Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Foredrag

Mulighetsreisen #10

Bli med på tiende seminar i serien "Mulighetsreisen", åpent for alle studenter ved Det medisinske fakultet. Denne gangen får vi besøk av Eva Gerdts, professor ved Klinisk institutt 2 og leder Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner.

Eva Gerdts coverbilde Mulighetsreisen
Photo:
Det medisinske fakultet, UiB

Main content

Velkommen til det tiende seminaret av "Mulighetsreisen". En åpen seminarserie for studenter ved Det medisinske fakultet som er nysgjerrige på en akademisk karriere. Her skal vi bli bedre kjent med tidligere studenter som har hatt tatt steget inn i forskningen.

Kvinner har andre risikofaktorer for hjertesykdom enn menn, og utvikler litt andre varianter av vanlige hjertesykdom enn menn. Derfor trengs det forskning for å utvikle bedre metoder for forebygging av hjertesykdom og tidlig påvisning av sykdom i arterier og hjerte hos kvinner.

Ved senteret arbeider forskere som gjennomfører kliniske studier der grupper av kvinner og menn følges over mange år med gjentatte hjerteundersøkelser. I prosjektene brukes kliniske undersøkelsesmetoder som måling av blodtrykk med ulike metoder, bildeundersøkelser av hjerte og blodårer, vurdering av kroppssammensetning med metabolsk vekt, og blod- og urinprøver for å måle blodfett, blodsukker, nyrefunksjon og andre faktorer som kan tidlig utvikling av hjertesykdom. 

På seminaret vil Eva Gerdts fortelle mer om arbeidet ved senteret og hva som er spesielt med kvinners hjertehelse. 

Det blir som vanlig pizza og mingling etter foredraget.