Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Foredrag

Mulighetsreisen #8

Velkommen til årets andre studentseminar i "Mulighetsreisen", åpent for alle studenter ved Det medisinske fakultet. Denne gangen får vi besøk av Per Øyvind Enger, professor ved Institutt for biomedisin.

Mulighetsreisen cover Enger
Photo:
UiB

Main content

Velkommen til et nytt semnar i "Mulighetsreisen". En åpen seminarserie for studenter ved Det medisinske fakultet som er nysgjerrige på en akademisk karriere. Her skal vi bli bedre kjent med tidligere studenter som har hatt tatt steget inn i forskningen. 

Denne gangen kommer Per Øyvind Enger. Han jobber ved Institutt for biomedisin og er spesialist på hjernesvulster. Mens operativ behandling for kreft søker å fjerne hele kreftsvulsten, er ikke det mulig med hjernesvulsttyper der kreftcellene vokser inn i omliggende hjerne. Engers forskergruppe jobber med å prøve å kartlegge biologiske mekanismer i disse hjernesvulsttypene som med dagens behandling har dårlig prognose. Dette kan brukes til å utvikle nye behandlinger som vi tester ut i modellsystemer med hjernekreftcellekulturer i laboratoriet og i dyremodeller. Den mest lovende eksperimentelle behandlingen er tatt videre og testet ut i en liten gruppe hjernesvulstpasienter der resultatene har vært lovende. 

Det blir som vanlig pizza og mingling etter foredraget. 

Velkommen!