Home
Centre for Crisis Psychology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

UiB starter samarbeidsprosjekt med universiteter i Sudan

SNAC-prosjektet finansieres med 40 millioner kroner og bygger på UiBs 60 år lange samarbeid med forskere og utdanningsinstitusjoner i Sudan.

Screenshot av tidsskriftet På Høyden
Photo:
Tamer Abdelkareem

Main content

Senter for krisepsykologi er stolte av å være del av dette prosjektet. Vi vil bidra med kapasitetsutvikling for å styrke tiltak for psykisk helse knyttet til kriser og kjønnsbasert vold i Sudan.

Senter for krisepsykologi har lang erfaring med slike tiltak, og ser fram til å samarbeide med kolleger i Sudan på forskning om psykososiale aspekter ved seksuell vold, kriser og katastrofer. 

Flere medarbeidere ved senteret har samarbeidet med kolleger i Sudan allerede, med fokus på utdanning i kriser. Studenter fra Sudan er invitert til å delta i kursene på internasjonalt semester hvor temaene er global psykisk helse og psykososiale tiltak i kriser og katastrofer. Omtale av prosjektet er publisert i tidsskriftet "På Høyden"