Hjem
Matematisk institutt

Møte 19. mars

Matematisk institutt, Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

Til stede:

Gruppe A:      Berntsen, Vasiliev, A.Z.Munthe-Kaas, Ile, Skaug, Heuch

Gruppe B:      Lundervold

Gruppe C:      Oppedal, Høyberg.

Gruppe D:     Mykkeltvedt, rom 614, Hanson, rom 614, Sagosen, JR19.

Konst.inst.leder: Dahle

Nestleder:     Dundas

Verneombud: Alendal

Fra adm.:      Skorpa Nilsen

 

Sak 1: GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE

Zanna Munthe-Kaas og Alendal meldte hhv to saker og en sak under Eventuelt.

Innkalling og saksliste ble godkjent.

 

Sak 2: GODKJENNING AV REFERAT FRA MØTE 29.01.2010

Referatet ble godkjent.

 

Sak 3: ORIENTERINGSSAKER

Dahle orienterte om:

Møte med viserektor vedr. oppretting av 2-årig erfaringsbasert mastergrad, basert på erfaring tilegnet i skoleverket, rettet mot matematikk, norsk eller engelsk. Målgruppen er lærere i ungdomsskolen. Det skal lyses ut 25 studieplasser med oppstart i august. Frist i begynnelsen av april for tilbakemelding om instituttet kan påta seg dette i år.

 

Tilsetting av instituttleder

Fakultetsstyret har på sakslisten til møtet 24.03. bl.a. følgende tilsettingssaker: Tilsetting av instituttleder ved MI og ved IFI.

 

Meltzerfondet

Følgende personer har fått bevilgning fra fondet:

Professorene Jarle Berntsen (125.000) og Irina Markina (21.000), stipendiatene Mauricio Godoy (20.000) og Martin Hunting (30.000) og masterstudent Ksenia Lavrichenko (41.000).

 

Situasjonen ved ABM-gruppen med tanke på undervisningen til høsten

Per i dag har ABM-gruppen 12 faste vitenskapelig tilsatte. Seks til syv stillinger er uten undervisningsplikt til høsten: Dahle er visedekan, Sørevik og Tai har forskningstermin, Nordbotten har YFF-prosjekt, og en eller to personer i gruppen vil få tilsetting som instituttleder. Stillingen etter Magne Espedal er ikke inkludert i de 12 faste vitenskapelige stillingene.

 

Regnskap 2009/Budsjett 2010

Regnskap for 2009 er avsluttet og er i samsvar med regnskapstallene som ble lagt fram i forrige rådsmøte. Overføring av instituttenes overskudd/underskudd fra 2009 til 2010 skal behandles i fakultetsstyrets møte 24.03.2010.

 

Sak 4: FORSKNINGSMELDING, FORSKERUTDANNINGSMELDING OG UTDANNINGSMELDING FOR 2009

Vedtak: Ren matematikk la fram forslag til kvalitetsindikatorer i flere punkter som ble foreslått tatt med i forskningsmeldingen. Det ble vedtatt at disse punktene sendes samtlige faste vitenskapelig ansatte med tilbakemelding innen mandag 22.03. klokken 12.00.  Fungerende instituttleder fikk fullmakt til å justere forskningsmeldingen i henhold til dette.

 

Det ble foreslått at for fremtiden bør det nedsettes en komite som kommer med innspill til forskningsmeldingen for å involvere flere ved instituttet i prosessen med utarbeiding av slik melding.

 

Rådet vedtok å slutte seg til forskningsmelding, forskerutdanningsmelding og utdanningsmelding med de endringer og innspill som kom fram i møtet.

 

Sak 5: EVENTUELT

Zanna Munthe-Kaas:

 

Abelstipend for masterstudenter

Gode masterstudenter bør oppfordres til å søke. Søknadsfrist for studieåret 2010/2011 er 15. april. Neste søknadsfrist vil normalt være 15. april 2011. Det kan da søkes om midler for studieåret 2011/2012.

http://matematikkforeningen.no/abelstipend/

Linken legges også på hjemmesiden til MI.

 

Utlysning av profileringsprogram for realfagene

Søknadsfrist 21.04.2010. Rammen for denne utlysningen er inntil 4 mill. kroner til prosjekter som kan øke interessen for realfag.

http://www.forskningsradet.no/servlet/Satellite?c=Page&pagename=proreal%...

 

Guttorm Alendal:

 

Oppsummering fra HMS-runden

Lekkasje i taket (6. etg. Johs. Brunsgt. 12) og klage på ventilasjonsanlegget vil bli tatt videre.

 

Det ble på HMS-runden påpekt av ph.d.-student og masterstudent i statistikk at samholdet ikke lenger er så godt som en kunne ønske i disse gruppene. Det framkom også at det ikke virker som de to grupperingene føler tilknytning til tilsvarende grupper i Johs. Brunsgt. 12. En vesentlig grunn til dette er at masterstudentene i statistikk sitter spredt, fordelt på to bygg. Det samme gjelder for ph.d-studentene i statistikk som også er fordelt på to bygg i tillegg til ulike etasjer. Det var enighet om at saken må diskuteres med statistikkgruppen.

 

 

19.03.2010/MSN