Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Foredrag

Mulighetsreisen #6

Bli med på sjette seminar i serien "Mulighetsreisen", åpent for alle studenter ved Det medisinske fakultet. Denne gangen får vi besøk av forsker og molekylærbiolog Bergithe Eikeland Oftedal.

banner til mulighetsreisen 6
Photo:
Det medisinske fakultet, UiB

Main content

Velkommen til årets sjette seminar av "Mulighetsreisen". En åpen seminarserie for studenter ved Det medisinske fakultet som er nysgjerrige på en akademisk karriere. Her skal vi bli bedre kjent med studenter som har hatt tatt steget inn i forskningen. 

Denne gangen kommer Bergithe Eikeland Oftedal. Hun er utdannet molkekylærbiolog og jobber innen immunogenetikk med fokus på endokrin autoimmun sykdom. Immunforsvaret kan angripe kroppens egne vev og organer og føre til autoimmun sykdom. Forskiningsgruppen til Bergithe administrerer en biobank med pasienter som har en sjelden sykdomsvariant. Ved å kombinere pasientinformasjon, genetikk, funksjonelle studier og musemodeller har denne forskningen ført til bedre diagnose og behandling av pasienter med sjeldne autoimmune sykdommer.

Gratis pizza til alle etter seminaret. Velkommen!