Home
Centre for Nutrition

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Forskningsprosjekt om ernæringsstatus hos barn

Senter for ernæring ved Universitetet i Bergen skal, i samarbeid med Haukeland Universitetssykehus, gjennomføre en studie om ernæringsstatus hos barn med ADHD-diagnose.

Happy Young Brother and Sister Running Together Outside.
Photo:
Andy Dean Photography / Colourbox

Main content

Hvorfor? 

Det er velkjent at mange barn med ADHD-diagnose har utfordringer med kostholdet, noe som kan føre til dårlig ernæringsstatus. Dessverre er datagrunnlaget i dag begrenset og inkluderer ikke undersøkelser av disse barnas matinntak. 

Hva må du gjøre? 

Vi ønsker å undersøke hva barn i alderen 7-12 år med ADHD-diagnose spiser. Derfor ber vi barna, med hjelp fra foreldrene, om å notere alt de spiser i løpet av tre dager.

Alle som ønsker å delta, får tilbud om en veiledningstime, med en masterstudent i klinisk ernæringsfysiologi, for å fylle ut kostregistreringen på best mulig måte. Foreldrene blir også bedt om å fylle ut et spørreskjema om barnets matvaner. Utfylte skjemaer sendes tilbake til studiesenteret ved UiB.

Etter avsluttet kostregistrering får familien tilbud om kostholdsveiledning. Alle barn som deltar i studien, vil motta et gavekort på én kinobillett etter at kostregistreringen er sendt til UiB.

Veien videre

Denne undersøkelsen er en pilot for et større prosjekt i fremtiden. ADHD og ernæring trenger mer oppmerksomhet, og vi håper dere ønsker å delta i studien slik at vi kan hjelpe flere i samme situasjon i fremtiden. Vi ser frem til å høre fra dere!