Hjem

Senter for ernæring

Hovedinnhold

Hjerte bestående av mat på rød bakgrunn, dame som jobber på lab og logoen til Senter for ernæring

Om Senter for ernæring

Senter for ernæring er etablert ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen, og administreres under Klinisk institutt 1. Ernæring er et viktig fagfelt for klinisk medisin, både i forskning, utdanning og klinisk praksis. Forskning er hovedoppgaven for senteret, men senteret støtter også både utdanning og formidling. Senteret har tilknyttet et nettverk av forskningsgrupper og forskere med relevant virksomhet i Vest-Norge, både innenfor og utenfor UiB.

Nyhet
Hundevalp ligger på i en hundeseng

Fiskeolje påvirker hundens kolesterol positivt

En ny studie ved UiB viser at for tilsatt fiskeoljer har en god effekt på hundens kolesterol.

Nyhet | Media
Simon Dankel

Hvilken kjøttdeig er sunnest?

Simon Dankel ved Senter for ernæring svarer på hvilken kjøttdeig som er sunnest i Sprek-spalten i Bergens Tidende 7. mars 2025.

Nyhet | Media
Gülen Arslan Lied

Nye funn om ulcerøs kolitt og Crohns sykdom: Dette kan hjelpe mot plagene

Professor og leder for Senter for ernæring, Gülen Arslan Lied, er intervjuet i VG 14. februar 2025 om middelhavsdietten og risiko for IBD.

Nyhet | Helse
jutta d vitamin

5 kjappe om D-vitamin

Over 10 millioner egg har den siste tiden blitt tilbakekalt fra norske butikker etter en produksjonsfeil som førte til for høye verdier av D-vitamin i hønsefôret. Les hva professor i klinisk ernæring ved UiB, Jutta Dierkes, kan fortelle om inntak av D-vitamin.

Nyhet
fargerike bønner og linser i skåler på nøytral bakgrunn

God helseeffekt av å bytte ut kjøtt med planter

En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.