspråk ved KU er koreansk, men universitetet tilbyr også ei rekke emne på engelsk.

Kva emne kan eg ta

Utvekslingsavtalen omfattar dei fleste fagfelt, men med nokre restriksjonar. Ein kan blant anna ikkje studere medisin, odontologi, farmasi og juss ved KU.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med KU som inneber at vi kan få eit visst antal friplassar kvart år.

Ver merksam på at ein må betale ein søknadsavgift på kring USD 50 ved innlevering av søknad til KU.

Frå 2021 innførte Korea eit krav om å kjøpe helseforsikring gjennom Korea National Health Insurance, som beløper seg til om lag 40 000 KRW per månad.

Ved utveksling til Sør-Korea får ein eit ekstrastipend frå Lånekassen.

Studentrapportar

2024

BAPS-PSYK HØST 2024

BAPS-PSYK HØST 2024

15.08.2024 - 31.12.2024

Førebuingar/praktiske tips

Først og fremst, når det står at du har blitt nominert fra UiB så er det ganske sikkert at du får plassen (alle jeg kjenner som ble nominert fikk plass). Det er også lurt å gå på forelesningen om utveksling, man får en del info som er mer eller mindre nyttig, men viktigst av alt er at det er der man møter andre fra UiB som skal til samme land. Når det gjelder innsending av skjema til universitetet og ambassaden så er det bare å sende inn det man tror er riktig, da skal det gå fint (jeg var alt for bekymret for om jeg hadde riktig format, eller om jeg hadde sendt noe feil). Om man ikke får svar fra Korea University (heretter KU) innen en måned etter fristen ville jeg sendt en mail; jeg og tre andre hadde fått svar 17. mai, men vi mottok ikke mailen før vi spurte etter den midt i juni. Det er lurt å bestille et kredittkort, spesielt om man har DNB, ettersom det vanlige DNB kortet ikke funker andre steder enn i convenience stores og på Daiso. Bestill time for å skaffe deg ARC (alien registration card) tidlig, me

Undervisningsformer

Undervisningen på KU består av 10-12 timer med forelesning hver uke avhengig av hvor mange og hvilke fag du tar. Du må ha 15 studiepoeng i det koreanske systemet for å oppfylle UiB sitt krav på 30 studiepoeng på et semester, og det vil tilsvare 5 fag som går to timer i uken (de fleste gjør dette utenom koreansk språkopplæring som er 4 timer i uken). Jeg trodde de skulle være mye strengere, og ha en mer formell setting enn på UiB, men det var egentlig ganske avslappet; det var helt vanlig å gå på do midt i undervisningen eller å ha mobilen fremme.

Vurdering av emnetilbodet

Fagene jeg valgte var Classical composers, Writing for english majors (akademisk skriving), systems neuroscience, neurodiversity, og intermediate korean 2. Alle fagene var veldig greie å bestå, inntrykket mitt etter å ha vært der er egentlig at det skal veldig mye til for at de stryker utvekslingsstudenter. Professorene i disse fagene var utrolig dyktige, og jeg hadde ikke problemer med å forstå engelsken selv om et par av dem hadde en sterk aksent. Koreansk opplæringsfaget foregikk bare på koreansk, men det førte til større mestringsfølelse når jeg forsto det meste; i tillegg så hørte jeg masse positivt om begynnerkursene så det anbefaler jeg at man tar. Det var noen få studenter som opplevde at professorene ikke ville utføre emnet på engelsk selv om det var oppført som et engelsk emne, men det er fortsatt mulighet for å bytte fag etter den første uken med undervisning så det er ikke krise.

Fagleg utbyte og språk

Jeg lærte spesielt mye om akademisk skriving på engelsk, nevrovitenskap, og koreansk, og de tre emnene var også de mest krevende fagene. Likevel følte jeg at jeg ikke trengte å jobbe så mye med fagene utenfor undervisningstimene, med unntak av nevrovitenskap. Jeg anbefaler sterkt emnet om akademisk skriving ettersom vi fikk diskutere og samarbeide med ulike medelever hver uke, noe som ga et sterkt sosialt grunnlag.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet består av campus, som er stort og vakkert, også er det masse restauranter (min favoritt var Bina, en indisk restaurant), karaoke rom, pc kafeer, og diverse andre typer kafeer. Hvis man vil på shopping så må man ta metroen til andre steder i byen, for er ikke noe særlig med kjøpesenter eller butikker i nærheten. Seoul er en enorm by, jeg føler ikke jeg fikk sett en tredjedel en gang, så det er alltid noe man kan finne på.

Bustad

Jeg bodde på et dormitory, CJ International, som hørte til universitetet. Der hadde jeg et dobbelt rom som jeg delte med en romkamerat, også delte vi bad med 3 andre som hadde et single rom og et dobbeltrom. Etasjen, hvor rundt 100 studenter bodde, hadde 2 felleskjøkken og det gikk egentlig helt fint for mange bruker ikke kjøkkenet i det hele tatt. Dormen er plassert på toppen av en bakke 15 minutt unna metrostasjonen, så jeg endte semesteret med over 10000 skritt i daglig gjennomsnitt. Det er også gåavstand til campus.

Sosialt miljø

Jeg hadde en fantastisk opplevelse med det sosiale miljøet gjennom hele utvekslingsprosessen. Først møtte jeg andre norske studenter ved UiB som også skulle til Korea som jeg hadde mye til felles med. De holdt jeg kontakt med gjennom oppholdet, og jeg gleder meg nå til å treffe dem igjen ved semesterstart. Jeg fikk også god kontakt med roomiene, endte opp med å spise ute med de nesten hver dag. I timene ble jeg kjent med en del utvekslingstudenter siden det er lettere å ta initiativ når man er i samme situasjon. Universitetet har også et Buddy-program som heter KUBA hvor man hører til en stor gruppe med utvekslingstudenter som er tilknyttet til koreanske studenter som kan engelsk. Personlig så gikk jeg ikke på så mange av deres arrangementer, men det er en flott mulighet for å sosialisere seg, spesielt om man liker å drikke.

Bygningar og parkar på campus
Foto/ill.:
© Korea University

Informasjon