Home
Department of Mathematics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Møte 19. mars

Matematisk institutt, Universitetet i Bergen

Main content

Til stede:

Gruppe A:      Berntsen, Vasiliev, A.Z.Munthe-Kaas, Ile, Skaug, Heuch

Gruppe B:      Lundervold

Gruppe C:      Oppedal, Høyberg.

Gruppe D:     Mykkeltvedt, rom 614, Hanson, rom 614, Sagosen, JR19.

Konst.inst.leder: Dahle

Nestleder:     Dundas

Verneombud: Alendal

Fra adm.:      Skorpa Nilsen

 

Sak 1: GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Zanna Munthe-Kaas og Alendal meldte hhv to saker og en sak under Eventuelt.

Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

Sak 2: GODKJENNING AV REFERAT FRA MØTE 29.01.2010

Referatet ble godkjent.

 

Sak 3: ORIENTERINGSSAKER

Dahle orienterte om:

Møte med viserektor vedr. oppretting av 2-årig erfaringsbasert mastergrad, basert på erfaring tilegnet i skoleverket, rettet mot matematikk, norsk eller engelsk. Målgruppen er lærere i ungdomsskolen. Det skal lyses ut 25 studieplasser med oppstart i august. Frist i begynnelsen av april for tilbakemelding om instituttet kan påta seg dette i år.

 

Tilsetting av instituttleder

Fakultetsstyret har på sakslisten til møtet 24.03. bl.a. følgende tilsettingssaker: Tilsetting av instituttleder ved MI og ved IFI.

 

Meltzerfondet

Følgende personer har fått bevilgning fra fondet:

Professorene Jarle Berntsen (125.000) og Irina Markina (21.000), stipendiatene Mauricio Godoy (20.000) og Martin Hunting (30.000) og masterstudent Ksenia Lavrichenko (41.000).

 

Situasjonen ved ABM-gruppen med tanke på undervisningen til høsten

Per i dag har ABM-gruppen 12 faste vitenskapelig tilsatte. Seks til syv stillinger er uten undervisningsplikt til høsten: Dahle er visedekan, Sørevik og Tai har forskningstermin, Nordbotten har YFF-prosjekt, og en eller to personer i gruppen vil få tilsetting som instituttleder. Stillingen etter Magne Espedal er ikke inkludert i de 12 faste vitenskapelige stillingene.

 

Regnskap 2009/Budsjett 2010

Regnskap for 2009 er avsluttet og er i samsvar med regnskapstallene som ble lagt fram i forrige rådsmøte. Overføring av instituttenes overskudd/underskudd fra 2009 til 2010 skal behandles i fakultetsstyrets møte 24.03.2010.

 

Sak 4: FORSKNINGSMELDING, FORSKERUTDANNINGSMELDING OG UTDANNINGSMELDING FOR 2009

Vedtak: Ren matematikk la fram forslag til kvalitetsindikatorer i flere punkter som ble foreslått tatt med i forskningsmeldingen. Det ble vedtatt at disse punktene sendes samtlige faste vitenskapelig ansatte med tilbakemelding innen mandag 22.03. klokken 12.00.  Fungerende instituttleder fikk fullmakt til å justere forskningsmeldingen i henhold til dette.

 

Det ble foreslått at for fremtiden bør det nedsettes en komite som kommer med innspill til forskningsmeldingen for å involvere flere ved instituttet i prosessen med utarbeiding av slik melding.

 

Rådet vedtok å slutte seg til forskningsmelding, forskerutdanningsmelding og utdanningsmelding med de endringer og innspill som kom fram i møtet.

 

Sak 5: EVENTUELT

Zanna Munthe-Kaas:

 

Abelstipend for masterstudenter

Gode masterstudenter bør oppfordres til å søke. Søknadsfrist for studieåret 2010/2011 er 15. april. Neste søknadsfrist vil normalt være 15. april 2011. Det kan da søkes om midler for studieåret 2011/2012.

http://matematikkforeningen.no/abelstipend/

Linken legges også på hjemmesiden til MI.

 

Utlysning av profileringsprogram for realfagene

Søknadsfrist 21.04.2010. Rammen for denne utlysningen er inntil 4 mill. kroner til prosjekter som kan øke interessen for realfag.

http://www.forskningsradet.no/servlet/Satellite?c=Page&pagename=proreal%...

 

Guttorm Alendal:

 

Oppsummering fra HMS-runden

Lekkasje i taket (6. etg. Johs. Brunsgt. 12) og klage på ventilasjonsanlegget vil bli tatt videre.

 

Det ble på HMS-runden påpekt av ph.d.-student og masterstudent i statistikk at samholdet ikke lenger er så godt som en kunne ønske i disse gruppene. Det framkom også at det ikke virker som de to grupperingene føler tilknytning til tilsvarende grupper i Johs. Brunsgt. 12. En vesentlig grunn til dette er at masterstudentene i statistikk sitter spredt, fordelt på to bygg. Det samme gjelder for ph.d-studentene i statistikk som også er fordelt på to bygg i tillegg til ulike etasjer. Det var enighet om at saken må diskuteres med statistikkgruppen.

 

 

19.03.2010/MSN