Home
Centre for Crisis Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Constance Gaard Storvestre og Skjalg Eirik Vervik

Studentstipendiatene Skjalg Eirik Vervik og Constance Gaard Storvestre startet 1. september med sine oppgaver tilknyttet EU-prosjektet INtegrated Short-term Palliative REhabilitian to improve quality of life in advanced cancer (INSPIRE).

Main content

Constance Gaard Storvestre og Skjalg Eirik Vervik er studenter ved profesjonsstudet i psykologi ved Universitet i Bergen.

Det overordnete målet med studien er å teste ut en individualisert rehabiliteringsmodell blant pasienter som lever med uhelbredelig kreftsykdom. Studien skal undersøke om et kort rehabiliteringstiltak kan hjelpe pasientene med å forebygge, håndtere og tilpasse seg sykdommen og behandlingen for å opprettholde velvære og livskvalitet.

Norge deltar sammen med 6 andre europeiske land og SfK har ansvar for 2 arbeidspakker. I den første arbeidspakken skal vi gjennomføre en sammenlignende analyse av om og hvordan tjenestene til palliative kreftpasienter er organisert i de 7 europeiske landene. Den andre arbeidspakken er en litteraturstudie som skal danne grunnlaget for utvikling av en ekspert-konsensus og internasjonalt rammeverk for palliativ kreftrehabilitering på helsesystemnivå som kan anvendes i klinisk praksis.

Skjalg og Constance skal jobbe sammen med forskningsgruppa i Norge jobbe med arbeidspakke 1 og gjennomføre en dokumentanalyse over hva som finnes av dokumenter relatert til palliativ rehabilitering, gjennomføre intervjuer av interessenter og utvikle digital spørreundersøkelse for å få mer kunnskap om praksisen i de ulike landene. Informasjonene er viktig grunnlag for intervensjonen i den randomiserte studien som starter høsten 2023.

Arbeidet med arbeidspakke 1 vil danne grunnlaget for en artikkel i et internasjonalt tidsskrift.

Veiledere for Skjalg og Constance er professor Line Oldervoll og professor May Hauken